Сметанний крем підходить не до всіх тортів, адже його структура не здатна добре тримати форму, але при цьому він часто застосовується для просочення коржів. З його консистенцією можна експериментувати, наприклад, додати агар-агару або желатину для утворення желеподібної структури.
Як зробити сметанний крем?
Щоб зробити крем зі сметани пишним, ніжним оксамитовим, використовують певні хитрощі:
Для такої консистенції бажано взяти домашню сметану або магазинний продукт, але з жирністю не нижче 30%. При виборі сметани неодмінно потрібно орієнтуватися на склад продукту і його термін придатності. Сметанний крем буде швидше і легше збиватися, якщо використовувати замість цукру перемелотую пудру. Приступаючи безпосередньо до взбиванню, потрібно попередньо охолодити сметану. Це зробить масу більш в'язкою, і при цьому вона не буде занадто густий. Крем для торта зі сметани й цукру
Надзвичайно просто робиться сметанний крем для бісквіта на основі таких компонентів як сметана і цукор. Для отримання якісного продукту рекомендується видалити зайву вологу з основного інгредієнта. Для цього її необхідно викласти в марлю і залишити на кілька годин, щоб зійшли надлишки рідини.
Інгредієнти : сметана – 2 склянки; цукрова пудра – 4 ст. л.; ванільний цукор – 5 р. Приготування Попередньо сметану охолодити в холодильнику. За допомогою міксера збити сметану до стану густої пишної піни, яка добре кріпиться на віночку. Після додати цукрову пудру і ванільний цукор, все компоненти відразу перемішати, після чого сметанний крем можна використовувати для просочення. Сметанний крем з желатином
Деякі господині воліють використовувати просочення, що має желеподібну консистенцію. У цьому випадку на виручку прийде сметанний крем з желатином для торта. Цей компонент застосовується під час охолодження і може злегка змінити смак. Він може мати різні варіанти забарвлення, завдяки чому торт буде виглядати яскравим і насиченим.
Інгредієнти: сметана – 1 склянка; цукрова пудра – 4 ст. л.; желатин – 1 ч. л. Приготування Замочити желатин в 05 склянки кип'яченої води і залишити набухати на 15-30 хвилин. Потім підігріти, не доводячи до закипання, і остудити. Збити сметану з цукровою пудрою і, не перестаючи збивати, поступово влити желатин. Сметанний желатиновий крем вийде трохи рідкуватим, його краще використовувати для просочення тортів без випічки. Крем-пломбір на сметані – рецепт
Смак морозива можна відчути, спробувавши крем-пломбір на сметані. Таку просочення можна використовувати для вирівнювання тортів або для їх прошарку. Крім того, вона може стати начинкою для капкейків. Завдяки особливим смаковими якостями, страви з таким компонентом користуються великою популярністю у дітей.
Інгредієнти: жовтки – 3 шт.; цукор – 130 г; ванільний цукор – 10 г; борошно – 2 ст. л.; сметана – 400 г; вершкове масло – 200 р. Приготування Відокремити білки від жовтків, останні збити міксером. Коли вийде однорідна маса, додати до неї звичайний і ванільний цукор. Всипати борошно і добре перемішати. Додати сметану і збити до гладкості і блискучою структури. Зробити заварний крем сметанний, для чого воду в каструлі довести до кипіння. Зверху виставити масу в металевій або скляній посуді, і варити її на водяній бані. Крем постійно перемішувати протягом 10-15 хвилин, поки він не почне густіти. Вершкове масло і з допомогою міксера збити добіла. Ввести його в крем, охолодити перед використанням. Крем для торта зі згущеним молоком і сметаною
Для просочення часто застосовується сметанний крем із згущеним молоком для торта . Його можна використовувати і для наповнення тістечок. Він володіє ніжною і ніжною структурою і доведеться по душі багатьом ласунам. При необхідності можна ввести до складу спеціальний загущувач або трохи вершкового масла.
Інгредієнти: сметана (жирність 20%) – 200 мл; згущене молоко – 200 р. Приготування Сметану збити міксером, щоб вона стала трохи повітряної. Згущене молоко додати до сметані, збити до одержання пишної маси. Можна використовувати сметанний крем для медовика або іншого виду торта. Заварний сметанний крем
Легкістю та чудовими смаковими якостями характеризується заварний сметанний крем для торта. Щоб кисломолочний продукт не загус потрібно взяти сметану великий жирності. В результаті вийде відмінна густа просочення, яка лягає на коржі і не розтікається. При необхідності можна додати крохмаль, він не зіпсує смак, але трохи загустит крем.
