Вернуться назад Распечатать

Мастика з зефіру

Мастика з зефіру
Часто в магазині ми бачимо на прилавках красиво прикрашені торти. Якщо ви любите готувати солодку випічку самі, то і прикрасити її можна самостійно, приготувавши для цього мастику з зефіру.

Рецепт мастики з жувального зефіру


Інгредієнти:

  • зефір жувальний - 200 г;

  • вода - 2 ст. ложки;

  • пудра цукрова - за смаком;

  • барвник харчовий - щіпка.


  • Приготування
    Отже, для приготування мастики з зефіру, в глибоку посуд висипаємо солодке ласощі і вливаємо прохолодну воду. Потім ставимо тарілку, накриту кришкою, в мікрохвильову піч приблизно на 30 секунд. У приготовлену масу всипаємо барвник, заздалегідь розвівши його у воді. Далі додаємо цукрову пудру, постійно розмішуючи масу ложкою. Коли ложкою заважати мастику буде вже важко, починаємо місити руками.
    Після цього скачуємо з отриманої маси невеликі кульки, загортаємо його в харчову плівку і прибираємо на півгодини в холодильник. Після закінчення часу посипаємо мастику цукровою пудрою і розкачуємо кульки в пласт завтовшки 2 мм, Ось і все, мастика для прикраси домашнього торта готова! Тільки врахуйте, що її не можна укладати на желейну поверхню, збиті вершки і сметанний крем .

    Шоколадна мастика з зефіру маршмеллоу


    Інгредієнти:

  • темний шоколад - 100 г;

  • вершки - 40 мл;

  • масло вершкове - 1 ст. ложка;

  • зефір маршмеллоу - 100 г;

  • коньяк - 2 ст. ложки;

  • пудра цукрова - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Пропонуємо ще один спосіб, як зробити мастику з зефіру. Отже, темний шоколад ламаємо, складаємо в каструльку і ставимо растапливаться в мікрохвильовку або на водяну баню. Не знімаючи її з вогню, акуратно додаємо маршмеллоу і розмішуємо масу. Коли половина зефіру розтане, додаємо в каструлю вершки, вливаємо коньяк і кладемо вершкове масло. Постійно заважаємо суміш до тих пір, поки маса не стане густою і однорідною.
    Після цього знімаємо каструлю з мастикою з вогню і додаємо просіяне цукрову пудру. Ретельно вимішуємо масу спочатку ложкою, а потім руками до пружного і еластичного стану. Потім скачуємо з мастики невеликі кульки, загортаємо кожен в папір для випічки або харчову плівку і прибираємо на кілька годин в холодильник. По закінченні часу, шоколадна мастика готова! Їй можна оригінально прикрасити будь-який домашній торт. Найголовніше, не бійтеся експериментувати і проявляти уяву та фантазію.

    Рецепт швидкої мастики з зефіру


    Інгредієнти:

  • зефір - 200 г;

  • цукрова пудра - 300 г;

  • сік лимонний - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Давайте розберемося, як приготувати мастику з зефіру. Зефір розламуємо на половинки і складаємо в посуд. Потім злегка скроплюємо водою, лимонним соком і ставимо в мікрохвильовку плавитися приблизно на 10-15 секунд. Після закінчення часу отриману масу перекладаємо в миску і, поступово всипаючи цукрову пудру, вимішуємо еластичну мастику. Далі щільно загортаємо її харчовою плівкою і прибираємо на 30 хвилин у холодильник. З готової мастики можна виготовляти різні фігурки для прикраси тортів. Мастику із звичайного зефіру зберігаємо в щільно загорнутому стані протягом 5-6 тижнів в холодильнику.

    Мастика з зефіру для торта


    Інгредієнти:

  • цукрова пудра - 1 5 ст.;

  • Мастика з зефіру

  • сухі вершки - 80 мл;

  • різнобарвний зефір - 170 г;

  • лимонний сік;

  • ванілін - щіпка.


  • Приготування
    Розглянемо ще один простий варіант, як зробити мастику з зефіру. Зефір розламуємо руками на дрібні шматочки і підігріваємо близько 30 секунд в мікрохвильовій печі або на водяній бані. Потім розминаємо його ложкою. Окремо змішуємо цукрову пудру, сухі вершки і ванілін. Додаємо цю суміш невеликими порціями до розім'ятого зефіру і вимішуємо мастику.