Пиріг з яблуками на швидку руку – рецепт, який завжди виручає, якщо гості на порозі або просто захотілося поласувати солодким частуванням до чаю. Варіантів вдалою випічки багато, кожен кулінар зможе вибрати відповідний під особисті можливості і смакові пристрасті домашніх їдців.
Як швидко спекти пиріг з яблуками?
Спекти швидкий пиріг з яблуками можна, застосувавши улюблений рецепт тесту або зовсім використовувати покупної напівфабрикат. Для начинки застосовують свіжі фрукти, варення, доповнюють сухофруктами, горіхами, спеціями.
Самий простий пиріг з яблуками – з листкового тіста, його можна купити в будь-якому магазині. Оформляють випічку у вигляді тарти, рулетів, косичок. Пісочний варіант тесту хороший тим, що можна застосувати і варення та соковиті яблука: основа утримає соковиту начинку. Печуть простий пиріг з яблуками в духовці, мультиварці, МІКРОХВИЛЬОВІ печі, а на сковороді можна зробити смачний Татен. Для будь-якого варіанту тесту підійде оригінальна начинка, приготовлена безпосередньо перед випічкою: часточки яблук пасерують на сковороді з маслом і цукром. Додають горіхи, трохи меду і корицю. Виходить карамельна начинка з м'якими фруктовими шматочками. Пиріг «Шарлотка з яблуками - простий рецепт
Найвідоміший пиріг з яблуками на швидку руку – рецепт «Шарлотки». З безлічі варіантів приготування ласощів, класичний вважається найбільш вдалим і нескладним. Яблука потрібно вибирати кисло-солодкі або зимових сортів, при бажанні посипати їх корицею, але це не обов'язково. Форму для випічки застосовують 22 см, якщо в розпорядженні ємність більшого розміру, час випікання зменшується на 10 хвилин.
Інгредієнти:
яйця – 3 шт.; цукор – 150 г; борошно – 1 ст.; м'яке масло – 100 г; розпушувач, ванілін; яблука – 3 шт. Приготування
Збити яйця в пишну піну, підсипаючи цукор. Ввести муку з розпушувачем і ваніліном. Додати м'яке масло, збити тісто в гладкий пишний крем. В промасленим формі розподілити яблучні дольки, вилити тісто. Випікати простий пиріг з яблуками 40 хвилин при 180 градусах. Пісочний пиріг з яблуками - простий рецепт
Щоб спекти пісочний пиріг з яблук швидко і смачно можна не слідувати правилам виготовлення класичного тесту, в результаті вийде випічка з більш м'яким і пухким коржем. Для цікавого присмаку в основу можна кинути лимонної цедри, а начинку приготувати, підсмаживши фрукти з горіхами на сковороді з цукром і медом.
Інгредієнти:
яблука – 4 шт.; цукор тростинний – 3 ст. л.; масло – 30 г; подрібнені горіхи – 1/2 ст.; кориця – 1 ч. л.; яйця – 2 шт.; цукор – 100 г; борошно – 2 ст.; масло вершкове – 100 г; ванілін і розпушувач; лимонна цедра – 1 ст. л. Приготування
На сковороді з олією підсмажити яблучні дольки до прозорості, кинути цукор, корицю і горіхи. Помішуючи томити 3-5 хвилин. Повністю охолодити. З'єднати масло і цукор, додати яйця. Всипати борошно, розпушувач, ваніль, цедру, замісити туге тісто. Більшу частину тіста розподілити у формі з бортами, викласти на чинку. Прикрасити рештою тіста, випікати 25-30 хвилин при 190. Пиріг з гарбузом та яблуками - простий рецепт
Пишний пиріг з яблуками і гарбузом на швидку руку, рецепт якого далі запропоновано, примітний тим, що тісто готується з тертими плодами, тому корж вийде дуже соковитий і пористий. У склад додають суміш подрібнених горіхів, що робить м'якуш ще більш пухким. Для випікання знадобиться форма 22 див.
Інгредієнти:
гарбуз – 350 г; яблука – 2 шт.; яйця – 3 шт.; цукор – 170 г; борошно – 15 склянки; вершкове масло (розтоплене) – 100 г; кефір – 100 мл; розпушувач, ванілін. Приготування
Яблука очистити, одне натерти на крупну тертці, віджати сік, змішати з 300 г тертої м'якоттю гарбуза. Збити яйця з цукром, додати масло, потім кефір і ванілін. З'єднати з гарбузово-яблучним пюре. Кинути розпушувач, всипаючи борошно замішувати не густе тісто. У форму вилити основу, зверху викласти часточки залишилася гарбуза і яблука. Випікається швидкий пиріг з яблуками на кефірі 30 хвилин при 190 градусах. Пиріг з бананом та яблуком - простий рецепт
Незвичайно смачний і швидкий пиріг з яблуками і бананом припаде до душі всім ласунам. У рецепті вказано ром, його можна замінити іншим ароматним алкоголем, а якщо застосування таких ароматизаторів неприйнятно, можна в начинку додати небагато, щоб надати випічці особливого незвичайного присмаку.
