Пісний крем для торта - неодмінний атрибут не скоромної випічки. Він настільки вдалий, що багато господинь навіть після суворих днів залишаються вірні дієтичним просоченням, які робляться на соках, манки, фруктах, варенні і ягодах і, в розріз з розхожою думкою, відрізняються тонким смаком, прекрасною консистенцією і вираженим ароматом.
Як зробити пісний крем для торта?
Креми для пісних тортів в домашніх умовах різноманітні компонентами, але схожі технікою приготування. Як правило, це заварні креми, з рідкою основою з води, кокосового молока або соку, з додаванням крохмалю, обсмаженої борошна, манки, ягідних чи горіхових пюре. Для більш насиченого смаку в них кладуть цедру, прянощі або какао.
Перед тим, як ввести в крем борошно, її краще обсмажити на сковороді до золотистого кольору. Це значно збагатить смак просочення. Дивно поживними, смачними і соковитими виходять креми на основі ягідних пюре. Кулінари використовують для крему сухофрукти. Так, пісний крем для вафельного торта готують з горіхів, халви, фініків і води шляхом збивання всіх компонентів в блендері. Як загусник краще використовувати картопляний крохмаль або агар-агар. Останній зроблений із морських водоростей і відноситься до пісних продуктів. Пісний шоколадний крем для торта
Простіше і дешевше зробити пісний крем для торта з какао, для цього не знадобиться складних маніпуляцій. Потрібно проварити какао з цукром, крохмалем і часточкою шоколаду і охолодити в холодильнику. Такий шоколадний крем має стійку і щільну консистенцію, яку завжди можна зробити більш рідкою, прогрів масу на вогні.
Інгредієнти:
какао - 100 г; вода - 300 мл; шоколад - 50 г; цукор - 300 г; крохмаль - 20 р. Приготування
З'єднає е какао з подрібненим шоколадом, крохмалем і цукром. Поставте ємність на вогонь і, помішуючи, поступово влийте воду. Варіть 10 хвилин до загустіння. Перелийте в контейнер і поставте на 2 години в холодильник. Рецепт пісного крему з манки для торта
Пісний крем з манки для торта - один з найбільш популярних варіантів. Він дуже просто готується і за своєю технологією схожий з варінням манної каші. Єдина відмінність - його можна варити і на воді, і на соках, вносячи різноманітність у смак. Такий крем відрізняється шовковистою текстурою, чудово тримає форму і може використовуватися як окремий десерт.
Інгредієнти:
апельсиновий сік - 300 мл; цукор - 40 г; манка - 40 р. Приготування
Перемішайте манку з соком і цукром. Поставте ємність на плиту і варіть 3 хвилини до загустіння. Охолодіть і збийте для пишноти міксером. Пісний крем для торта з кокосового молока
Пісний крем для торта - рецепт, з яким можна приготувати відмінну просочення для будь-яких видів коржів. У цій варіації основою такого крему стане кокосове молоко, яке не відрізняється дешевизною, але легко готується з води і стружки. Маючи під рукою такий саморобний варіант, залишається додати в нього цукор і крохмаль, і проварити до густоти.
Інгредієнти:
вода - 550 мл; кокосова стружка - 250 г; цукор - 120 г; крохмаль - 20 р. Приготування
Збивайте кокосову стружку з водою в блендері, поки вона не забарвиться в білий колір. Процідіть, з'єднайте з цукром і крохмалем. Тушкуйте на маленькому вогні, поки крем не придбає густу консистенцію. Остудіть і приступайте до роботи. Пісний заварний крем для торта
Пісний крем для торта «Наполеон» - затребуваний продукт. Популярність пов'язана з тим, що більшість пісної випічки складають бісквітні або листкові тістечка, для яких в міру солодкий, заварний крем просто необхідний. Даний, навіть враховуючи відносно примітивні компоненти, дуже смачний і володіє тонким горіховим присмаком через використання обсмаженої борошна.
