Ті, хто любить солодке і часто готує вдома ароматну випічку, завжди шукають нові і цікаві рецепти. Якщо ви ставитеся до таких господиням, ми пропонуємо вашій увазі рецепт бісквіта на сметані.
Бісквіт з полуницею та сметаною
Інгредієнти: Для бісквіта:
цукор - 15 ст.; борошно - 2 ст.; яйця - 6 шт.; розпушувач - 1 ч. ложка. Для начинки:
сметана - 500 г; полуниця - 250 г; цукрова пудра - 1/2 ст. Приготування Збийте яйця міксером в тугу піну, після чого обережно всипте цукор, і знову збийте. Додайте в суміш просіяне борошно, розпушувач і перемішайте все. Форму для випікання застелити папером, змастіть маслом і вилийте тісто. Випікайте при 180 градусах приблизно 50 хвилин.
Готовий бісквіт остудіть, зріжте верхівку і видаліть м'якоть, залишивши тільки бортики. Збийте сметану з цукровою пудрою. Полуницю промийте, очистіть від плодоніжок і наріжте шматочками. Всередину бісквіта викладіть шар ягід, залийте кремом, потім накрийте м'якоттю торта і повторіть так ще пару раз, поки не закінчаться інгредієнти. Зверху накрийте зрізаною верхівкою, обмажте торт кремом і смачний бісквіт на сметані готовий.
Зверніть увагу, що аналогічним способом можна приготувати бісквіт з будь-якими іншими фруктами і сметаною.
Рецепт бісквіта зі сметаною
Інгредієнти: яйця - 6 шт.; борошно - 2 ст.; цукор - 1 ст.; сметана - 1 ст.; сода - 1/2 ч. ложки; масло вершкове для змащування. Приготування Білки відокремте від жовтків, і додайте до останніх цукор. Збийте всі разом, потім влийте сметану і перемішайте до однорідності. Потім всипте в цю масу борошно і соду (погасити), і знову обережно перемішайте. Окремо збийте білки до стану твердої піни і додайте третину в тісто. Перемішайте ложкою, після чого відправте сюди ж білки, що залишилися, і знову акуратно все змішайте.
Форму змастіть маслом, вилийте тісто і поставте в духовку, нагріту до 180 градусів приблизно на 45 хвилин. Крем для цього бісквіта можна зробити з сметани, просто збивши 500 мл останньої з половиною склянки цукру. Отриманим кремом змастіть розрізаний на кілька коржів бісквіт і пригощайтеся.
Бісквіт на сметані в мультиварці
Інгредієнти: сметана 40% - 250 г; яйце - 1 шт.; сода - 1/2 ч. ложки; цукор - 200 г; борошно 160 г; вершкове масло - 20 р. Приготування Всипте в сметану, соду, після чого суміш почне пузиритися. Розітріть цукор з яйцями, і з'єднайте цю суміш зі сметаною. Все перемішайте, всипте борошно і знову перемішайте. Тісто вилийте в змащену форму мультиварки і випікайте 40 хвилин. Після сигналу дайте бісквіту охолонути у формі, а коли він стане теплим, перекладіть його на решітку для повного охолодження.
Бісквіт на сметані з какао
Любителям шоколаду доведеться за смаком рецепт шоколадного бісквіта на сметані.
Інгредієнти: яйця - 4 шт.; сметана - 2 ст.; цукор - 2 ст.; сода - 1 ч. ложка; борошно - 3 ст.; какао-порошок - 2 ст. ложки. Приготування Яйця збийте віночком з цукром, додайте сметану, соду, щоб вона згасла, і добре все розмішайте. Потім поступово всипте борошно, продовжуючи заважати. Готове тісто поділіть на дві частини. Форму для випічки змастіть маслом і присипте борошном. Випікайте перший корж при 180 градусах 30 хвилин, а в другу суміш додайте какао і теж випікайте півгодини. Кожен корж розріжте навпіл, промажте сметанним кремом і пригощайте друзів своїм бісквітом.
Бісквіт на сметані без яєць
Інгредієнти: борошно - 2 ст.; сода - 1 ч. ложка; оцет - 1 ст. ложка; цукор - 1 ст.; соняшникова олія - 6 ст. ложок; кефір - 1 склянка; ваніль і кориця - по смаку. Приготування Борошно просійте, додайте соду, корицю і ваніль. Кефір з'єднайте з маслом, цукром і оцтом, і розмішайте до повного розчинення цукру. Потроху вливайте цю суміш в борошно, постійно заважаючи її віночком. Потім вилийте тісто в змащену форму і поставте випікатися в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 30 хвилин.