Інгредієнти:
пісочне тісто – 600 г; цукор – 1 ст. л.; ром – 100 мл; ванілін; яблука – 4 шт.; банани – 2 шт.; яблучний джем – 1/2 ст.; кориця – 1 ч. л. Приготування
Тісто розкачати, викласти у форму, помістити вантаж з квасолі. Випікати 15 хвилин при 220 градусах. Дістати корж, повністю охолодити, прибравши вантаж. На сковороді з олією спасерувати 2 часточки яблук. Всипати цукор і ваніль, томити 3 хвилини. Влити те, готувати ще 5 хвилин. Кинути гуртки бананів. Перемішати і охолодити начинку. Викласти фруктову масу на корж, розподілити зверху залишилися часточки яблук. Посипати цукром і корицею, випікати 50 хвилин при 180. На гарячий пиріг нанести джем, охолодити перед подачею. Пиріг з сиром і яблуками - простий рецепт
Простий пиріг з сиром і яблуками – хороший варіант смачного і м'якого частування до чаю. Особливістю даного рецепту є те, що сир додається безпосередньо в тісто, а фрукти застосовують свіжі в якості начинки. Завдяки такому варіанту приготування основи, виріб довго залишається м'яким і на наступний день не черствіє.
Інгредієнти:
сир – 300 г; борошно – 2 ст.; яйця – 2 шт.; рослинне масло – 5 ст. л.; розпушувач; цедра одного апельсина; яблука – 2 шт.; тростинний цукор – 2 ст. л.; кориця. Приготування
Сир розтерти з яйцями, цукром. Ввести масло, розпушувач, цедру. Всипати борошно, замісити тісто, 2/3 розподілити у формі з бортами. Викласти яблучні дольки, посипати коричневим цукром і корицею. Прикрасити рештою тіста. Випікати 35 хвилин при 180 градусах. Швидкий дріжджовий пиріг з яблуками
Простий дріжджовий пиріг з яблуками можна приготувати безопарним методом, але дати тісту підрости все ж треба, щоб дріжджі активувалися. Готується така основа на кефірі, важливо взяти свіжий, щоб кислота не знизила дію дріжджів. Для впевненості в пишному результаті до складу основи додають ложку розпушувача.
Інгредієнти:
яйця – 3 шт.; кефір – 200 мл; сухі дріжджі – 10 г; розпушувач – 1 ч. л.; масло вершкове – 50 г; борошно – 500-600 г; цукор – 150 г; яблука – 3 шт. Приготування
В теплому кефірі розчинити дріжджі і ложку цукру, залишити для реакції на 10 хвилин. З'єднати яйця з маслом, цукром і розпушувачем, ввести кефірно-дріжджову суміш. Всипати борошно, замішуючи м'яке тісто. Накрити, прибрати в тепло до збільшення в 2 рази. Розділити на 2 частини, більшу викласти у форму, розкласти яблучні дольки, посипати цукром. Прикрасити рештою тіста, випікати 35 хвилин при 190. Простий листковий пиріг з яблуками
Смачний і швидкий пиріг з яблуками і корицею можна зробити з листкового дріжджового тіста і оформити у вигляді штруделя. Для наближення до класичного смаку знадобиться ще родзинки, подрібнені горіхи і тростинний цукор, весь виріб згорнути рулетом і недовго випікається. Подають таке ласощі теплим, в компанії кульки ванільного морозива.
Інгредієнти:
тісто – 500 г; яблука – 3 шт.; м'яке масло – 50 г; панірувальні сухарі – 1/2 ст.; подрібнені горіхи – 2 жмені; цукор тростинний – 3 ст. л.; кориця – 2 ч. л.; родзинки – 50 г; жовток – 1 шт. Приготування
Розкачати тісто, змастити м'яким маслом, посипають паніровкою. Яблука порізати кубиками, посипати корицею і цукром, перемішати з родзинками і горіхами. Викласти начинку поверх панірування, щільно згорнути рулетом. Зверху зробити 3-4 надрізу, змастити жовтком. Випікати 40 хвилин при 190. Бісквітний пиріг з яблуками - простий рецепт
Простий і смачний рецепт пирога з яблуками запропонований далі, його основа готується з бісквітного тіста . Щоб корж вийшов правильної форми, пишним і мелкопористым, потрібно добре збити білки з пудрою і вводити безе в основу дуже акуратно. Для впевненості в пишному результаті можна додати розпушувач.
Інгредієнти:
цукрова пудра і борошно – 1 ст.; яйця - 3 шт.; розпушувач – 1 ч. л.; яблука – 3 шт.; тростинний цукор – 1 ст. л. Приготування
Яблука порізати, викласти на дно форми і посипати цукром. Збити білки з пудрою до стійких піків. Збити жовтки, акуратно з'єднати з безе. Просіяти борошно з розпушувачем, ввести в тісто, перемішуючи лопаткою знизу-вгору. Вилити тісто поверх яблук. Випікати 1 годину при 170 градусах. Простий пиріг з яблуками в мультиварці
Найшвидший пиріг з яблуками в мультиварці – заливний. Тісто можна зробити на кефірі, сметані чи кисляку, в будь-якому випадку вийде пишний, дуже високий корж з соковитою фруктової прошарком. Яблука можна додати і в основу тесту, порізавши дрібним кубиком. Для красивої поверхні можна викласти яблучні тонкі слайсы і посипати сумішшю цукру і кориці.
Інгредієнти:
яйця – 2 шт.; сметана – 1/2 ст.; цукор – 150 г; масло – 70 г; борошно – 1 ст.; розпушувач, ванілін; яблука – 3 шт.; тростинний цукор – 2 ст. л.; кориця 1 ст. л. Приготування
Збити яйця з цукром, додати масло і сметану. Кинути розпушувач, ванілін, всипати борошно. Яблука порізати на дольки. У чашу вилити половину тіста, викласти половину яблук, посипати цукром. Вилити залишок тіста, розкласти залишилися шматочки, посипати цукром і корицею. Зняти клапан для пари, готувати на «Випікання» 1 год.