Ви хотіли б щотижня є смачний торт, але іноді бюджет не дозволяє, а іноді немає часу стояти біля плити?
Ми розповімо вам, як приготувати шоколадно-банановий торт без випічки.
А чи знаєте ви, що торт, приготований за цим рецептом, за смаком не поступиться найдорожчим своїм побратимам? Вам навіть не доведеться нічого піч, так як він готується «холодним способом», а за технологією нагадує рецепт чізкейк без випічки .
Спробувавши торт з бананами без випічки, не кожен здогадається, що це не елітний торт з кондитерського магазину.
«Банановий рай» - торт без випічки
Інгредієнти: печиво солодке (крекер) - 200 г; масло вершкове - 50 г; сметана - 400 мл; молоко - 100 мл; цукор - 4 ст. ложки; какао-порошок - 3 ст. ложки; желатин - 10 г; банан - 2 шт. Приготування Приготування торта зводиться до того, що з печива і масла ми робимо основу і охолоджуємо в холодильнику. З звареного какао та желатину робимо крем. Банани використовуємо як прошарок.
Отже, печиво перетворюємо в крихту і змішуємо з теплим маслом. Будь-який посуд, форму якої після прийме наш торт,
вистилаємо плівкою і утрамбовуємо по плівці масляну крихту. Ставимо всю цю красу в холодильник.
Какао варимо з половини цукру і молока. Другу половину цукру змішуємо зі сметаною. Остигле какао змішуємо зі сметаною і розпущеним у 4 столових ложках води желатином.
Банановими смужками вистилаємо охолоджену основу торта. Зверху заливаємо кремом з какао. Тримаємо в холодильнику, поки добре не застигне.
Потім виймаємо торт. Так як він ліпився на плівку, то процес вилучення проходить легко. Прикрашаємо торт вершками, або «Маскарпоне» і насолоджуємося.