Торт з яблуками виходить дуже смачним, але злегка мокроватим. Таке ласощі добре подавати з збитими вершками до гарячого свіжозвареної чаю.
Вівсяний пиріг з яблуками
Інгредієнти: вершкове масло - 50 г; цукор - 100 г; яйце - 1 шт.; борошно - 60 г; розпушувач - 1 ч. ложка; яблука - 2 шт.; вівсянка - 80 р. Приготування Вершкове масло розтоплюємо, додаємо цукровий пісок, розбиваємо яйце, додаємо борошно з розпушувачем і все перемішуємо до однорідної маси. Тепер додаємо вівсянку і ретельно перемішуємо тісто до гладкого стану. Форму змащуємо маслом, присипаємо манкою або борошном і викладаємо тісто, рівномірно розподіляючи його. Яблука миємо, обсушуємо, чистимо, нарізаємо скибочками т розкладаємо поверх тіста віялом. Потім відправляємо пиріг в духовку і випікаємо 35 хвилин при температурі 200 градусів.
Сирний торт з яблуками
Інгредієнти: цукровий пісок - 220 г; вершкове масло - 150 г; жовток - 4 шт.; борошно - 200 г; розпушувач - 05 ч. ложки; сир - 500 г; яблука - 500 г; сметана - 200 мл; мигдаль мелений - 3 ст. ложки; сік лимонний - 2 ст. ложки; яйце - 2 шт.; цукрова пудра для прикраси. Приготування Розм'якшене вершкове масло збиваємо з 1 жовтком і дрібкою цукрового піску. Тепер додаємо борошно, розпушувач, вимішуємо тісто і ставимо його в холодильник. Сир збиваємо з лимонним соком, кладемо сметану, мигдаль, жовтки, яйця і цукор. Форму змащуємо маслом і викладаємо в неї тісто, загинаючи краї і формуючи невеликі бортики. Потім розподіляємо сирну масу викладаємо на торт яблучні дольки і випікаємо в духовці близько години при температурі 175 градусів.
Млинцевий торт з яблуками
Інгредієнти: яблука - 3 шт.; сир - 150 г; ізюм - 100 г; жовток - 3 шт.; цукор-50 г; лимонний сік - 20 мл; желатин - 5 р. Для млинців:
борошно - 250 г; ванілін - 1 ч. ложка; цукор - 2 ст. ложки; яйце - 2 шт.; молоко - 450 мл; вершкове масло - 20 г; сіль - щіпка. Приготування В молоко додаємо яйця, цукор, ванілін, сіль, борошно і розтоплене вершкове масло. Добре розмішуємо всі компоненти, замішуємо
тісто для млинців і ставимо його в тепле місце настоюватися. Родзинки заливаємо на 2 години водою, яблука шаткуємо часточками. Тепер готуємо сироп: нагріваємо неповний склянку води, додаємо цукор, сік лимона, яблука і варимо 5 хвилин.
Цим часом розтираємо жовтки з цукром дочиста і виливаємо в тепле молоко. Варимо на слабенькому вогні до загусання. У густий гарячий крем додаємо родзинки, кладемо сир і виливаємо заздалегідь замочений желатин. Спечені млинці розрізаємо на частини, зверху кладемо шари крему і яблук, закриваємо цілим млинцем і ставимо листковий торт з яблуками на 3 години в холодильник.