Торт «Панчо» - неймовірно смачний десерт. Він виходить просоченим, соковитим і до того ж оригінальним на зовнішній вигляд. Завдяки особливій техніці приготування зіпсувати його практично неможливо, тому з ним впорається навіть починаюча господиня. Часто роблять його з вишнею або іншими ягодами і фруктами. А ми зараз розповімо, як приготувати «Панчо» з ананасами. Впевнені, що ви і ваші близькі будуть у захваті і обов'язково попросять ще шматочок!
Рецепт «Панчо» з ананасами
Інгредієнти: Для першого коржа:
борошно - 150 г; цукор - 1 ст. ложка; яйця - 1 шт.; сметана - 100 г; згущене молоко - 05 банки; сода - 05 ч. ложки; какао - 15 ст. ложки. Для другого коржа:
борошно - 1 склянка; цукор - 2 ст. ложки; сметана - 1 склянка; яйця - 2 шт.; згущене молоко - 1 банка; сода - 05 ч. ложки. Для крему:
сметана 20% жирності - 1 літр; цукор - 1 стакан. Для прошарку:
ананаси консервовані - 1 банка; горіхи волоські - 100 р. Приготування Готуємо тісто для першого коржа: збиваємо яйце з цукром, додаємо сметану, згущене молоко, перемішуємо, потім додаємо какао, соду, знову перемішуємо до однорідної маси, потім додаємо борошно і вимішуємо тісто. При температурі 180 градусів і випікаємо хвилин 30 до готовності. Коли корж охолоне, вирізаємо з нього коло діаметром близько 20 см, а обрізки ламаємо невеликими шматочками і поки відкладаємо в сторону. Тепер готуємо другий корж (техніка приготування точно така ж, як і в першому коржі), і коли він охолоне, то повністю ламаємо його на шматочки.
Для крему збиваємо сметану з цукром. Приблизно 100 г крему відставляємо в сторону. Ананаси нарізаємо кубиками. Починаємо збирати торт. Перший корж, який буде підставою, змащуємо кремом і викладаємо шар ананасів. Всі шматочки коржів занурюємо в миску з кремом і добре перемішуємо, щоб шматочки повністю вкрилися кремом. Потім укладаємо їх на основу у формі гірки, чергуючи з горіхами і ананасами. Верх торта прикрашаємо за бажанням і відправляємо просочуватися в холодне місце мінімум на 3 години.
Рецепт торта «Панчо» з ананасами
Інгредієнти: борошно - 2 склянки; яйця - 6 шт.; какао - 4 ст. ложки; цукор - 3 склянки; сода - 1/3 ч. ложки; сік лимона - 1 ч. ложки; ананаси консервовані - 300 г; жирна сметана - 800 г; горіхи - 1 склянка; шоколад - половина плитки. Приготування Готуємо бісквітний корж . Відокремлюємо білки від жовтків. Збиваємо білки в пишну піну, потім поступово вводимо цукор (2 склянки), не припиняючи збивати, додаємо жовтки, знову збиваємо. Всипаємо просіяне какао і перемішуємо до утворення однорідної маси. Потихеньку вводимо борошно і соду, гашену соком лимона. Форму для випічки змащуємо маслом, виливаємо тісто і відправляємо в духовку.
При температурі 180 градусів і випікаємо близько години. Якщо раптом поверхня почне сильно рум'янитися, а середина буде ще сира, верх можна прикрити пергаментом або фольгою. Готовий корж виймаємо, даємо йому охолонути, а потім відрізаємо від нього корж товщиною близько 2
см, а іншу частину нарізаємо кубиками приблизно 3 на 3 див.
Тепер для крему збиваємо спочатку одну сметану близько 10 хвилин, поки вона не перетвориться в повітряну масу, потім вводимо поступово цукор і збиваємо ще хвилин 5. Корж-підстава змащуємо отриманим кремом. Викладаємо шматочки ананасів і горіхи. Кожен шматочок розламаного коржа макаємо в крем і укладаємо на основу, перекладаючи шари ананасами і горіхами, формуємо гірку. Зверху заливаємо «Панчо» з ананасами залишилися кремом. Шоколад розтоплюємо на водяній бані і зверху поливаємо наш тортик. Перед вживанням даємо йому настоятися в прохолодному місці 3-4 години.