Інгредієнти:
борошно - 120 г; вода - 700 мл; цукор - 200 г; ванілін. Приготування
Обсмажте борошно до золотистого кольору на сухій сковороді. Пересипте її в каструлю, додайте цукор і ванілін. Влийте воду, поставте на водяну баню і варити, помішуючи, 10 хвилин. Як тільки маса досягне необхідної густоти, зніміть з вогню і остудіть. Пісний банановий крем для торта
Пісний крем з бананом для торта - один з простих і корисних варіантів просочення. Крім того, що банан містить масу вітамінів, він має щільну, волокнисту структуру, що ідеально підходить для в'язкого крему. Такий крем вариться на основі фруктових соків, а щоб результат вийшов максимально густим і апетитним, в основу додають шоколад.
Інгредієнти:
банани - 2 шт.; шоколад - 100 г; апельсиновий сік - 50 мл; цукор - 60 р. Приготування
Подрібніть банани в блендері. Додайте цукор, сік і проваріть 5 хвилин. Введіть шматочки шоколаду, перемішайте. Дайте крему час охолонути і приступайте до роботи. Пісний лимонний крем для торта
Пісний крем для бісквітного торта повинен надати коржам виразності і приховати пісну сутність випічки. Для цих цілей краще всього підійде лимонний крем. Освіжаючий кислий смак і цедра цитрусового здатна зробити будь-яку основу яскравою і виразною. В даному варіанті лимон чудово доповнює заварний крем на манці.
Інгредієнти :
вода - 15 л; лимон - 2 шт.; манка - 250 г; цукор - 450 р. Приготування
Всипте в киплячу воду манку, цукор і варіть 5 хвилин. Зніміть з лимона частину цедри, а м'якоть - пюрируйте. Додайте м'якоть і цедру в крем і добре збийте. Змастіть бісквітні коржі кремом. Пісний мигдальний крем для торта
Пісний крем для торта на мигдалевому молоці володіє легкою консистенцією, сліпуче білим кольором і ароматом мигдалю. При цьому не потрясає собівартістю, оскільки молоко можна зробити з води і мигдалю. Сам крем краще приготувати на агар-агарі. Він відноситься до пісним загустителям і забезпечує більш гладку текстуру, ніж крохмаль.
Інгредієнти :
сирий мигдаль - 100 г; мед - 40 г; окріп - 500 мл; ванільний цукор - 10 г; агар-агар - 10 г; вода - 250 мл Приготування
Залийте окропом мигдаль, доведіть до кипіння і відставте на 5 хвилин. Очистіть від шкірки і подрібніть в крихту. Залийте 250 мл гарячої води і збивайте 3 хвилини. Процідіть, додайте в мигдальне молоко мед, агар, цукор і доведіть до кипіння. Пісний білий крем для торта слід поставити на годину в холодильник, після чого, збити міксером. Пісний крем з авокадо для торта
Пісний крем для торта без манки з авокадо сподобається любителям яскравих і освіжаючих просочень. Він відповідає канонам сучасної кулінарії: готується за пару хвилин просто шляхом збивання компонентів в блендері. В результаті - авокадо зберігає вітаміни, природний смак і перетворюється в маслянистий крем, який можна їсти ложкою.
Інгредієнти:
авокадо - 2 шт.; сік лайма - 65 мл; мед - 50 г; кокосове масло - 20 г; цедра - 20 р. Приготування
Покладіть в чашу блендера мед, очищені авокадо, сік лайма, кокосове масло і цедру. Збийте всі компоненти на високій швидкості в гладку масу. Перекладіть в ємність і поставте на кілька годин у холодильник. Пісний крем для торта з яблучного повидла
Смачний пісний крем для торта виходить з яблучного повидла, яким багато господинь запасаються про запас. Ті, у кого не залишилося заготовок, можуть зробити його самостійно. Благо, яблука і цукор завжди є у продажу, а приготування займає 30 хвилин. Головне - не перестаратися з цукром, а для густоти додати агар-агар.
Інгредієнти:
яблука - 700 г; вода - 200 мл; цукор - 250 г; агар - агар - 5 р. Приготування
Яблука очистіть від шкірки, наріжте кубиками. Залийте 120 мл води і тушкуйте до повного розварювання. Протріть через сито, висипте цукор і проваріть до загустіння. Агар-агар залийте 80 мл гарячої води і проварити 2 хвилини. Додайте в яблучне повидло і перемішайте. Такий крем краще використовувати відразу.