Вернуться назад Распечатать

Вафельний торт зі згущеним молоком

Вафельний торт зі згущеним молоком
Складно навіть уявити собі десерт, чиє приготування буде простіше, ніж вафельний торт . Завітали несподівані гості? У цьому випадку вас неодмінно виручить це ласощі. Маленькі або великі коржі - безпрограшний варіант для швидкого приготування цього чудового десерту.

Рецепт вафельного торта зі згущеним молоком


Інгредієнти:

  • готові вафельні коржі - 400 г;

  • масло вершкове - 100 г;

  • згущене молоко - 200 мл;

  • шоколад - за бажанням.


  • Приготування
    Давайте розберемося, як приготувати вафельний торт зі згущеним молоком. Спочатку готуємо згущене молоко в банку протягом приблизно 3 години. Щоб все вийшло правильно, і згущене молоко не вибухнула, потрібно обов'язково дотримуватися кількох простих правил. У невелику каструльку кладемо на бік банку згущеного молока, заливаємо її холодною водою так, щоб вода повністю покрила банку. Потім накриваємо кришкою і варимо на слабенькому вогні близько 2-3 годин.
    Перед використанням згущене молоко охолоджуємо, а потім змішуємо її з маслом і перемазиваем отриманим кремом все вафельні коржі. За смаком можна додати в крем волоські горіхи або арахіс.
    Зверху наш тортик прикрашаємо тертим темним шоколадом або поливаємо приготовленої заздалегідь шоколадною глазур'ю. Для цього розтоплюємо шоколад на водяній бані, додаємо трохи масла і ретельно перемішуємо до однорідного рідкого стану. Готовий торт прибираємо на 2 години в холодильник, для застигання.

    Вафельний торт зі згущеним молоком і варенням


    Інгредієнти:

  • вафельні коржі - 7 шт.;

  • згущене молоко - 400 мл;

  • варена згущене молоко - 400 мл;

  • варення журавлинно - 150 мл.


  • Приготування
    Отже, перший корж обмазуємо гарненько звичайної згущеним молоком, зверху кладемо другий корж і покриваємо його вареним згущеним молоком. Третій шар промазуємо журавлинним варенням , а четвертий - знову згущеним молоком і т. д. Ось і все, тортик готовий!

    Фруктовий вафельний торт зі згущеним молоком


    Інгредієнти:

  • готові вафельні коржі - 4 шт.;

  • варена згущене молоко - 1 банка;

  • банан - 3 шт.;

  • ківі, апельсини - за смаком;

  • полуниця - 300 р.


  • Приготування
    Вафельні коржі промазуємо гарненько з одного боку згущеним молоком. Всі фрукти і полуницю промиваємо, обсушуємо і нарізаємо тонкими скибочками. Потім на кожен промазанний корж викладаємо рівномірним шаром порізані фрукти. Подаємо готовий торт відразу ж після приготування, так як, якщо десерт постоїть 2-3 години, то вафельні коржі просочаться згущеним молоком і зникне оригінальність приголомшливого вафельного хрускоту. Якщо хочете, щоб тортик був якнайсолодше, то використовуйте 2 банки згущеного молока. Для прикраси ласощі використовуємо ті ж свіжі фрукти, або просто посипаємо косовий стружкою і подрібненими горіхами.

    Горіховий вафельний торт зі згущеним молоком і маслом


    Інгредієнти:

  • вафельні коржі - 400 г;

  • масло вершкове - 200 г;

  • згущене молоко - 1 банка;

  • волоські горіхи - 05 ст.


  • Приготування
    Пропонуємо ще один варіант, як зробити вафельний торт зі згущеним молоком. Готуємо спочатку згущене молоко: купуємо варену, або ж
    Вафельний торт зі згущеним молоком
    відварюємо її самостійно. Вершкове масло розтоплюємо і з'єднуємо зі згущеним молоком. Гарненько збиваємо міксером до отримання густого однорідного крему.
    Волоські горіхи очищаємо і подрібнюємо ядра в ступці, залишаючи кілька великих шматочків для прикраси. Після цього змішуємо горіхи з кремом.
    Тепер починаємо збирати торт: беремо вафельний корж і викладаємо його на підходящу за розміром блюдо. Змащуємо зверху отриманим кремом і накриваємо наступним коржем, повторюючи цю процедуру до тих пір, поки не закінчаться коржі. Верхній шар рясно змащуємо кремом і посипаємо тертими горіхами. Ставимо готовий торт в холодильник для просочення на 4 години.