Рецепт київського торта у кожної господині свій. Це ласощі є не тільки символом міста Києва, але і своєрідним святом смаку і застілля. Це відмінний подарунок і просто смачні ласощі. Головна відмінність Київського торта від всіх інших повітряних тортів полягає в тому, що він робиться з додаванням квашених білків, що надає коржам приголомшливу ніжність. Давайте розглянемо з вами рецепт приготування справжнього Київського торта.
Класичний рецепт Київського торта
Інгредієнти: Для коржів:
яєчні білки - 12 шт.; пшеничне борошно - 100 г; цукровий пісок - 500 г; горіхи - 350 г; ванільний цукор - 20 р. Для крему:
вершкове масло - 500 г; яєчні жовтки - 12 шт.; молоко - 350 мл; цукровий пісок - 300г; какао - порошок-20 г; ванільний цукор - 10 г; коньяк - 2 ст. ложки. Приготування Як приготувати Київський торт будинку? Отже, беремо дві мисочки і відокремлюємо в кожну з 6 білків. Закриваємо їх харчовою плівкою і ставимо орієнтовно на добу в тепле місце. Яєчні жовтки в закритому посуді, ставимо в холодильник, вони нам стануть в нагоді потім. Через 24 години заквашені білки гарненько збиваємо міксером в густу піну і, не припиняючи збивати, додаємо 50 г цукру і пакетик ванільного цукру. В окремій чашці змішуємо 50 грамів борошна, кладемо 200 грамів цукру і 175 грамів злегка підсмажених подрібнених горіхів кешью. Отриману суміш додаємо в білкову масу і ретельно перемішуємо до отримання однорідної суміші.
Роз'ємну форму застеляємо папером для випічки і змащуємо рослинним або вершковим маслом. Перекладаємо в неї тісто і розрівнюємо його. Точно так само чинимо і з другим коржем. Потім ставимо форму в заздалегідь розігріту до 150 градусів духовку приблизно на 2 години. Готові коржі перекладаємо на решітку і залишаємо остигати.
Тепер давайте приготуємо крем: у невелику каструльку насипаємо цукор, наливаємо молоко, ставимо на вогонь і, постійно помішуючи, доводимо до кипіння.
В окремому посуді розтираємо міксером жовтки і поступово вливаємо половину гарячого молочного сиропу. Повертаємо суміш в каструлю, ставимо на слабкий вогонь і доводимо до кипіння, весь час мішаючи. Потім знімаємо сироп з плити і залишаємо охолоджуватися. Розтоплене вершкове масло гарненько збиваємо міксером з ванільним цукром до отримання однорідної пишної маси і поступово, не припиняючи збивання, вливаємо охолоджену яєчно-молочний сироп. Ось і все, крем для нашого торта готовий. Одну третю частину відкладаємо, вона нам стане в нагоді потім, для приготування шоколадного крему, їм ми будемо змащувати верх торта і боки. Залишився крем додаємо трохи коньяку і ще раз все ретельно збиваємо. Для масляного шоколадного крему додаємо в відкладену частина просіяне какао і гарненько перемішуємо.
Як приготувати київський торт? Тепер залишилося тільки правильно зібрати торт. У форму кладемо перший корж гладкою стороною вниз. Зверху товстим шаром викладаємо світлий крем і накриваємо все другим коржем, гладкою стороною вгору. Трошки
притискаємо, злегка змащуємо кремом і акуратно перевертаємо на плоске красиве блюдо. Боки і верх торта рясно обмазуємо шоколадним кремом, вирівнюємо всі лопаткою, змоченою у холодній воді, і обсипаємо крихтою від коржів або горіховою крихтою. По краю, за допомогою кондитерського мішка, робимо гарний креязикай бордюр, змішавши залишки білої шоколадної маси. Прикрашаємо торт їстівними квітами з крему і прибираємо ласощі на 6 годин в холодильник для просочення і застигання.
Приготуйте ще більше ласощів для своїх близьких, випробувавши рецепти тортів "Мрія" і "Дамський каприз" . Приємного вам апетиту!