Згущене молоко є універсальним підсолоджувачем, її можна використовувати для приготування кремів, цукерок, тістечок, морозива і випічки. Особливо вдалими виходять пироги і торти з доповненням у вигляді згущеного молока, саме ним ми і вирішили присвятити сьогоднішню статтю.
Рецепт бісквітного торта зі згущеним молоком і горіхами
Інгредієнти: вершкове масло - 60 г; цукор - 250 г; яйця - 4 шт.; самоподнимающася борошно - 300 г; молоко - 5 ст. ложок; варена згущене молоко - 6 ст. ложок; волоські горіхи - 60 р. Приготування Схема приготування бісквітного тіста стандартна і напевно знайома будь-дослідної господині. Першим справу ми збиваємо розм'якшене масло з цукром до тих пір, поки маса не стане білою і повітряної. Не перестаючи збивати, додаємо до масляної суміші яйця, по одному за раз, до повного вимішування. Таким же чином вводимо в суміш і молоко. Останнім інгредієнтом для бісквітного тіста є, звичайно ж, борошно, причому попередньо просеянная.
Форму для випічки (20 см) покриваємо пекарської папером і заповнюємо бісквітною основою на 2/3 після чого довільно розподіляємо по поверхні 6 столових ложок вареної згущенки. Виливаємо поверх решту тіста, розрівнюємо і посипаємо рубаними горіхами. Наш простий бісквітний торт зі згущеним молоком слід випікати при 180 градусах близько 45 хвилин.
Як приготувати бісквітний торт зі згущеним молоком?
Інгредієнти: Для бісквіта:
яйця - 4 шт.; цукор - 1 ст.; борошно - 200 г; сода - 1 ч. ложка; лимонний сік; сіль - щіпка. Для крему:
вершкове масло - 100 г; згущене молоко - 350 р. Для прикраси:
молочний шоколад - 1 плитка. Приготування Жовтки відділяємо від білків. Цукор ділимо навпіл і кожну половину окремо збиваємо з жовтком і білком. Білки слід збивати до твердих піків. Перевірити ступінь готовності білка можна досить екстремальним способом - перевернувши ємність з білком догори дном: білок не випав? Тоді все готово! Тепер акуратно перемішуємо вміст обох ємностей, перемішуючи все лопаткою. Залишається лише додати сіль і борошно з погашеної лимонним соком, содою, акуратно, але ретельно все перемішати і вилити у форму для випікання. Тепер бісквітний торт зі згущеним молоком залишається спекти при 200 градусах 40-45 хвилин.
Готовий бісквітний корж остуджуємо, розрізаємо горизонтально навпіл і змащуємо кремом із суміші масла і згущеного молока. Готовий торт поливаємо топленим шоколадом. Додатковою прикрасою на ласощах можуть послужити цукати, горішки, або маленькі безе.
Бісквітний шоколадний торт зі згущеним молоком
Інгредієнти: Для бісквіта:
яйця - 6 шт.; сіль - щіпка; вершкове масло - 125 г; згущене молоко - 300 г; темний шоколад - 100 г; лісові горіхи - 100 р. Для глазурі:
згущене молоко - 4 ст. ложки; какао-порошок - 1 ст. ложка; лісові горіхи. Приготування У великій мисці збиваємо яєчні білки з сіллю до тих пір, поки не утворюється повітряна маса. В іншій мисці збиваємо масло і згущене молоко, додаємо яєчні жовтки і подрібнені лісові горіхи.
Шоколад розтоплюємо на водяній бані і даємо йому трохи охолонути (але не затвердіти!) щоб яйця в суміші не згорнулися від тепла.
Вливаємо шоколад до суміші жовтків, а потім туди ж додаємо збиті білки, акуратно перемішуючи масу за допомогою лопатки.
Форму для випічки на 24 см змащуємо маслом і виливаємо в неї нашу майбутню бісквітну основу. Даємо основі запектися при 180 градусах 40 хвилин.
Згущене молоко ретельно перемішуємо з какао-порошком так, щоб вийшла однорідна шоколадна паста. Розподіляємо пасту по поверхні бісквітного коржа, або поділяємо його на дві частини і промазуємо середину. Прикрашаємо шоколадний торт лісовими горіхами.