Вернуться назад Распечатать

Заварний крем для «Медовика» на молоці, зі згущеним молоком, сметаною і апельсином

Заварний крем для «Медовика» на молоці, зі згущеним молоком, сметаною і апельсином
Заварний крем для «Медовика» дозволяє краще просочити коржі улюбленого торта. При цьому мова йде не про єдиному вигляді прошарку. Існує маса чудових рецептів, починаючи від класичного на молоці і закінчуючи цитрусовими, завдяки яким, господині можуть просто і доступно урізноманітнити смак і калорійність популярного десерту.

Як приготувати заварний крем для «Медовика»?


Торт «Медовик» з заварним кремом багатий варіаціями. Крім класичного рецепту на молоці, варять крем із згущеним молоком, на сметані, вершках або соку цитрусових. Їх традиційної складової є яйця, для насиченості, м'якості і стійкості часто додають вершкове масло, а в якості загусників використовують борошно або крохмаль.

  • Найсмачніший заварний крем для «Медовика» повинен бути густим, ніжним і не підгоріти. Для цього краще варити його на водяній бані або в товстостінній каструлі.

  • Помішувати крем слід не тільки при варінні, але і при охолодженні. В іншому випадку, він візьметься щільною плівкою.

  • Температура охолодження крему не повинна опускатися нижче 10 градусів тепла.


  • Заварний крем для «Медовика» на молоці

    Заварний крем для «Медовика» на молоці, зі згущеним молоком, сметаною і апельсином

    Класичний заварний крем для «Медовика» повинен швидко просочити коржі, зробивши їх соковитими. З цією функцією справляється крем, заварений на молоці з додаванням яєць, цукру і борошна. Готується він просто, відрізняється приємним молочним смаком, прекрасними пропитывающими властивостями, тому десерт, як правило, можна подавати до столу вже через 2 години.
    Інгредієнти :

  • молоко - 500 мл;

  • цукор - 125 г;

  • яйце - 2 шт.;

  • масло - 50 г;

  • ванільний цукор - 20 р.


  • Приготування

  • Розітріть цукор з борошном і яйцями.

  • Введіть молоко і варіть, помішуючи, до загустіння.

  • Охолодіть, додайте масло і ванільний цукор.

  • Збийте заварний класичний крем для «Медовика» віночком і приступайте до промазування коржів.


  • Заварний крем для «Медовика» зі згущеним молоком


    Заварний крем для «Медовика» на молоці, зі згущеним молоком, сметаною і апельсином

    Заварний крем з вареним згущеним молоком для «Медовика» - ідеальне рішення для додання десерту карамельного кольору і смаку. І це не одна з причин використання вареного молока. З ним легко працювати, а концентрована густота надає крему стійку консистенцію, завдяки чому, торт не розкисає навіть при тривалому просяканні.
    Інгредієнти:

  • молоко - 250 мл;

  • борошно - 40 г;

  • цукор - 40 г;

  • варена згущене молоко - 200 г;

  • масло - 100 р.


  • Приготування

  • Перемішайте цукор з молоком і борошном і варіть 5 хвилин. Охолодіть.

  • Додайте в заварний крем для «Медовика» збиті згущене молоко і масло.


  • Сметанно-заварний крем для «Медовика»

    Заварний крем для «Медовика» на молоці, зі згущеним молоком, сметаною і апельсином

    Заварний крем зі сметани для «Медовика» - прекрасна альтернатива насиченому масляного крему. Він так само створює щільний прошарок між коржами, але надає виробу приємний кислуватий смак і не перевантажує жирністю. Однак, остигаючи, такий крем набуває щільність, тому працювати з ним слід зразу ж після приготування.
    Інгредієнти:

  • сметана - 350 г;

  • цукор - 125 г;

  • масло - 150 г;

  • борошно - 40 г;

  • яйце - 1 шт.


  • Приготування

  • Розітріть яйце з цукром, борошном і сметаною.

  • Варіть на водяній бані до густоти.

  • Заварний сметанний крем для «Медовика» остудіть і змішайте зі збитим маслом.


  • Заварний крем для «Медовика» без яєць

    Заварний крем для «Медовика» на молоці, зі згущеним молоком, сметаною і апельсином

    Не менш смачний заварний крем для «Медовика» виходить без яєць. Багато господині вибирають цей бюджетний, доступний і простий варіант, вважаючи за краще добиватися в'язкості і густини - борошном, а гладкості і насиченості - вершковим маслом. Крем виходить легким, ніжним і повітряним, а промазані і охолоджені коржі, мають освіжаючий смак.


    Інгредієнти:

  • молоко - 500 мл;

  • цукор - 200 г;

  • масло - 150 г;

  • борошно - 80 р.


