Тістечко «Наполеон» - альтернатива популярному однойменному ласощів. Десерт не поступається добротному «родичу» побудовою і смаком, нараховуючи десятки варіантів тесту і наповнення, і виграє порційній подачею. Зараз, господині зможуть догодити великій кількості гостей, поставивши перед кожним індивідуальний шматочок ласощів.
Як приготувати тістечко «Наполеон»?
Домашній «Наполеон» - прекрасна основа для приготування однойменних тістечок. Все, що потрібно - замісити тісто з борошна, маргарину, яйця, оцту і води. Охолодити його протягом години, розкачати в 4 тонких пласта, нарізати рівними сегментами, згідно з розмірами тістечка. Після, запекти в духовці, промазати кремом і зібрати.
Щоб тістечка «Наполеон» з листкового тіста вийшли пишними і еластичними, необхідно використовувати борошно вищого сорту і маргарин високого ступеня жирності. Замішувати тісто рекомендується швидко, в холодному приміщенні і холодних продуктів. В іншому випадку, воно почне «плисти» і з ним важко буде впоратися. Тістечко «Наполеон» з готового листкового тіста
Домашній «Наполеон» з заварним кремом забирає багато часу, чого не скажеш про тістечок з магазинного листкового тіста, чиє приготування займає не більше 60 хвилин. Фабрична заготівля позбавляє від стомлюючої замішування і надає можливість зайнятися заварюванням крему, паралельно помістивши листкові квадратики в духовку на 20 хвилин.
Інгредієнти:
лист листкового тіста - 4 шт.; молоко - 14 л; жовтки - 7 шт.; цукор - 350 г; олія - 200 г; борошно - 100 р. Приготування
Збийте жовтки з цукром, молоком і борошном, і проваріть. Перемішайте з олією. Наріжте коржі на сегменти і випікайте при 220 градусах 25 хвилин. Сформуйте листкове тістечко «Наполеон» і охолодіть. Тістечко «Наполеон» зі згущеним молоком
Крем для «Наполеона» зі згущеним молоком і маслом в пошані у багатьох господинь. Робиться він швидко, завжди виходить смачним, а на його приготування не потрібно особливих фінансових витрат. Можна просто збити згущене молоко з маслом і промаслить коржі, але краще для більшої легкості, легкості і стійкості маси додати в крем цукрову пудру.
Інгредієнти:
масло - 450 г; борошно - 400 г; яйце - 1 шт.; згущене молоко - 190 г; цукрова пудра - 100 р. Приготування
Змішайте половину масла з половиною борошна. Із залишків борошна, яйця і дрібку солі замісіть другий вид тесту. Розкачайте одне з іншим і охолодіть. Розріжте на 6 сегментів і випікайте при 180 градусах 15 хвилин. Збийте залишки масла з пудрою і згущеним молоком. Просочити коржі кремом. Наріжте на порції і подавайте тістечко «Наполеон» з кремом після годинного охолодження. Сирний «Наполеон»
«Наполеон» з сирним кремом поєднує приємне з корисним. Крем на основі сиру відрізняється відмінним смаком, містить масу вітамінів і відноситься до числа дієтичних продуктів. Для суховатых коржів Наполеона, сир комбінують зі сметаною. Це дозволяє крему зберегти стійкість і придбати високу пропитываемость.
Інгредієнти:
борошно - 600 г; вода - 150 г; масло - 300 г; оцет - 10 мл; яйце - 2 шт.; сметана - 400 г; сир - 450 г; цукор - 250 р. Приготування
Змішайте оцет, воду, яйця, олію і борошно. Розкачайте тісто на коржі і запікайте при 200 градусах 5 хвилин. Збийте сметану з сиром і цукром. Змастіть коржі кремом. Через 5 годин наріжте на порції і подавайте тістечко сирне «Наполеон» до столу. Тістечко «Наполеон» з ягідним кремом
Тістечко «Наполеон» - рецепт, має десятки варіантів приготування. Сьогодні, в моді легкі і ніжні текстури і смакові відтінки, тому сучасні кондитери роблять ухил на ягідні начинки. Вони ефектно виглядають в розрізі, малокалорійні і відмінно поєднуються з класичними кремами, розбавляючи їх нудотність освіжаючою кислинкою.
