Часто в магазині ми бачимо на прилавках красиво прикрашені торти. Якщо ви любите готувати солодку випічку самі, то і прикрасити її можна самостійно, приготувавши для цього мастику з зефіру.
Рецепт мастики з жувального зефіру
Інгредієнти: зефір жувальний - 200 г; вода - 2 ст. ложки; пудра цукрова - за смаком; барвник харчовий - щіпка. Приготування Отже, для приготування мастики з зефіру, в глибоку посуд висипаємо солодке ласощі і вливаємо прохолодну воду. Потім ставимо тарілку, накриту кришкою, в мікрохвильову піч приблизно на 30 секунд. У приготовлену масу всипаємо барвник, заздалегідь розвівши його у воді. Далі додаємо цукрову пудру, постійно розмішуючи масу ложкою. Коли ложкою заважати мастику буде вже важко, починаємо місити руками.
Після цього скачуємо з отриманої маси невеликі кульки, загортаємо його в харчову плівку і прибираємо на півгодини в холодильник. Після закінчення часу посипаємо мастику цукровою пудрою і розкачуємо кульки в пласт завтовшки 2 мм, Ось і все, мастика для прикраси домашнього торта готова! Тільки врахуйте, що її не можна укладати на желейну поверхню, збиті вершки і сметанний крем .
Шоколадна мастика з зефіру маршмеллоу
Інгредієнти: темний шоколад - 100 г; вершки - 40 мл; масло вершкове - 1 ст. ложка; зефір маршмеллоу - 100 г; коньяк - 2 ст. ложки; пудра цукрова - 2 ст. ложки. Приготування Пропонуємо ще один спосіб, як зробити мастику з зефіру. Отже, темний шоколад ламаємо, складаємо в каструльку і ставимо растапливаться в мікрохвильовку або на водяну баню. Не знімаючи її з вогню, акуратно додаємо маршмеллоу і розмішуємо масу. Коли половина зефіру розтане, додаємо в каструлю вершки, вливаємо коньяк і кладемо вершкове масло. Постійно заважаємо суміш до тих пір, поки маса не стане густою і однорідною.
Після цього знімаємо каструлю з мастикою з вогню і додаємо просіяне цукрову пудру. Ретельно вимішуємо масу спочатку ложкою, а потім руками до пружного і еластичного стану. Потім скачуємо з мастики невеликі кульки, загортаємо кожен в папір для випічки або харчову плівку і прибираємо на кілька годин в холодильник. По закінченні часу, шоколадна мастика готова! Їй можна оригінально прикрасити будь-який домашній торт. Найголовніше, не бійтеся експериментувати і проявляти уяву та фантазію.
Рецепт швидкої мастики з зефіру
Інгредієнти: зефір - 200 г; цукрова пудра - 300 г; сік лимонний - 1 ст. ложка. Приготування Давайте розберемося, як приготувати мастику з зефіру. Зефір розламуємо на половинки і складаємо в посуд. Потім злегка скроплюємо водою, лимонним соком і ставимо в мікрохвильовку плавитися приблизно на 10-15 секунд. Після закінчення часу отриману масу перекладаємо в миску і, поступово всипаючи цукрову пудру, вимішуємо еластичну мастику. Далі щільно загортаємо її харчовою плівкою і прибираємо на 30 хвилин у холодильник. З готової мастики можна виготовляти різні фігурки для прикраси тортів. Мастику із звичайного зефіру зберігаємо в щільно загорнутому стані протягом 5-6 тижнів в холодильнику.
Мастика з зефіру для торта
Інгредієнти: цукрова пудра - 1 5 ст.; сухі вершки - 80 мл; різнобарвний зефір - 170 г; лимонний сік; ванілін - щіпка. Приготування Розглянемо ще один простий варіант, як зробити мастику з зефіру. Зефір розламуємо руками на дрібні шматочки і підігріваємо близько 30 секунд в мікрохвильовій печі або на водяній бані. Потім розминаємо його ложкою. Окремо змішуємо цукрову пудру, сухі вершки і ванілін. Додаємо цю суміш невеликими порціями до розім'ятого зефіру і вимішуємо мастику.