Інгредієнти: борошно – 2 ст. л.; цукор -120 г; куряче яйце – 1 шт.; вершкове масло – 200 г; сметана 30% – 300 г; ванільний цукор – 2 упаковки. Приготування В цукор вбити яйце і збити до білої пастоподібної пасти. Додати борошно і сметану, суміш підігріти на водяній бані, дочекатися загустіння. Гарячу масу зняти з вогню, додати до нього 50 г вершкового масла і ванільний цукор, дати охолонути. Масло розм'якшити в іншій тарілці, ввести в масу і збити. Можна застосовувати сметанний крем для млинцевого торта або інших видів тонких коржів. Крем з сиру і сметани для торта
Неперевершеним смаком володіє сирно-сметанний крем для торта. Крім того, його часто використовують для рулетів, начиняють їм різні еклери і кошички. Багатьом господиням така просочення подобається за її простоту і легкість у приготуванні. Сир можна брати як з низьким, так і з високим відсотком жирності.
Інгредієнти: цукор – 100 г; сметана – 500 г; сир – 300 г; ванільний цукор – 1 пакетик. Приготування Збити сметану з звичайним і ванільним цукром. Приєднати протертий сир. Масу добре збити до пишної густої консистенції. Сметанно-йогуртовий крем для торта
При бажанні отримати випічку з найніжнішим легким смаком можна використовувати рецепт сметанного крему, до складу якого входить йогурт. Його консистенція не виходить занадто густий, щоб це виправити, можна використовувати загущувач. Йогурт рекомендується брати натуральний, без наявності додаткових добавок.
Інгредієнти: густий йогурт – 400 г; жирна сметана – 300 г; загусник – 2 пакетика; цукрова пудра – 120 г; ванілін. Приготування Охолоджену сметану збивати з цукровою пудрою близько 5 хвилин. Додати ванілін, йогурт, загусник і збивати ще приблизно 5 хвилин. Готовий крем поставити в холодильник на пару годин. Сметанно-масляний крем
Надзвичайно густим і пишним виходить крем зі сметани і масла для торта. Він чудово може поєднуватися з медовими коржами, трубочками і кошиками, його застосовують і для прикраси верху кондитерських виробів. Варто врахувати, що просочення виходить дуже калорійною, тому її рекомендується обережно вживати людям, які дотримуються дієти.
Інгредієнти: вершкове масло – 150 г; цукрова пудра – 150 г; сметана (20%) – 300 р. Приготування Розм'якшене масло збивати протягом 3 хвилин, додати до нього цукрову пудру і сметану. Масу добре збити, поки вона не стане густою, побіліє, збільшиться в об'ємі. Крем з маскарпоне і сметани
Ідеальним доповненням для бісквітних тортів стане густою сметанний крем, до складу якого входить маскарпоне. Просочення може прикрасити кошички, тарталетки і капкейки, вона буде надійно в них триматися. За рахунок використання додаткового компонента, страви набувають непередаваний насичений смак.
Інгредієнти: маскарпоне – 250 г; сметана – 500 г; цукрова пудра – 200 р. Приготування Холодну сметану збити з цукром до пишності. Збивати маскарпоне до 10 секунд. Потім по одній ложці додавати його до сметані. Масу вимішати до гладкості і однорідності. Сметанно-банановий крем
Можна зробити неймовірно оригінальний сметанний крем для торта в домашніх умовах , якщо включити в його склад компоненти, здатні привнести різноманітність у смак. Наприклад, можна додати подрібнені шматочки банана, така просочення придбає ніжність, неповторний аромат і залишиться густий.
Інгредієнти: сметана 30% – 05 л; цукор – 1 склянка; банан – 2 шт. Приготування Цукор змішати з охолодженою сметаною. Збити міксером до загустіння і відправити в холодильник. Очищені банани збити блендером. Додати до них сметану і знову перемішати міксером. Крем вийде густий, як желе. Сметанно-шоколадний крем
Любителі шоколаду зможуть приготувати просочення, ідеально відповідну їхньому смаку – це сметанний крем з какао . Для кращого розчинення цукор і какао-порошок можна замочити в невеликій кількості підігрітого молока. За допомогою такого способу вийде більш однорідна структура без утворення грудочок.
Інгредієнти: какао-порошок – 3 ст. л.; цукрова пудра – 2-3 ст. л.; сметана 20% – 250 мл Приготування Змішати какао-порошок з цукровою пудрою. Потроху до коричневої маси додати сметану і все ретельно розтерти.