Інгредієнти:
лист листкового тіста - 4 шт.; ягоди - 550 г; цукор - 250 г; жовтки - 4 шт.; молоко - 500 мл; крохмаль - 20 г; борошно - 40 г; цукрова пудра - 100 г; вершки - 200 мл Приготування
Проваріть ягоди в цукрі 10 хвилин. Наріжте тісто сегментами і запікайте при 220 градусах 10 хвилин. Прогрійте 250 мл молока з пудрою. Інше молоко збийте з крохмалем і жовтками. З'єднайте і проваріть. Остудіть, збийте з вершками і зберіть тістечка. «Наполеон» з заварного тіста
Приготування тістечка «Наполеон» не обмежується тільки класичними компонентами. Неймовірно смачний та ніжний десерт можна зробити з заварного тіста. Останнє, підкуповує мінімальним продуктовим складом, простотою і швидкістю приготування, оскільки «не відпочиває» в холодильнику, а випікається миттєво.
Інгредієнти:
молоко - 500 мл; яйце - 2 шт.; масло - 50 г; цукор - 110 г; борошно - 250 г; крохмаль - 60 г; цедра лимона - 20 г; сік лимона - 40 мл Приготування
З борошна, половини склянки молока, масла, половину цукру і яйця заваріть тісто. Розкачайте 7 пластів і випікайте при 180 градусах 10 хвилин. Прогрійте залишки молока з цукром, введіть яйце, крохмаль і уварите. Розділіть крем на дві частини. В одну додайте цедру і сік. Промажте торт кремом і наріжте на порції. «Наполеон» зі сметанним кремом
«Наполеон» з сметаною - улюблене домашнє ласощі. Завдяки сметані, чия невисока вартість і унікальні якості знаходять місце і в приготуванні крему, і в замішуванні тіста, десерт стає доступний кожному. Тим більше, що коржі на сметані виходять пишними і повітряними, а крем - ніжним, стійким і неймовірно смачним.
Інгредієнти:
сметана - 900 г; маргарин - 200 г; борошно - 750 г; яйце - 2 шт.; цукор - 325 г; сода - 5 р. Приготування
З'єднайте 200 г сметани, соду, маргарин, борошно, яйця, 75 г цукру. Наріжте тісто сегментами і випікайте при 200 градусах 10 хвилин. Збийте 700 г сметани з 250 г цукру. Зберіть тістечко «Наполеон», просочивши коржі кремом. «Наполеон» з маскарпоне
Рецепт крему для «Наполеона» маскарпоне припаде до смаку любителям вишуканих десертів. Навіть враховуючи, що вершковий сир істотно «б'є по кишені», багато господинь віддають перевагу його кремоподібною текстурою, солодкуватому смаку і простотою приготування, в ході якого, як правило, його не збивають, а просто вмішують в іншу масу.
Інгредієнти:
маскарпоне - 700 г; цукрова пудра - 170 г; вершки - 450 мл; оцет - 5 мл; яйце - 1 шт.; борошно - 300 г; масло - 150 г; вода - 125 мл Приготування
Розітріть масло з водою, оцтом, борошном і яйцем. Розкачайте тісто в 7 пластів і запікайте при 200 градусах 10 хвилин. Наріжте на сегменти. Збийте пудру з вершками і маскарпоне. Зберіть тістечко «Наполеон», промазуючи шари кремом. «Наполеон» з вершками
Вершковий крем для «Наполеона» різноманітний варіаціями. До цієї категорії належить і заварний крем на вершках, і ніжний зі згущеним молоком, і стійкі сирні креми. Однак, найбільш простим і смачним у виробі, вважається крем зі збитих вершків і цукрової пудри. Збивати його дуже легко, якщо купити жирні вершки і сильно охолодити.
Інгредієнти:
вершки - 600 мл; цукрова пудра - 250 г; ром - 20 мл; лист листкового тіста - 3 шт. Приготування
Наріжте тісто на порції і запікайте в духовці при 220 градусах 15 хвилин. Збийте вершки з пудрою і ромом. Зберіть тістечка, змащуючи кожен шар кремом. Ледачий «Наполеон» з печиво «Вушка»
«Наполеон» без випічки - знахідка для тих, хто не хоче возитися з тестом. Цього й не доведеться робити, оскільки листкове печиво «Вушка» в якості коржів, зробить десерт максимально схожим на оригінал, а заварний крем передасть смак класичного «родича». При цьому на все про все піде не більше 30 хвилин, що зручно при нестачі часу.
Інгредієнти:
печиво - 1 кг; молоко - 700 мл; жовтки - 4 шт.; цукор - 200 г; масло - 150 г; борошно - 120 р. Приготування
Збийте яйця з цукром, молоком і борошном. Проваріть, охолодіть і збийте масло. Викладіть печиво шарами, змастивши кожен кремом.