На прилавках магазину зараз часто можна бачити пакетики з триколірними або двоколірними солодкими крейдою - це цукерки «Зефір». Їх люблять жувати дітлахи. А ми будемо використовувати ці чудові цукерки для приготування мастики.
Мастика знадобиться нам при виготовленні прикрас для кондитерських виробів.
Розкатаної мастикою можна вкрити торт цілком, як скатертиною, а вже по верху оформити як подобається. За допомогою мастики з «Зефір» ваші кондитерські вироби перетворяться у твори мистецтва. Питання в тому, наскільки багата у вас фантазія. Багато запитують, про те як приготувати мастику з «Зефір» - це дуже простий процес, що вимагає, однак, уважності і акуратності.
Шоколадна мастика «Зефір»
Інгредієнти: цукерки «Зефір» - 200 г; цукрова пудра - 300 г; крохмаль - 300 г; вершкове масло - 20 г; вершки - 2 ч. ложки; шоколад чорний - 100 р. Приготування Масло з вершками і шоколадом розпустіть на водяній бані. Додайте «Зефір», і дожидатесь, поки цукерки розтануть. Просійте борошно і крохмаль, замісіть мастику.
Мастика «Зефір» приготовлена своїми руками, може зберігатися в холодильнику, загорнута харчовою плівкою, до 2-х місяців. Перед застосуванням мастику витримують при кімнатній температурі 2 години і розігрівають на водяній бані або в мікрохвильовій печі.
Як зробити мастику з «Зефір»?
Інгредієнти: цукерки «Зефір» - 200 г; цукрова пудра - 300 г; крохмаль - 300 г; вершкове масло - 20 г; вершки - 2 ч. ложки. Приготування Якщо ви хочете приготувати мастику з «Зефір» різних відтінків, то запасіться харчовими барвниками. Цукерки краще брати двоколірні. Змішування триколірних цукерок не дасть отримати кольору чистих відтінків.
Перекладіть цукерки в пластиковий контейнер, додайте ложку масла, молоко і поставте на водяну баню, накривши кришкою, нехай плавляться приблизно 15 хвилин, поки не почнуть перетворюватися в тягучу суцільну масу. Якщо у вас є мікрохвильовка, то в ній досить потримати контейнер 40-50 секунд.
Гарненько розмішайте липку густу масу. Якщо будете використовувати барвник, капніть крапельку і як слід розмішайте. Просійте на поверхню столу цукрову пудру і крохмаль і замішують у них еластичне, не липнущее до рук тісто. Мастика для торта з «Зефір» готова.
Готову мастику можна використовувати для декорування тортів, наприклад "Трухлявого пня" , або "Пивної кружки" .