Незалежно від того, умілий ви кондитер, або новачок, будь-кому, хто наважиться осягнути таємницю приготування солодощів, стане в нагоді така річ, як мастика. Якщо ви вирішили презентувати красивий торт, зробити капкейки, або їстівні прикраси для ваших ласощів, то відерце мастики буде якраз до місця. Проблема лише в тому, що купівельна мастика - річ не надто поширена в наших магазинах, та й ціна її здасться прийнятною далеко не кожному. Рішення проблеми елементарно - приготування мастики власними руками, при чому всім доступною згущеного молока. Отже, давайте розбиратися разом як зробити мастику зі згущеного молока.
Рецепт молочної мастики на згущеному молоці
Інгредієнти: згущене молоко - 200 г; лимонний сік - 4 ч. ложки; сухе молоко - 300 г; цукрова пудра - 300 р. Приготування Рецепт мастики зі згущеного молока елементарно простий, насамперед просіваємо цукрову пудру разом з сухим молоком і ретельно перемішуємо за допомогою віночка. Як тільки суха суміш стане абсолютно однорідною, додаємо до неї лимонний сік і, не перестаючи помішувати, поступово вливаємо згущене молоко. Готова маса повинна нагадувати пластилін і не липнути до рук. Якщо маса все ж вийшла надмірно липкою, то підсушити її можна за допомогою цукрової пудри. Зробити мастику більш вологою допоможе згущене молоко.
Готову мастику можна відразу розкачати, або покласти в чистий посуд для зберігання, не забувши герметично запакувати її. Таку мастику зі згущеним молоком можна також пофарбувати у будь який колір за допомогою харчового барвника.
Рецепт шоколадної мастики зі згущеним молоком
Інгредієнти: згущене молоко - 100 г; цукрова пудра - 150 г; сухе молоко - 200 г; какао-порошок - 1 ст. ложка; вода - 2-3 ст. ложки. Приготування Сухе молоко, какао-порошок і цукрову пудру просіваємо разом і дуже ретельно перемішуємо. Поступово підливаючи згущене молоко, замішуємо масу, що нагадує за текстурою пластилін, при необхідності додаємо воду, або ж навпаки - цукрову пудру, або какао.
Готову мастику для торта зі згущеного молока відразу ж розкачуємо, намагаючись не залишати на відкритому повітрі (краще щільно накрити харчовою плівкою). Така мастика чудово підходить для домашнього використання, тобто ліплення простих фігур: пелюсток, листя, сердечок. Для фігур ж більш складних згодиться лише покупна мастика, або мастика з маршмеллоу . Вдалих кулінарних експериментів!