Не знаєте, що зробити до чаю на свято, а покупні торти вже порядком набридли! Тоді пропонуємо вам безпрограшні рецепти приготування торта з вершками.
Млинцевий торт зі збитими вершками
Інгредієнти: Для млинців:
темний шоколад - 100 г; молоко - 500 мл; борошно - 1 ст.; яйце - 3 шт.; цукрова пудра - 2 ст. ложки; вершкове масло - 2 ст. ложки; какао - порошок - 1 ст. ложка; лимонна цедра; сіль - щіпка. Для крему:
вершки - 600 мл; білий шоколад - 200 г; ванільний цукор - 2 ст. ложки. Для прикраси:
гіркий шоколад; фрукти. Приготування Для приготування шоколадного торта зі збитими вершками спочатку печемо млинці. Шоколад розтоплюємо на водяній бані, вливаємо трохи молока і розчиняємо в ньому повністю шоколад. У залишився молоко просіваємо борошно, додаємо цукрову пудру, сіль, какао і гарненько перемішуємо. Окремо збиваємо яйця в хорошу піну і вливаємо в борошняну суміш Розтоплюємо вершкове масло, додаємо в тісто, вливаємо розтоплений шоколад, лимонну цедру і все розмішуємо.
Тісто залишаємо підходити на столі на 3 години. Потім печемо млинці і складаємо їх стопкою. Далі готуємо крем. Для цього шоколад розтоплюємо, вливаємо половину порції вершків і охолодити масу до кімнатної температури. Вершки збиваємо в піну, поступово всипаючи ванільний цукор. Потім додаємо розтоплений шоколад і перемішуємо. Тепер починаємо збирати торт: кладемо на блюдо блін, змащуємо його вершковим кремом на нього ще блін, крем, блін і т. д. Верхній млинець поливаємо кремом, прикрашаємо натертим шоколадом, свіжими фруктами і збитими вершками .
Бісквітний торт зі збитими вершками
Інгредієнти: борошно - 2 ст.; полуниця - 50 г; чорниця; цукор - 1 ст.; лимонний сік; сметана - 2 ст.; вершки - 500 мл; консервовані ананаси - 200 г; ківі - 2 шт.; сода - щіпка; фруктовий сироп; банани - 2 шт.; апельсини - 2 шт.; ванільний цукор. Приготування Щоб приготувати торт зі збитими вершками і фруктами збиваємо яйця з цукром за допомогою міксера. Додаємо сметану і гарненько перемішуємо. Потім всипаємо просіяне борошно і кладемо щіпку соди.
Вимішуємо однорідне рідке тісто і викладаємо його у форму. Випікаємо до готовності при 180 градусах близько 30 хвилин. Остуджуємо корж і розрізаємо на кілька частин.
Вершки збиваємо в пишну масу. Фрукти очищаємо і нарізаємо шматочками. Корж викладаємо на блюдо і просочуємо його сиропом. Наносимо збиті вершки, розрівнюємо, викладаємо фрукти і накриваємо другим коржем. Останній корж так само просочуємо сиропом, обмазуємо з усіх боків кремом і прикрашаємо фруктами. Прибираємо готовий торт з вершками на 3 години в холодильник, а потім подаємо на святковий стіл.