Торт «Чародійка» є глазурованою ніжним бісквітним десертом з дуже легким кремом. Таке блюдо не залишить байдужим жодного ласуна.
Торт «Чародійка» - рецепт по ГОСТу
Інгредієнти: Тісто:
борошно - 200 г; цукор - 200 г; яйце - 4 шт.; розпушувач - 5 р. Крем:
молоко - 400 мл; цукор-200 г; борошно - 50 р; масло вершкове - 50 г; яйце - 2 шт. Глазур:
сметана - 50 г; цукор - 50 г; масло вершкове - 50 г; какао - 20 р. Приготування Приготування почнемо з крем для бісквітного торта «Чародійка». Для цього яйця збийте з цукром, додайте борошно і перемішайте всі інгредієнти до повного розчинення цукру. Попередньо цукор можна змолоти в кавомолці, або спочатку використовувати пудру. Влийте гаряче молоко в яєчну суміш і доведіть її до кипіння, поставивши посуд на повільний вогонь. Додайте в крем вершкове масло. Коли воно розчиниться, перемішайте всі інгредієнти ще раз для досягнення однорідності.
Для тіста яйця потрібно розтерти яйця з цукром. Коли цукор розчиниться, додайте борошно з розпушувачем і замісити тісто. Дістаньте круглу вогнетривку форму для випікання і змастіть її шматочком вершкового масла або маргарином. Перелийте в неї тісто і відправте її випікатися в духовку на 40 хвилин при 180 градусах. Готовий корж остудіть і розріжте його на 2 частини.
Як зробити глазур? Для її приготування розмішайте сметану і цукор в сотейнику і доведіть суміш до кипіння, поступово додаючи в неї какао. У самому кінці додайте вершкове масло, і, помішуючи, доведіть глазур до однорідності. Змастіть коржі кремом, після чого покрийте верхній шар глазур'ю і дайте страві повністю охолонути.
Торт «Чародійка» в мультиварці
Ви запросто можете приготувати торт «Чародійка» в мультиварці. Для цього перелийте тісто у ємність мультиварки і виставите режим «Випічка» на 40 хвилин. Корж печеться стільки ж часу, скільки й у духовці. Глазур в мультиварці можна приготувати на режимі «Смаження», відправивши в ємність всі інгредієнти і постійно помішуючи суміш.
Коли коржі, випечені в мультиварці, будуть готові, розріжте їх на рівні частини і приступайте до складання страви. Перший
корж намажте всім кремом і стежте, щоб крем не витікав за кордону коржа. Потім накрийте креязикай шар другою частиною коржа і покрийте весь торт шоколадною глазур'ю.
Глазурований торт можна прикрасити будь прикрасою на ваш смак. Якщо ви готуєте цей торт для якогось свята - Дня Народження дитини, наприклад, можна написати його ім'я і привітання прямо на торті. Для цього виріжте трафарет майбутнього тексту з щільного картону і купіть спеціальну кольорову кондитерську посипання. Зараз в магазині є величезний вибір посипок - різних кольорів, форм і ароматів. Змочіть трафарет водою, щоб він не прилип до глазурі та помістіть його на поверхню торта. Потім посипте зверху посипкою, залишки здміть і зніміть трафарет.
Обов'язково спробуйте зробити такий подарунок дорогій вам людині. Удачі!