Ніжний горіховий торт з прошарком з шоколадного і горіхового крему - це десерт, який тане в роті за рахунок м'якого, добре просоченого бісквіта і заварного кремового прошарку з волоськими горіхами. Готувати краще за день, так як тортику потрібно просочитися ніч в холодильнику.
Що знадобиться
Для бісквіта:
5 яєць;
100 грамів цукру;
100 мл олії;
70 грамів борошна;
2,5 грама розпушувача;
70 грамів мелених волоських горіхів.
Для крему:1500 мл молока;
200 грамів цукру;
210 грамів борошна;
300 грамів маргарину;
200 грамів кулінарного шоколаду;
130 грамів мелених волоських горіхів;
32 грама ванільного цукру.
Для прикраси:мелені волоські горіхи.
Приготування кремуЗмішати 210 грамів борошна, цукор, ванільний цукор і 500 мл молока.
Віночком перемішати до однорідності.
Літр молока влити в каструлю і поставити на плиту. Дати закипіти. Як тільки з'являться бульбашки - зняти з вогню і влити молочну суміш, помішуючи весь час віночком.
Повернути молоко на вогонь і проварити, весь час збиваючи міксером, поки молоко не загусне. Отриманий крем перекласти інший посуд, накрити поліетиленом і дати повністю охолонути потім перекласти в холодильник.
Приготуємо бісквітГлибоку форму розміром 20 х 35 см змастити кокосовою олією, присипати борошном.
Половину розпушувача змішати з 70 грамами борошна.
В іншому посуді збити яєчні білки, поки не стануть білішими і не придбають щільність.
В окремому посуді жовтки і 100 грамів цукру збити міксером до стану щільного крему.
Влити олію і знову недовго збити. Всипати в жовткову масу борошно з розпушувачем і мелені волоські горіхи. Збити міксером до однорідності.
Додати половину збитих білків і акуратно перемішати віночком, щоб білки не осіли. Ввести другу частину білків і знову перемішати.
Отримане тісто вилити в підготовлену форму, розподілити лопаткою, щоб вийшов рівний шар тіста.
Поставити випікатися в піч на 30 хвилин. Температуру виставити 180 градусів. Після дати бісквіту охолонути, не виймаючи з форми.
Зберемо тортик і прикрасимо йогоЗ охололого крему прибрати поліетилен і збити міксером, щоб вийшов густий крем.
Додати м'який маргарин і знову збити, щоб крем став однорідним. Половину крему перекласти в іншу миску.
До однієї частини додати мелені горіхи і збити міксером.
У другу влити розтоплений в мікрохвильовці шоколад і також добре перемішати, щоб всі інгредієнти змішалися.
Зняти корж з дека і горизонтально розрізати на 2 частини.
Покласти бісквіт на дошку і викласти на нього половину шоколадного крему. Розподілити лопаткою.
Зверху розподілити половину білого крему і також розрівняти поверхню.
Накрити другим бісквітом і трохи притиснути його.
Розподілити зверху залишки темного крему, а зверху білий.
Зверху посипати подрібненими горішками.
І прибрати на просочування в холодильник на ніч. Подавати, розрізавши на шматочки.