Пропонуємо вашій увазі дуже простий у приготуванні, але дуже незвичайний і оригінальний рецепт бісквіта з сирною начинкою.
Рецепт сирного бісквіта
Інгредієнти: Для білого тіста:
яйце - 3 шт.; курячий білок - 1 шт.; вершкове масло - 200 г; сметана - 150 г; цукор - 1 ст.; борошно - 2 ст.; розпушувач - 1 ст. ложка; ванілін - щіпка. Для шоколадного тіста:
молоко - 3 ст. ложки; какао - 3 ст. ложки. Для сирних кульок:
курячий жовток - 1 шт.; сир - 200 г; цукор - 3 ст. ложки; кокосова стружка - 7 ст. ложок; ванілін - щіпка. Для крему:
молоко - 1 ст.; борошно - 1 ст. ложка; ванілін - за смаком; цукор - 3 ст. ложки. Приготування Розглянемо простий спосіб, як приготувати сирний бісквіт. Отже, давайте спочатку зробимо з вами сирні кульки. Для цього в чашці змішуємо сир, цукор, курячий жовток і кокосову стружку. Коли маса стане однорідною, починаємо формувати, змоченими в холодній воді руками, невеликі кульки. Потім перекладаємо їх на плоску тарілку і прибираємо на 25 - 30 хвилин в морозилку, застигати. Далі готуємо тісто для нашого пирога. Трохи розтоплене вершкове масло розтираємо з цукровим піском або збиваємо міксером до однорідності. Потім додаємо по одному яйця і курячий білок. Кожен раз все ретельно перемішуємо. Тепер кладемо сметану, всипаємо просіяне заздалегідь борошно, розпушувач і ванілін за смаком. Все добре збиваємо до пишного стану. В результаті у вас повинно вийти тісто по консистенції нагадує густу сметану.
Потім ділимо масу на 2 рівні частини. Чашу мультиварки змащуємо маслом і виливаємо на дно трохи тіста. У другу ж частину додаємо молоко і какао і ще раз ретельно збиваємо.
Виливаємо шоколадну масу поверх білого тіста, рівномірно розподіливши його по всій поверхні. Зверху викладаємо приготовані раніше сирні кульки і трохи вдавлюємо їх в тісто. Випікаємо сирний бісквіт в мультиварці, включивши режим «Випічка» приблизно 40 хвилин. Після першого сигналу готовності відразу ж додаємо ще 50 хвилин. Виймаємо готовий пиріг і поки він остигає, готуємо заварний крем . Для цього змішуємо молоко з борошном, кладемо трохи цукрового піску за смаком і ванілін на кінчику ножа. Ставимо всю цю масу на слабенький вогонь і проварюємо крем до загустіння, постійно помішуючи ложкою. Готовим кремом поливаємо наш бісквіт з сирними кульками і прикрашаємо його зверху кокосовою стружкою.