Вернуться назад Распечатать

Сирний бісквіт

Сирний бісквіт
Пропонуємо вашій увазі дуже простий у приготуванні, але дуже незвичайний і оригінальний рецепт бісквіта з сирною начинкою.

Рецепт сирного бісквіта


Інгредієнти:
Для білого тіста:

  • яйце - 3 шт.;

  • курячий білок - 1 шт.;

  • вершкове масло - 200 г;

  • сметана - 150 г;

  • цукор - 1 ст.;

  • борошно - 2 ст.;

  • розпушувач - 1 ст. ложка;

  • ванілін - щіпка.


  • Для шоколадного тіста:

  • молоко - 3 ст. ложки;

  • какао - 3 ст. ложки.


  • Для сирних кульок:

  • курячий жовток - 1 шт.;

  • сир - 200 г;

  • цукор - 3 ст. ложки;

  • кокосова стружка - 7 ст. ложок;

  • ванілін - щіпка.


  • Для крему:

  • молоко - 1 ст.;

  • борошно - 1 ст. ложка;

  • ванілін - за смаком;

  • цукор - 3 ст. ложки.


  • Приготування
    Розглянемо простий спосіб, як приготувати сирний бісквіт. Отже, давайте спочатку зробимо з вами сирні кульки. Для цього в чашці змішуємо сир, цукор, курячий жовток і кокосову стружку. Коли маса стане однорідною, починаємо формувати, змоченими в холодній воді руками, невеликі кульки. Потім перекладаємо їх на плоску тарілку і прибираємо на 25 - 30 хвилин в морозилку, застигати. Далі готуємо тісто для нашого пирога. Трохи розтоплене вершкове масло розтираємо з цукровим піском або збиваємо міксером до однорідності. Потім додаємо по одному яйця і курячий білок. Кожен раз все ретельно перемішуємо. Тепер кладемо сметану, всипаємо просіяне заздалегідь борошно, розпушувач і ванілін за смаком. Все добре збиваємо до пишного стану. В результаті у вас повинно вийти тісто по консистенції нагадує густу сметану.
    Сирний бісквіт
    Потім ділимо масу на 2 рівні частини. Чашу мультиварки змащуємо маслом і виливаємо на дно трохи тіста. У другу ж частину додаємо молоко і какао і ще раз ретельно збиваємо.
    Виливаємо шоколадну масу поверх білого тіста, рівномірно розподіливши його по всій поверхні. Зверху викладаємо приготовані раніше сирні кульки і трохи вдавлюємо їх в тісто. Випікаємо сирний бісквіт в мультиварці, включивши режим «Випічка» приблизно 40 хвилин. Після першого сигналу готовності відразу ж додаємо ще 50 хвилин. Виймаємо готовий пиріг і поки він остигає, готуємо заварний крем . Для цього змішуємо молоко з борошном, кладемо трохи цукрового піску за смаком і ванілін на кінчику ножа. Ставимо всю цю масу на слабенький вогонь і проварюємо крем до загустіння, постійно помішуючи ложкою. Готовим кремом поливаємо наш бісквіт з сирними кульками і прикрашаємо його зверху кокосовою стружкою.