Заварний крем для «Медовика» дозволяє краще просочити коржі улюбленого торта. При цьому мова йде не про єдиному вигляді прошарку. Існує маса чудових рецептів, починаючи від класичного на молоці і закінчуючи цитрусовими, завдяки яким, господині можуть просто і доступно урізноманітнити смак і калорійність популярного десерту.
Як приготувати заварний крем для «Медовика»?
Торт «Медовик» з заварним кремом багатий варіаціями. Крім класичного рецепту на молоці, варять крем із згущеним молоком, на сметані, вершках або соку цитрусових. Їх традиційної складової є яйця, для насиченості, м'якості і стійкості часто додають вершкове масло, а в якості загусників використовують борошно або крохмаль.
Найсмачніший заварний крем для «Медовика» повинен бути густим, ніжним і не підгоріти. Для цього краще варити його на водяній бані або в товстостінній каструлі. Помішувати крем слід не тільки при варінні, але і при охолодженні. В іншому випадку, він візьметься щільною плівкою. Температура охолодження крему не повинна опускатися нижче 10 градусів тепла. Заварний крем для «Медовика» на молоці
Класичний заварний крем для «Медовика» повинен швидко просочити коржі, зробивши їх соковитими. З цією функцією справляється крем, заварений на молоці з додаванням яєць, цукру і борошна. Готується він просто, відрізняється приємним молочним смаком, прекрасними пропитывающими властивостями, тому десерт, як правило, можна подавати до столу вже через 2 години.
Інгредієнти : молоко - 500 мл; цукор - 125 г; яйце - 2 шт.; масло - 50 г; ванільний цукор - 20 р. Приготування Розітріть цукор з борошном і яйцями. Введіть молоко і варіть, помішуючи, до загустіння. Охолодіть, додайте масло і ванільний цукор. Збийте заварний класичний крем для «Медовика» віночком і приступайте до промазування коржів. Заварний крем для «Медовика» зі згущеним молоком
Заварний крем з вареним згущеним молоком для «Медовика» - ідеальне рішення для додання десерту карамельного кольору і смаку. І це не одна з причин використання вареного молока. З ним легко працювати, а концентрована густота надає крему стійку консистенцію, завдяки чому, торт не розкисає навіть при тривалому просяканні.
Інгредієнти: молоко - 250 мл; борошно - 40 г; цукор - 40 г; варена згущене молоко - 200 г; масло - 100 р. Приготування Перемішайте цукор з молоком і борошном і варіть 5 хвилин. Охолодіть. Додайте в заварний крем для «Медовика» збиті згущене молоко і масло. Сметанно-заварний крем для «Медовика»
Заварний крем зі сметани для «Медовика» - прекрасна альтернатива насиченому масляного крему. Він так само створює щільний прошарок між коржами, але надає виробу приємний кислуватий смак і не перевантажує жирністю. Однак, остигаючи, такий крем набуває щільність, тому працювати з ним слід зразу ж після приготування.
Інгредієнти: сметана - 350 г; цукор - 125 г; масло - 150 г; борошно - 40 г; яйце - 1 шт. Приготування Розітріть яйце з цукром, борошном і сметаною. Варіть на водяній бані до густоти. Заварний сметанний крем для «Медовика» остудіть і змішайте зі збитим маслом. Заварний крем для «Медовика» без яєць
Не менш смачний заварний крем для «Медовика» виходить без яєць. Багато господині вибирають цей бюджетний, доступний і простий варіант, вважаючи за краще добиватися в'язкості і густини - борошном, а гладкості і насиченості - вершковим маслом. Крем виходить легким, ніжним і повітряним, а промазані і охолоджені коржі, мають освіжаючий смак.
Інгредієнти: молоко - 500 мл; цукор - 200 г; масло - 150 г; борошно - 80 р. Приготування Змішайте 250 мл холодного молока із борошном і цукром. Молоко, що залишилося, прогрійте і влийте струєю у холодну суміш. Варіть до загустіння, додаючи олію. Готовий заварний крем для «Медовика» охолодіть. Вершково-заварний крем для «Медовика»
«Медовик» з вершково-заварним кремом підійде навіть тим, хто рахує калорії. Крем заварений на вершках, виходить настільки густим і насиченим, що не можна використовувати масло і, тим самим, зрівняти калорійність з молочним заварним. Йому єдиному властивий смак пломбіру, який ідеально гармонує з медовою солодкістю коржів.
Інгредієнти: вершки 20% - 400 мл; жовтки - 3 шт.; цукор - 80 г; борошно - 20 р. Приготування Розітріть жовтки з цукром, борошном і 60 мл вершків. Решта вершки підігрійте і введіть тонкою цівкою в яєчну суміш. Варіть, помішуючи 5 хвилин. Зніміть з вогню і охолодіть. Заварний крем для «Медовика» з крохмалем
Простий заварний крем для «Медовика» можна перетворити в шедевр кондитерської майстерності, якщо приготувати його на кукурудзяному крохмалі. На відміну від картопляного, він надає крему ніжну консистенцію, не володіє запахом і гіркуватим присмаком, і відрізняється глянцевою поверхнею, при цьому будучи вкрай економним у використанні.
Інгредієнти: молоко - 280 мл; жовток - 2 шт.; кукурудзяний крохмаль - 20 г; цукор - 80 г; цедра лимона. Приготування Прогрійте молоко з цедрою. Розітріть крохмаль з яйцем, цукром і 40 мл молока. Влийте в масу інше молоко, перемішайте і процідіть. Проваріть до загустіння. Зніміть з вогню і остудіть. Заварний крем без масла для «Медовика»
Ласуни на дієті можуть повторити рецепт смачного заварного крему для «Медовика» без використання масла. Тим більше, що класичний заварний крем – «Парисьер» , завжди готується подібним чином, виходячи ніжним, гладким і менш калорійним, а від того, навіть худнуть можуть запросто дозволити собі його.
Інгредієнти: молоко - 500 мл; жовтки - 3 шт.; борошно - 50 р; ванільна есенція - 5 мл Приготування Розітріть цукор, жовтки і борошно. Влийте в суміш частина прогрітого молока і перемішайте. Додайте есенцію, інше молоко і варіть до загустіння. «Медовик» з апельсиновим заварним кремом
Карамельний «Медовик» з апельсиновим заварним кремом повний нестандартних рішень і особливостей. Він робиться на основі карамелі, з-за чого коржі насичуються кольором і набуває більш яскравий медовий смак, ідеально гармоніює з лимонним курдом, який для більшої гладкості і насиченості з'єднали з вершковим сиром і сметаною.
Інгредієнти: борошно - 400 г; цукор - 330 г; масло - 260 г; яйце - 5 шт.; мед - 60 г; сода - 10 г; лимонна кислота; апельсиновий сік - 180 мл; цедра - 20 г; вершковий сир - 360 г; сметана - 150 г; цукрова пудра - 50 р. Приготування Розтопити 150 г цукру. Як тільки він набуде карамельний колір, влийте мед. Перемішайте і додайте 110 г гарячого масла. Зніміть з вогню і остудіть до 70 градусів. Введіть борошно, 2 яйця, соду і лимонку. Скачайте тісто в кулю і відставте на 15 хвилин. Розкачайте 9 пластів і випікайте при 160 градусах 5 хвилин. Надайте коржам форму. Збийте 180 г цукру з 3 яйцями, соком і цедрою. Варіть до загустіння, охолодіть і збийте з маслом. Охолодивши, перемішайте з пудрою, сиром і сметаною. Це кращий заварний крем для «Медовика», яким слід промазати коржі і поставити десерт на 10 годин в холодильник.