Пісний торт - прекрасний винахід кондитерів, з яким можна пережити суворі передвеликодні дні, при цьому не відмовляючись від бісквітів, «Медовиків» і «Наполеонів», адже правильно підібрані компоненти зроблять прісне тісто смачніше здобного, а комбінації з соків, меду та варення не поступляться соковитістю живильних кремів.
Як приготувати пісний торт?
Смачний пісний торт має десятки варіацій. Найпопулярнішими є вироби з бісквітного тіста. Для його приготування цукор перемішують з газованою водою і олією, борошна, содою і добре збивають. Присипають форму манкою і випікають корж 30 хвилин.
Пісні коржі для торта вийдуть набагато пишніше, якщо поставити виріб в добре розігріту духовку. Можна додати в тісто сир тофу. Пару ложок соєвого продукту здатні замінити одне яйце. Соки, варення, свіжі або заморожені фрукти додадуть пісним виробів соковитості, смаку і аромату. Пісний шоколадний торт рецепт
Пісний шоколадний торт ні в чому не поступається сдобному побратимові. Пишні кавові коржі з кисло-солодкою джемовой прошарком, під шоколадною глазур'ю, виглядають соковито, апетитно і дуже урочисто. Складно повірити, що рослинне масло зробило бісквіт вологим і пухким, а пара ложок какао допомогли добитися смаку шоколадного торта.
Інгредієнти :
борошно - 200 г; цукор - 260 г; какао - 80 г; вода - 300 мл; масло - 90 мл; розпушувач - 20 г; джем - 150 р. Приготування
Замісіть тісто з борошна, розпушувача, 20 г какао, 200 г цукру, 250 мл води і 70 мл олії. Випікайте корж 40 хвилин при 180 градусах. Розріжте навпіл і змажте джемом. Пісна глазур для торта вариться з 60 г какао, 20 мл олії, 60 г цукру і 50 мл води, охолоджується і наноситься на пісний шоколадний торт. Пісний морквяний торт - рецепт
Пісний торт з морквою можна сміливо включати в будь-дієтичний раціон, тим більше, що рецепт випічки невигадливий і простий, а результат обертається корисним і смачним ласощами. Тісто з моркви і лимонного пюре володіє солодким смаком і легким цитрусовим ароматом, і чудово поєднується з горіховим кремом, яким промазані яскраві коржі.
Інгредієнти:
морква - 400 г; лимон - 1 шт.; цукор - 450 г; вода - 900 мл; олія - 150 мл; борошно - 450 г; крохмаль - 40 г; розпушувач - 10 г; мелений мигдаль - 150 р. Приготування
Змішайте 150 мл води, борошно, масло, розпушувач, терту моркву, 200 г цукру і м'якоть лимона. Спечіть три коржі при 180 градусах 50 хвилин. Проваріть мигдаль в 500 мл води 5 хвилин. Додайте крохмаль, 250 г цукру і решту воду. Поваріть пару хвилин і збийте. Змастіть пісний морквяний торт кремом. Пісний торт «Наполеон»
Пісний торт - рецепт, дозволяє зробити навіть популярний «Наполеон». І хоча ця версія не вразить вершковим смаком і легкістю тіста для випічки, зробленою без яєць, масла і молока - вона неймовірно гарна. Завдяки легкому заварному крему з соку і манки, торт виходить м'яким і вологим, особливо, якщо дати йому настоятися 24 години.
Інгредієнти:
мінеральна вода - 200 мл; борошно - 875 м; олія - 200 мл; манка - 250 г; цукор - 250 г; апельсиновий сік - 1 л; мигдаль - 50 р. Приготування
З води, борошна та олії замісіть тісто. Розкачайте тісто в 10 коржів. Кожен запікайте при 180 градусах 5 хвилин. Проваріть горіхи з цукром, манкою і соком. Охолодіть і збийте. Сформуйте пісний торт, перемазав коржі кремом. Пісний апельсиновий торт
Пісний торт на апельсиновому соці - один з рідкісних варіантів з максимальним використанням цитрусових. Апельсиновий сік входить не тільки в основу тесту, але і в крем, в результаті - бісквіт на соку, виходить ніжним, вологим і кисло-солодким, а просочившись цитрусовим кремом, набуває інтенсивний смак і просто тане в роті.
Інгредієнти:
апельсиновий сік - 700 мл; цедра - 20 г; цукор - 240 г; масло - 90 мл; оцет - 30 мл; борошно - 300 г; сода - 15 г; сода - 30 мл; мелений мигдаль - 40 г; манка - 40 р. Приготування
Збийте 200 мл соку з 200 г цукру з оцтом і борошном. Додайте воду і соду. Випікайте тісто 35 хвилин при 180 градусах. Змішайте мигдаль, цедру, манку, 40 г цукру і 500 мл соку. Варіть крем 20 хвилин. Збийте і змастіть бісквіт. Пісний млинцевий торт
Пісний солодкий млинцевий торт - знахідка для тих, хто бажає просто і нетривіально урізноманітнити стіл. Тут, як ніде, існує маса варіантів. Млинці можна змастити варенням, джемом або, як в даному варіанті, кремом з какао, компенсувавши відсутню густоту, в'язкість і насичений смак подрібненими горіхами і м'якоттю банана.
