Вернуться назад Распечатать

Торт з крекеру

Торт з крекеру
У вас вдома залишилося трохи крекеру і ви не знаєте, як його використовувати за призначенням? Пропонуємо вам приготувати з крекеру приголомшливий торт. Рецептів приготування такої страви існує дуже багато. Але ми розповімо вам, як зробити солодкий і несолодкий закусочний торт з печива.

Торт без випічки з крекерів


Інгредієнти:

  • солодкий крекер - 500 г;

  • какао - 1 ст. ложка;

  • сметана - 400 мл;

  • молоко - 05 склянки;

  • цукор - 150 г;

  • варення - за смаком.


  • Приготування
    Спочатку збиваємо в мисці до однорідності сметану з цукром і какао. Після цього беремо форму для випічки, застеляємо харчовою плівкою, формуючи невеликі бортики, і викладаємо рівномірним шаром трохи подрібнених крекерів. Тепер на кілька секунд опускають у миску з молоком ще невеличку порцію крекеру і викладаємо його у форму, рясно поливаючи зверху сметаною сумішшю.
    Потім знову замочуємо печива в молоці і викладаємо цей шар зверху на сметану. Заливаємо далі улюбленим рідким варенням і повторюємо так шар за шаром. Готовий торт накриваємо харчовою плівкою, трохи придавлюємо руками і прибираємо на годину в холодильник. Після закінчення часу перевертаємо охолоджений десерт на плоску тарілку, звільняємо його від харчової плівки і подаємо тортик без випічки з крекеру і сметани до столу.

    Рибний торт з крекером


    Інгредієнти:

  • солоні крекери - 180 г;

  • рибні консерви - 300 г;

  • сир - 150 г;

  • яйце - 4 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • майонез - за смаком;

  • зелену цибулю.


  • Приготування
    Яйця відварюємо круто, охолоджуємо і чистимо. 2 жовтки залишаємо для прикраси, а решта натираємо на крупній терочке. Потім додаємо до них трохи майонезу і гарненько перемішуємо. З консерви зливаємо масло і розминаємо рибу виделкою. Зелена цибуля промиваємо,
    Торт з крекеру
    обсушуємо і подрібнюємо. Сир натираємо на дрібній тертці. Часник чистимо і пропускаємо через прес. Далі змішуємо сир з часничком, додаємо трохи майонезу і ретельно перемішуємо.
    На плоске блюдо викладаємо шар солоного крекеру, зверху покриваємо його рівномірно тертими яйцями з майонезом, закриваємо знову шаром крекерів і викладаємо на них рибні консерви. Посипаємо блюдо зеленою цибулею, викладаємо сирну масу, накриваємо знову крекерами і змащуємо поверхню майонезом. Жовтки натираємо на дрібній тертці і посипаємо ними закусочний торт з крекерів. Прикрашаємо блюдо подрібненої навпіл редискою, залишаємо спочатку приблизно на 2 години при кімнатній температурі, а потім прибираємо в холодильник.