За вікном зима, а так хочеться зануритися в теплі деньки. Пропонуємо вам кілька рецептів торта з малиною. Таке ласощі допоможе вам згадати про літо і здивувати гостей.
Торт з маскарпоне і малиною
Інгредієнти: чорний шоколад - для прикраси; борошно - 75 г; мелений фундук - 100 г; розпушувач - 1 ч. ложка; маргарин - 125 г; цукор - 225 г; ром - 2 ст. ложки; яйце - 3 шт.; молоко - 3 ст. ложки; сир - 250 г; сир Маскарпоне - 500 г; закріплювач сметани - 2 пакетика; ванільний цукор; вершки 25%-200 мл; свіжі ягоди малини. Приготування Маргарин розтираємо з цукром, вливаємо ром і збиваємо до отримання крему. Потім поступово вводимо яйця, додаємо борошно, подрібнені горіхи і розпушувач. Замішуємо однорідне тісто, викладаємо його у змащену маслом форму і випікаємо бісквітний корж 30 хвилин при 175 градусах. Після цього акуратно виймаємо його і залишаємо остигати на решітці.
А цим часом поки готуємо начинку. Для цього змішуємо сир з сиром Маскарпоне , додаємо 100 г цукру і ретельно перемішуємо. Вершки, ванільний цукор і закріплювач сметани збиваємо міксером до стійких піків після чого акуратно з'єднуємо масу з сирною сумішшю і заважаємо в одному напрямку, щоб вершки не осіли. Далі поступово висипаємо і рівномірно розподіляємо сирно-малиновий крем на остиглий корж. Прибираємо десерт на 2 години в холодильник. Після цього прикрашаємо бісквітний торт малиною і ставимо ласощі на стіл.
Торт з малиною і чорницею
Інгредієнти: шоколад - 300 г; яйце - 7 шт; розчинна кава - 1 ч. ложка; вода - 5 ст. ложок; вершки 33% - 200 мл; чорниця - 300 г; малина - 300 г; пудра цукрова - 3 ст. ложки. Приготування Шоколад ламаємо на шматочки, кладемо в глибоку миску, додаємо каву, воду і ставимо розплавлятися на водяній бані. Цим часом відокремлюємо в окремі миски білки від жовтків. Жовтки розтираємо до білого стану,
а потім виливаємо розтоплений шоколад. До білків додаємо дрібку солі, збиваємо до утворення піни і акуратно з'єднуємо з шоколадною масою.
Готове тісто виливаємо на деко, змащене маслом, і випікаємо в духовці при температурі 180 градусів 8-10 хвилин. А цим часом готуємо начинку для торта: ягоди перебираємо і промиваємо. Вершки збиваємо з цукровою пудрою, збиваємо, кладемо трохи ягід і продовжуємо збивати. Готовий корж акуратно виймаємо з духовки, охолодити і рясно змащуємо вершками. Зверху прикрашаємо шоколадний торт малиною і чорницею і прибираємо ласощі на 2 години в холодильник.