Маскарпоне - це італійський вершковий сир. Він має м'яку пастоподібну консистенцію. Досить часто його використовують при приготуванні різноманітних десертів. Зараз ми вам розповімо, як приготувати торт з сиром "Маскарпоне".
Рецепт торта з сиром "Маскарпоне"
Інгредієнти: сир маскарпоне - 05 кг; цукор - 5 ст. ложок; яйця - 5 шт.; лікер - 05 склянки; кава еспресо - 400 мл; печиво Савоярді - 40 шт.; сіль - щіпка; какао - 2 ст. ложки. Приготування У глибокій ємності змішуємо еспресо, лікер і цукор. Відправляємо в холодильник. Збиваємо жовтки з цукром, додаємо сир маскарпоне і перемішуємо. Білки збиваємо з дрібкою солі в піну. Змішуємо білкову масу з сирною і перемішуємо, потім також збиваємо міксером. Печиво "Савоярді" розмочуємо в кавовій масі і викладаємо на блюдо. Зверху викладаємо половину крему і розподіляємо ложкою. Викладаємо знову шар печива і залишився крем. Какао насипаємо в ситечко і притрушиваем зверху торт. Відправляємо його просочуватися в холодильник годин на 12.
Млинцевий торт з сиром "Маскарпоне"
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 05 кг; молоко - 05 л; яйця - 3 шт.; рослинне масло - 2 ст. ложки; цукор - 3 ст. ложки; волоські горіхи - 100 г; сіль. Для крему:
маскарпоне - 05 кг; жовтки - 4 шт.; цукор - 200 г; ванільний цукор - 1 пакетик. Приготування Робимо млинцеве тісто: змішуємо просіяне борошно з цукром і сіллю, додаємо збиті яйця, вливаємо олію і молоко. Гарненько все перемішуємо, додаємо подрібнені волоські горіхи і знову перемішуємо. Даємо тісту постояти хвилин 15. На добре розігрітій сковороді випікаємо млинці. Тепер робимо крем: жовтки розтираємо з цукром і ванільним цукром дочиста. Викладаємо маскарпоне і перемішуємо. Кожен млинець змащуємо отриманим кремом і складаємо один на одного, формуючи торт. Боки і верх також обмазуємо кремом і присипаємо подрібненими в крихту горіхами. Відправляємо торт в холодильник години на 2.
Полуничний торт з сиром "Маскарпоне"
Інгредієнти: борошно - 1 склянка; вершки 33%-ї жирності - 150 г; сир маскарпоне - 05 кг; полуниця - 800 г; сіль - щіпка; вершкове масло - 100 г; яйця - 4 шт.; цукрова пудра. Приготування У сотейник вливаємо воду, додаємо сіль і вершкове масло. Всипаємо просіяне борошно, постійно помішуючи. Вогонь зменшуємо і готуємо, постійно помішуючи, поки маса стане однорідною. Знімаємо її з вогню й даємо охолонути. Окремо збиваємо яйця і поступово вливаємо в тісто, продовжуючи заважати. З пергаменту вирізаємо кола діаметром 25 див. Потрібно зробити 10-12 таких кіл. Наносимо тісто на папір тонким шаром.
Духовку нагріваємо до 180 градусів і відправляємо підготовлені кола на 8 хвилин. Потім виймаємо й даємо охолонути. Збиваємо сир з цукровою пудрою і вершками. Полуницю миємо, обсушуємо і нарізаємо скибочками. Кожен корж промазуємо кремом і прослаиваем полуницею. Відправляємо торт в холодильник години на 2 а перед подачею до столу посипаємо його цукровою пудрою.
Шоколадний торт з сиром "Маскарпоне"
Інгредієнти: борошно - 350 г; яйця - 2 шт.; згущене молоко - 200 г; сметана - 1 склянка; розпушувач для тіста - 1 ч. ложка; какао - 3 ст. ложки; маскарпоне - 05 кг; цукор - 250 р. Приготування Збиваємо яйця з цукром, додаємо сметану, згущене молоко і знову збиваємо. Змішуємо борошно з розпушувачем і какао. Висипаємо отриману суху суміш в рідку масу і акуратно розмішуємо ложкою. Ставимо тісто в холодильник приблизно на 1 годину. Чашу мультиварки змащуємо олією, викладаємо тісто і в програмі «Випічка» готуємо 1 ч. 10 хвилин. Готовому коржу даємо охолонути, потім ріжемо його на 3 частини і змащуємо отримані коржі сиром.