У вас вдома залишилося трохи крекеру і ви не знаєте, як його використовувати за призначенням? Пропонуємо вам приготувати з крекеру приголомшливий торт. Рецептів приготування такої страви існує дуже багато. Але ми розповімо вам, як зробити солодкий і несолодкий закусочний торт з печива.
Торт без випічки з крекерів
Інгредієнти: солодкий крекер - 500 г; какао - 1 ст. ложка; сметана - 400 мл; молоко - 05 склянки; цукор - 150 г; варення - за смаком. Приготування Спочатку збиваємо в мисці до однорідності сметану з цукром і какао. Після цього беремо форму для випічки, застеляємо харчовою плівкою, формуючи невеликі бортики, і викладаємо рівномірним шаром трохи подрібнених крекерів. Тепер на кілька секунд опускають у миску з молоком ще невеличку порцію крекеру і викладаємо його у форму, рясно поливаючи зверху сметаною сумішшю.
Потім знову замочуємо печива в молоці і викладаємо цей шар зверху на сметану. Заливаємо далі улюбленим рідким варенням і повторюємо так шар за шаром. Готовий торт накриваємо харчовою плівкою, трохи придавлюємо руками і прибираємо на годину в холодильник. Після закінчення часу перевертаємо охолоджений десерт на плоску тарілку, звільняємо його від харчової плівки і подаємо тортик без випічки з крекеру і сметани до столу.
Рибний торт з крекером
Інгредієнти: солоні крекери - 180 г; рибні консерви - 300 г; сир - 150 г; яйце - 4 шт.; часник - 2 зубчики; майонез - за смаком; зелену цибулю. Приготування Яйця відварюємо круто, охолоджуємо і чистимо. 2 жовтки залишаємо для прикраси, а решта натираємо на крупній терочке. Потім додаємо до них трохи майонезу і гарненько перемішуємо. З консерви зливаємо масло і розминаємо рибу виделкою. Зелена цибуля промиваємо,
обсушуємо і подрібнюємо. Сир натираємо на дрібній тертці. Часник чистимо і пропускаємо через прес. Далі змішуємо сир з часничком, додаємо трохи майонезу і ретельно перемішуємо.
На плоске блюдо викладаємо шар солоного крекеру, зверху покриваємо його рівномірно тертими яйцями з майонезом, закриваємо знову шаром крекерів і викладаємо на них рибні консерви. Посипаємо блюдо зеленою цибулею, викладаємо сирну масу, накриваємо знову крекерами і змащуємо поверхню майонезом. Жовтки натираємо на дрібній тертці і посипаємо ними закусочний торт з крекерів. Прикрашаємо блюдо подрібненої навпіл редискою, залишаємо спочатку приблизно на 2 години при кімнатній температурі, а потім прибираємо в холодильник.