Сьогодні ми будемо балувати сластьон. Переважна більшість людей небайдужі до шоколаду, меду і обожнюють тортики. Цей майстер-клас саме для них.
Небагато знайдеться людей, які ніколи не чули про цьому знаменитому ласощі, а от готувати вміють всі. Ми навчимо вас, як приготувати торт «Спартак».
Крім того, що ми надамо вашій увазі самий справжній, класичний торт «Спартак», рецепт з фото докладно проілюструє порядок дій. А в якості бонусу, ми навчимо вас випікати торт «Спартак» зі сметанним кремом і поділимося хитрощами, які допоможуть вам не робити помилок при випічці цього всіма улюбленого ласощі.
Отже, запам'ятайте прості істини, які допоможуть уникнути помилок, що допускаються новачками у технології приготування торта «Спартак»:
Не переборщіть з додаванням борошна при замісі тесту. Головне, щоб не сильно липло. Для того щоб коржі менше липли, охолодіть трохи тісто перед тим, як починати лід. В процесі розкочування коржів припорошите борошном тісто і качалку. Рідкий крем зіпсує ваш торт. Переконайтеся, що він досить густий і не стікає з коржів. Масло для заварного крему повинно бути м'яке. Торт «Спартак» - класичний рецепт
Інгредієнти: Коржі: масло вершкове - 100 г; яйця - 2 шт.; какао - 4 ст. ложки; мед - 2 ст. ложки; сода питна - 15 ч. ложки; борошно пшеничне - 35 ст.; цукор - 1 ст. Крем: масло вершкове - 180 г; жовтки яєчні - 3 шт.; какао - 4 ст. ложки; мед - 2 ст. ложки; молоко - 05 л; борошно - 35 ст.; цукор - 1 ст.; ванілін. Шоколадна глазур: цукор - 4 ст. ложки; вода гаряча - 6 ст. ложок; какао - 2 ст. ложки; масло вершкове - 30 р. Приготування Найголовніше для отримання смачного торта «Спартак» - правильно випекти коржі.
Масло розтоплюємо на вогні, додаємо в нього цукор, мед, какао, збиті яйця.
Не припиняючи помішувати, спостерігаємо розчинилися чи крупинки цукру, якщо так - кладемо соду.
Не лякайтеся тут же з'являється рясної піни. Розмішуйте її інтенсивно, не знімаючи з плити ще, приблизно, хвилину.
Тепер можна додати приблизно третину всієї муки. І розмішуємо. Ось таке еластичне, в міру густе тісто повинно вийти.
Решту борошна висипаємо на стіл і починаємо її потихеньку замішувати тісто.
Відрізаємо 8 однакових шматочків і кожен з них розкачуємо, намагаючись надати прямокутну форму.
Розкачаний шар акуратненько переносимо на аркуш паперу для випічки.
Прикладаємо трафарет, щоб шари нашого торта були однакові й рівні. Обрізаємо зайве.
Випікаємо при температурі 180 грусов приблизно 7-10 хв.
Даємо готовим коржам охолонути.
Тепер необхідно так же правильно зробити заварний крем.
Готуємо всі інгредієнти.
Розтираємо жовтки і частина цукрового піску дочиста. Рівномірно перемішуючи, за трохи додаємо борошно.
Так само потроху, не перестаючи заважати, вливаємо тепле молоко. Ставимо на маленький вогонь і заварюємо крем.
Додаємо ванілін. Щоб крем не підсихав, покриваємо зверху плівкою і залишаємо. Нехай охолоджується до кімнатної температури.
Цукор, що залишився, збиваємо з маслом. Починаємо підмішувати туди ж охолоджений заварний крем, але не весь відразу, в кілька прийомів. Гарненько збиваємо.
Рівномірно змащуємо коржі.
Залишилося приготувати шоколадну глазур.
Це дуже просто. З'єднуємо всі складові, і, помішуючи, варимо на невеликому вогні вогні 2-3 хвилини, до загустіння. Акуратно заливаємо поверхню торта.
Торт «Спартак» - вишуканий і неповторний, готовий! Ставимо його в прохолодне місце(бажано на ніч), щоб він як слід просочився.
Ви хочете, щоб ваш тортик кожен раз мав неповторний смак? Немає нічого простіше - представляємо вам «Спартак» торт - рецепт зі сметанним кремом.
Крем сметанний
Інгредієнти: сметана не менше 20% жирності - 750 г; пудра цукрова - 200 р. Приготування Збиваємо сметану і цукровий пісок в піну. Якщо крупинок вже не видно засипаємо ванільний цукор. Все перемішуємо.
Не забудьте сфотографувати ваш шедевр, тому що через кілька миттєвостей від нього залишаться лише приємні спогади.
Якщо ви бажаєте приготувати інші класичні торти для свого столу, то рекомендуємо звернути увагу на рецепти торта "Прага" і "Наполенон" . Приємного апетиту!