  • Приготування

  • Змішайте 250 мл холодного молока із борошном і цукром.

  • Молоко, що залишилося, прогрійте і влийте струєю у холодну суміш.

  • Варіть до загустіння, додаючи олію.

  • Готовий заварний крем для «Медовика» охолодіть.


  • Вершково-заварний крем для «Медовика»

    Заварний крем для «Медовика» на молоці, зі згущеним молоком, сметаною і апельсином

    «Медовик» з вершково-заварним кремом підійде навіть тим, хто рахує калорії. Крем заварений на вершках, виходить настільки густим і насиченим, що не можна використовувати масло і, тим самим, зрівняти калорійність з молочним заварним. Йому єдиному властивий смак пломбіру, який ідеально гармонує з медовою солодкістю коржів.
    Інгредієнти:

  • вершки 20% - 400 мл;

  • жовтки - 3 шт.;

  • цукор - 80 г;

  • борошно - 20 р.


  • Приготування

  • Розітріть жовтки з цукром, борошном і 60 мл вершків.

  • Решта вершки підігрійте і введіть тонкою цівкою в яєчну суміш.

  • Варіть, помішуючи 5 хвилин.

  • Зніміть з вогню і охолодіть.


  • Заварний крем для «Медовика» з крохмалем

    Заварний крем для «Медовика» на молоці, зі згущеним молоком, сметаною і апельсином

    Простий заварний крем для «Медовика» можна перетворити в шедевр кондитерської майстерності, якщо приготувати його на кукурудзяному крохмалі. На відміну від картопляного, він надає крему ніжну консистенцію, не володіє запахом і гіркуватим присмаком, і відрізняється глянцевою поверхнею, при цьому будучи вкрай економним у використанні.
    Інгредієнти:

  • молоко - 280 мл;

  • жовток - 2 шт.;

  • кукурудзяний крохмаль - 20 г;

  • цукор - 80 г;

  • цедра лимона.


  • Приготування

  • Прогрійте молоко з цедрою.

  • Розітріть крохмаль з яйцем, цукром і 40 мл молока.

  • Влийте в масу інше молоко, перемішайте і процідіть.

  • Проваріть до загустіння.

  • Зніміть з вогню і остудіть.


  • Заварний крем без масла для «Медовика»

    Заварний крем для «Медовика» на молоці, зі згущеним молоком, сметаною і апельсином

    Ласуни на дієті можуть повторити рецепт смачного заварного крему для «Медовика» без використання масла. Тим більше, що класичний заварний крем – «Парисьер» , завжди готується подібним чином, виходячи ніжним, гладким і менш калорійним, а від того, навіть худнуть можуть запросто дозволити собі його.
    Інгредієнти:

  • молоко - 500 мл;

  • жовтки - 3 шт.;

  • борошно - 50 р;

  • ванільна есенція - 5 мл


  • Приготування

  • Розітріть цукор, жовтки і борошно.

  • Влийте в суміш частина прогрітого молока і перемішайте.

  • Додайте есенцію, інше молоко і варіть до загустіння.


  • «Медовик» з апельсиновим заварним кремом

    Заварний крем для «Медовика» на молоці, зі згущеним молоком, сметаною і апельсином

    Карамельний «Медовик» з апельсиновим заварним кремом повний нестандартних рішень і особливостей. Він робиться на основі карамелі, з-за чого коржі насичуються кольором і набуває більш яскравий медовий смак, ідеально гармоніює з лимонним курдом, який для більшої гладкості і насиченості з'єднали з вершковим сиром і сметаною.
    Інгредієнти:

  • борошно - 400 г;

  • цукор - 330 г;

  • масло - 260 г;

  • яйце - 5 шт.;

  • мед - 60 г;

  • сода - 10 г;

  • лимонна кислота;

  • апельсиновий сік - 180 мл;

  • цедра - 20 г;

  • вершковий сир - 360 г;

  • сметана - 150 г;

  • цукрова пудра - 50 р.


  • Приготування

  • Розтопити 150 г цукру. Як тільки він набуде карамельний колір, влийте мед.

  • Перемішайте і додайте 110 г гарячого масла. Зніміть з вогню і остудіть до 70 градусів.

  • Введіть борошно, 2 яйця, соду і лимонку.

  • Скачайте тісто в кулю і відставте на 15 хвилин.

  • Розкачайте 9 пластів і випікайте при 160 градусах 5 хвилин.

  • Надайте коржам форму.

  • Збийте 180 г цукру з 3 яйцями, соком і цедрою.

  • Варіть до загустіння, охолодіть і збийте з маслом. Охолодивши, перемішайте з пудрою, сиром і сметаною.

  • Це кращий заварний крем для «Медовика», яким слід промазати коржі і поставити десерт на 10 годин в холодильник.