Інгредієнти:
мінеральна вода - 400 мл; цукор - 60 г; борошно - 140 г; олія - 60 мл; соєве молоко - 400 мл; мелений мигдаль - 100 г; банан - 2 шт.; какао - 70 р. Приготування
З води, борошна, цукру та 20 мл олії замісіть тісто і спечіть млинчики. Проваріть соєве молоко і мигдаль. Додайте какао, 40 мл олії, банани і збийте. Змастіть млинці кремом і укладіть один на одний. Пісний торт «Медовик»
Пісний медовий торт - єдина випічка, зберегла свій традиційний смак. Це цілком зрозуміло: мед в будь варіації рецепту є головним компонентом, визначальним аромат і колір виробу. При цьому багато господинь, серед інших, вибирають класичний «Медовик». Він замішується на водяній бані, а це найкраща техніка отримання еластичне пісного тіста.
Інгредієнти:
борошно - 450 г; масло - 250 мл; абрикосовий джем - 350 г; мед - 100 г; цукор - 150 г; сода - 10 г; вода - 50 мл Приготування
Прогрійте цукор, мед і воду на водяній бані. Додайте соду, 100 мл олії, борошно і замісіть тісто. Розкачати 6 коржів. Випікайте при 170 градусах за 5 хвилин. Збийте 150 мл олії з джемом. Змастіть пісний торт кремом. Пісний банановий торт
Пісний банановий крем для торта - привід приготувати і ніжне додаток до випічці, і, власне, сам десерт. Тим більше, що це вигідно, просто і смачно. Трохи бананової м'якоті в тесті додадуть бісквіту ніжний і м'який смак, а кілька подрібнених плодів, проварених в соку і какао, запросто перетворяться в густий, ароматний і живильний крем.
Інгредієнти:
банан - 2 шт.; цукор - 150 г; борошно - 500 г; міцний чай - 250 мл; мед - 40 г; масло - 40 мл; апельсиновий сік - 100 мл; сода - 10 г; какао - 40 р. Приготування
Збийте в блендері 1/2 банана з чаєм, медом, маслом, 70 г цукру, содою і борошном. Випікайте корж 40 хвилин при 180 градусах. Остудіть і розріжте навпіл. Інші банани подрібніть і варіть в соку і цукор 5 хвилин. Додайте какао і збийте. Змастіть кремом половинки коржа. Пісний кокосовий торт
Щоб зробити пісний крем для торта з кокосового молока не обов'язково купувати дорогий екзотичний продукт. Дуже ароматне і смачне молоко можна зробити з води і кокосової стружки. Для цього компоненти збивають у блендері, а проціджену рідину використовують для приготування ніжного, заварного крему і бісквітного тіста.
Інгредієнти:
кокосова стружка - 500 г; вода - 12 л; борошно - 250 г; крохмаль - 20 г; цукор - 180 г; масло - 40 мл; сода - 10 р. Приготування
Збийте воду з кокосовою стружкою. Рідину процідіть. В половину додайте 120 г цукор, крохмаль і проваріть. В іншу - введіть 60 г цукру, масло, соду і борошно. Випікайте корж 40 хвилин при 180 градусах. Змастіть кремом. Пісний торт в мікрохвильовці
Пісний торт на швидку руку – прерогатива володарів мікрохвильовки. Приготування в ній займає мінімум часу, а бісквіт завжди виходить пишним, ніжним і повітряним. Приготуйте шоколадну основу, додавши борошно, какао і покривши все пісної глазур'ю. Результат остаточно глибоко шокуватиме домочадців, побачили на столі ароматну випічку всього через 10 хвилин.
Інгредієнти:
борошно - 210 г; какао - 80 г; цукор - 250 г; масло - 80 мл; розпушувач - 10 г; вода - 350 мл; пісний маргарин - 20 р. Приготування
Збийте борошно з 40 г какао, 200 г цукру, маслом, 300 мл води і розпушувачем. Випікайте корж 7 хвилин на максимальній потужності. Проваріть 40 г какао з 50 мл води і 50 г цукру. Остудіть і додайте маргарин. Змастіть торт глазур'ю. Пісний торт без випічки
Пісний торт з печива без випічки - одне із самих зручних ласощів, не потребують багато часу і праці. Це прекрасна можливість для створення унікального і неповторного вироби. Особливо, якщо приготувати ароматну яблучно-коричну начинку, з якої навіть саме прісне печиво придбає пікантний, свіжий смак.
Інгредієнти:
яблуко - 2 шт.; яблучний сік - 200 мл; цукрова пудра - 100 г; кориця - 5 г; печиво - 200 р. Приготування
Шматочки яблук залийте соком і варіть 20 хвилин. Всипте 100 г пудри, корицю і остудіть. Викладіть печиво шарами, змащуючи кожен ряд яблучним повидлом. Поставте в морозилку на 3 години. Пісний торт в мультиварці
У кожної господині є свій рецепт смачного пісного торта, призначений виключно для мультиварки. Відомо, що випічка в ній завжди вдається, а всі клопоти зводяться до очікування звукового сигналу. При цьому можна бути впевненим, що бісквіт вийде соковитим, ніжним і повітряним, цілком обходячись без крему.
Інгредієнти :
борошно - 200 г; цукор - 180 г; журавлина - 80 г; горіхи - 50 г; масло - 120 мл; вода - 200 мл; розпушувач - 20 р. Приготування
З'єднайте всі компоненти разом і замісіть тісто. Готуйте «Випікання» 60 хвилин.