Приготувати млинцевий торт зі згущеним молоком - це все одно, що зварити кашу з сокири - можливість отримати цілком гідний десерт з досить обмеженого набору продуктів. Особливо актуальний такий тортик в кінці «масляного тижня, коли млинці в будь-якому іншому вигляді вже приїлися, і відверто залежалися в холодильнику.
Рецепт млинцевого торта зі згущеним молоком і сметаною
Інгредієнти: Для тіста:
молоко - 15 ст.; вода - 1 ст.; борошно - 2 ст.; яйця - 2 шт.; цукор - 3 ст. ложки; масло рослинне - 2 ст. ложки; ванілін - 1 щіпка; сіль - 05 ч. ложки. Для крему:
сметана - 1 ст.; цукор - 2 ст. ложки; молоко згущене (варене) - 1 ст.; горіхи - для прикраси. Приготування Яйця з цукром, сіллю, молоком і ваніліном збиваємо з допомогою міксера. Продовжуючи заважати, вливаємо воду і поступово вводимо борошно. В кінці додаємо масло, ще раз все перемішуємо і печемо з отриманого тесту рум'яні млинці.
Готуємо два види крему. Згущене молоко заздалегідь відварюємо до красивого карамельного кольору. А густу домашню сметану змішуємо з цукром, поки він повністю не розчиниться.
Коли вони охолонуть, починаємо збирати торт. Перший млинець промазуємо вареним згущеним молоком наступний - сметанним кремом . Так, чергуючи, доберемося до верхнього млинця. Його змащуємо згущеним молоком і присипаємо рубаними горішками. Такий тортик можна їсти відразу, але вийти набагато смачніше, якщо він пару годин простоїть-просочиться в холодильнику.
Млинцевий торт зі згущеним молоком і бананами
Інгредієнти: Для тіста:
кефір - 500 мл; молоко - 1 ст.; борошно - 15 склянки; яйця - 2 шт.; цукор - 1 ст. ложка; масло рослинне - 1 ст. ложка; ванілін - 1 щіпка; сода - 1 ч. ложка; сіль - 05 ч. ложки. Для крему:
сир - 350 г; молоко згущене - 50 г; вершки (жирність не менше 30%) - 150 мл; пудра цукрова - 50 г; банан - 1 шт.; шоколад молочний - 100 р. Для трюфелів:
вершки (жирність не менше 30%) - 100 мл; масло вершкове - 10 г; шоколад гіркий - 100 г; какао-порошок - 2 ст. ложки. Приготування Кефір для тіста нагріваємо до кімнатної температури. Вбиваємо до нього яйця, додаємо цукор, сіль і соду. Збиваючи, поступово вводимо муку. Молоко доводимо до кипіння і тонкою цівкою, постійно помішуючи, вливаємо в тісто. Додаємо масло і ванілін, ще раз все збиваємо і печемо млинці.
Для того, щоб крем у нашого торта вийшов ніжним, сир з допомогою блендера перетворюємо в повітряну масу. Окремо збиваємо вершки, з'єднуємо їх з сиром і вимішуємо кілька хвилин. Додаємо цукрову пудру, ванілін і згущене молоко. Ще раз все ретельно збиваємо, щоб не залишилося грудочок.
Банан нарізаємо дуже тонкими кружечками, шоколад тремо на дрібній тертці. На цьому підготовка до складання тортика закінчена.
Нижній блін промазуємо кремом і викладаємо шматочки банана. Другий також мажемо вершково-сирною масою і присипаємо шоколадом. Третій млинець - тільки крем, без добавок. І все повторюємо з початку, поки вони не закінчаться. Верх тортика намазуємо кремом і відправляємо всю «конструкцію» в холодильник, на просочення. А поки займемося трюфелями.
Вершки нагріваємо на водяній бані і розтоплюємо в них часточки шоколаду. Додаємо вершкове масло, перемішуємо. А коли маса охолоне, беремо порцію, по чайній ложці, і занурюємо в какао-порошок. Формуємо кульки і ховаємо їх у холодильник. Застиглими трюфелями прикрашаємо наш млинцевий торт, нарізаємо його на шматочки і насолоджуємося - з чаєм або кавою.
Млинцевий торт зі згущеним молоком і горіхами
Інгредієнти: млинці - 15 шт.; молоко згущене - 1 б.; шоколад гіркий - 100 г; горіхи волоські - 100 р. Приготування Горіхи, для більшого аромату, злегка обсмажуємо на сухій сковорідці і дрібно дробимо ножем. Шоколад тремо на дрібній тертці. Перший млинець промазуємо згущеним молоком і присипаємо горіхами, другий - теж згущеним молоком, але з тертим шоколадом. Так, чергуючи, формуємо торт. Зверху його теж промазуємо згущеним молоком і красиво, можна через трафарет, присипаємо горіхами і шоколадом.