Бажаєте порадувати своїх близьких смачним десертом? Тоді приготуйте банановий торт. Рецептів цього ласощі існує величезна різноманітність, але ми підготували для вас два найпростіших варіанта.
Рецепт бісквітного торта з бананами
По суті справи це простий торт «Панчо» щоправда рецепт з бананами і шоколадом - смакота.
Інгредієнти: Для коржів:
борошно - 2 ст.; кефір - 2 ст.; розпушувач - 2 ч. ложки; яйця - 2 шт.; какао-порошок - 2 ст. ложки; цукор - 2 ст. Для крему:
сметана - 500 г; цукор - 1/2 ст.; банан - 2 шт.; волоські горіхи - жменя; шоколад - 100 р. Приготування Для тіста збиваємо яйця з цукром дочиста, після чого доливаємо в суміш кефір. Борошно просіваємо з розпушувачем і порціями додаємо до яєчно-кефірної масі, постійно помішуючи за допомогою віночка. Готове тісто ділимо на дві порції: одну порцію залишаємо білою, а одному підкрашуемо з допомогою какао-порошку.
Обидва коржі для торта виливаємо в змащені маслом форми для випікання і ставимо в духовку, розігріту до 180 градусів на 30 хвилин.
Поки коржі випікаються, займемося кремом: сметану ретельно збиваємо з цукром. Остиглі коржі розрізаємо на 2 шари: один шар залишаємо незмінним - він послужить основою для торта, а решта - сміливо нарізаємо кубиками. Змішуємо нарізані коржі з 2/3 сметанного крему і наносимо частина крему на плоску основу. Також на основу ми кладемо кружечки бананів і волоські горіхи. Поверх основи кладемо нарізані коржі і заливаємо торт залишками крему. Прикрашаємо торт шоколадом і горіхами.
Шоколадний торт з бананами, простий рецепт якого ми описали вище, повинен постояти перед подачею в холодильнику близько години.
Рецепт млинцевого торта з бананами
Інгредієнти: Для бананових млинців:
вершкове масло - 6 ст. ложок; банан - 1 шт.; молоко - 1 ст.; борошно - 3/4 ст.; ванільний цукор - щіпка; мускатний горіх - щіпка; кориця - щіпка; цукор - 2 ст. ложки. Для крему:
крем-сир - 225 г; грецький йогурт - 345 г; цукор - 65 г; ванільний екстракт - 1/2 ч. ложки; згущене молоко (варене) - 1 банка; волоські горіхи - для прикраси. Приготування
Банан пюрируем і змішуємо з молоком. Яйця збиваємо з цукром, виливаємо до молока. Змішуємо все з борошном, ваніллю, мускатним горіхом і корицею. З отриманого тесту випікаємо тонкі млинчики.
Крем-сир, грецький йогурт і цукор з ваніллю збиваємо блендером і промазуємо готовим кремом млинці, укладаючи останні стопкою. Млинцевий торт змащуємо вареним згущеним молоком, змішаної з волоськими горіхами.