Влітку, коли хочеться легких і яскравих десертів, немає нічого краще, ніж торт з фруктами залитий желе . Тим більше, що різноманітність і вибір фруктів і ягід в літній час порадує будь-яку господарку.
Торт з полуницею та желе
Інгредієнти: борошно - 125 г; цукор - 75 г; яйця - 2 шт.; вершкове масло - 75 г; полуниця - 750 г; розпушувач для тіста - 1 ч. ложка; ванільний цукор - 10 г; загущувач для вершків - 10 г; червоне желе для тортів - 1 пакетик; сіль - щіпка. Приготування Розм'якшене вершкове масло збийте з цукром, щоб вийшла пишна піна. По одному додайте яйця і знову збийте. Після цього акуратно просійте в цю суміш борошно і розпушувач, і замісіть тісто. Викладіть готове тісто у форму для випічки, змащену маслом, і поставте в духовку. Випікайте при 180 градусах 20-25 хвилин.
Вимиту полуницю посипте цукром і відставте ненадовго. Готовий бісквітний корж остудіть і посипте загусником для вершків. З полуниці злийте зайву рідину, розкладіть її поверх коржа і залийте фруктовим желе, приготованим згідно інструкції на пакетику. Поставте торт на пару годин в холодильник.
Також не зайвим буде приготувати молочне желе і залити їм основу для ягід - це поліпшить смак і зовнішній вигляд страви.
Торт з ягодами в желе
Інгредієнти: яйця - 5 шт.; борошно - 200 г; цукор - 200 г; желе для торта - 1 пакетик; улюблені ягоди - за смаком. Приготування Відокремте білки від жовтків і збийте останні з цукром так, щоб маса збільшилася в два рази. Білки збийте окремо в тугу піну і обережно з'єднати з жовтками. Борошно просійте і додайте до отриманої суміші. Замісіть тісто, викладіть його в форму для запікання, змащену маслом, і випікайте при 180 градусах 20 хвилин.
Дістаньте бісквіт з форми, дайте йому трохи охолонути, потім зріжте верхню скоринку, викладіть свої улюблені ягоди і залийте їх желе для торту, приготувавши його відповідно до вказівок на упаковці. Надішліть торт в холодильник на кілька годин.