Торт без випічки пряників готується з найбільш доступних і простих продуктів, які дуже смачні самі по собі, а в поєднанні один з одним вони утворюють незвичайне поєднання з зовсім новим і приємним смаком. Давайте більш детально дізнаємося з вами про те, як зробити торт з пряників.
Торт з печива і зефіру
Інгредієнти: пряники - 1 кг; банани - 6 шт.; зефір - 5 шт. Для крему:
сметана - 500 мл; цукор - 05 склянки; какао - 2 ст. ложки; вершки - 3 ст. ложки; вершкове масло - 5 р. Приготування Для приготування пряничного торт без випічки, беремо банани, чистимо їх і нарізаємо разом з пряниками і зефіром невеликими кубиками або кружечками. Потім перекладаємо все в каструльку, перемішуємо і заливаємо кремом, для приготування якого збиваємо цукор зі сметаною, додаємо вершки, какао і цукор. Ставимо банановий торт з пряниками і зефіром на кілька годин в холодильник для застигання, а потім подаємо до столу.
Торт з печива і фруктів
Інгредієнти: пряники - 500 г; апельсини - 2 шт.; ківі - 1 шт.; волоські горіхи - 3 ст. ложки; банани - 2 шт. Для крему:
сметана - 500 мл; масло вершкове - 150 г; цукор - 1 ст. Для глазурі:
какао - порошок - 3 ст. ложки; цукор - 3 ст. ложки; молоко - 2 ст. ложки; масло вершкове - 1 ст. ложка. Приготування Беремо пряники, бажано овальної форми, і розрізаємо їх акуратно по горизонталі на 3 частини. Далі готуємо крем для торта: розм'якшуємо вершкове масло, додаємо цукор і розтираємо до однорідного стану. Потім кладемо в масу сметану і гарненько збиваємо міксером до однорідного стану. Тепер кожен пряник обмазуємо кремом і викладаємо щільним шаром на красиве плоске блюдо. Проміжки заповнюємо крихтою від пряників і рясно змащуємо зверху кремом. Потім очищаємо банани і нарізаємо їх тонкими кружечками - викладаємо другим шаром. Знову ретельно промазуємо все кремом і повторюємо в такій же послідовності, чергуючи коржі з фруктами до тих пір, поки не закінчаться пряники.
Коли весь торт зібраний, готуємо глазур: наливаємо в каструлю молоко, додаємо цукор, какао, ставимо на слабкий вогонь і доводимо все до кипіння. У закипілу масу кладемо трохи вершкового масла і перемішуємо. Тримаємо суміш на плиті до тих пір, поки повністю не розчиниться цукор, і глазур не стане шоколадного кольору. Далі акуратно заливаємо цією масою наш тортик, зверху прикрашаємо апельсинами, ківі, посипаємо подрібненими волоськими горіхами і прибираємо ласощі для застигання на 4 години в холодильник.
Торт з шоколадних пряників
Інгредієнти: шоколадні пряники - 500 г; сметана - 500 мл; банан - 3 шт.; цукор - 2 ст.; какао - порошок - 4 ст. ложки; гіркий шоколад - 50 р. Приготування Як приготувати торт з пряників? Беремо шоколадні пряники, розрізаємо кожен уздовж на 3 частини. Тепер готуємо крем: викладаємо в миску сметану, додаємо какао, кладемо цукор і все добре збиваємо міксером до повного розчинення цукру і отримання однорідної густої маси. Банани очищаємо від шкірки і нарізаємо кружечками. Тепер беремо плоске блюдо, викладаємо пряники, а простір між ними заповнюємо пряникової крихтою. Змащуємо пряниковий корж кремом і рівномірно розмазуємо ножем. Потім кладемо гуртки бананів, знову промазуємо кремом. Таким чином, викладаємо шарами всі залишилися
пряники, чергуючи їх з креязиком і бананової начинкою. Коли весь пряниковий торт зібраний, посипаємо його зверху і з боків крихтою.
Таке ласощі зовсім не соромно поставити на святковий стіл. Торт з пряників і сметани виходить дуже красивим, надзвичайно ніжним і просто тане в роті.
Рецепти швидких тортів рятували репутацію не однієї господині. Тому, якщо ви зіткнетеся з катастрофічною нестачею часу на десерт, не забувайте про наших рецептах торта "Хвилинка" і швидкого торта на сковороді . Приємного вам апетиту!