Вернуться назад Распечатать

Торт зі збитими вершками

Торт зі збитими вершками
Не знаєте, що зробити до чаю на свято, а покупні торти вже порядком набридли! Тоді пропонуємо вам безпрограшні рецепти приготування торта з вершками.

Млинцевий торт зі збитими вершками


Інгредієнти:
Для млинців:

  • темний шоколад - 100 г;

  • молоко - 500 мл;

  • борошно - 1 ст.;

  • яйце - 3 шт.;

  • цукрова пудра - 2 ст. ложки;

  • вершкове масло - 2 ст. ложки;

  • какао - порошок - 1 ст. ложка;

  • лимонна цедра;

  • сіль - щіпка.


  • Для крему:

  • вершки - 600 мл;

  • білий шоколад - 200 г;

  • ванільний цукор - 2 ст. ложки.


  • Для прикраси:

  • гіркий шоколад;

  • фрукти.


  • Приготування
    Для приготування шоколадного торта зі збитими вершками спочатку печемо млинці. Шоколад розтоплюємо на водяній бані, вливаємо трохи молока і розчиняємо в ньому повністю шоколад. У залишився молоко просіваємо борошно, додаємо цукрову пудру, сіль, какао і гарненько перемішуємо. Окремо збиваємо яйця в хорошу піну і вливаємо в борошняну суміш Розтоплюємо вершкове масло, додаємо в тісто, вливаємо розтоплений шоколад, лимонну цедру і все розмішуємо.
    Тісто залишаємо підходити на столі на 3 години. Потім печемо млинці і складаємо їх стопкою. Далі готуємо крем. Для цього шоколад розтоплюємо, вливаємо половину порції вершків і охолодити масу до кімнатної температури. Вершки збиваємо в піну, поступово всипаючи ванільний цукор. Потім додаємо розтоплений шоколад і перемішуємо. Тепер починаємо збирати торт: кладемо на блюдо блін, змащуємо його вершковим кремом на нього ще блін, крем, блін і т. д. Верхній млинець поливаємо кремом, прикрашаємо натертим шоколадом, свіжими фруктами і збитими вершками .

    Бісквітний торт зі збитими вершками


    Інгредієнти:

  • борошно - 2 ст.;

  • полуниця - 50 г;

  • чорниця;

  • цукор - 1 ст.;

  • лимонний сік;

  • сметана - 2 ст.;

  • вершки - 500 мл;

  • консервовані ананаси - 200 г;

  • ківі - 2 шт.;

  • сода - щіпка;

  • фруктовий сироп;

  • банани - 2 шт.;

  • апельсини - 2 шт.;

  • ванільний цукор.


  • Приготування
    Щоб приготувати торт зі збитими вершками і фруктами збиваємо яйця з цукром за допомогою міксера. Додаємо сметану і гарненько перемішуємо. Потім всипаємо просіяне борошно і кладемо щіпку соди.
    Торт зі збитими вершками
    Вимішуємо однорідне рідке тісто і викладаємо його у форму. Випікаємо до готовності при 180 градусах близько 30 хвилин. Остуджуємо корж і розрізаємо на кілька частин.
    Вершки збиваємо в пишну масу. Фрукти очищаємо і нарізаємо шматочками. Корж викладаємо на блюдо і просочуємо його сиропом. Наносимо збиті вершки, розрівнюємо, викладаємо фрукти і накриваємо другим коржем. Останній корж так само просочуємо сиропом, обмазуємо з усіх боків кремом і прикрашаємо фруктами. Прибираємо готовий торт з вершками на 3 години в холодильник, а потім подаємо на святковий стіл.