Вернуться назад Распечатать

Торт з малиною

Торт з малиною
За вікном зима, а так хочеться зануритися в теплі деньки. Пропонуємо вам кілька рецептів торта з малиною. Таке ласощі допоможе вам згадати про літо і здивувати гостей.

Торт з маскарпоне і малиною


Інгредієнти:

  • чорний шоколад - для прикраси;

  • борошно - 75 г;

  • мелений фундук - 100 г;

  • розпушувач - 1 ч. ложка;

  • маргарин - 125 г;

  • цукор - 225 г;

  • ром - 2 ст. ложки;

  • яйце - 3 шт.;

  • молоко - 3 ст. ложки;

  • сир - 250 г;

  • сир Маскарпоне - 500 г;

  • закріплювач сметани - 2 пакетика;

  • ванільний цукор;

  • вершки 25%-200 мл;

  • свіжі ягоди малини.


  • Приготування
    Маргарин розтираємо з цукром, вливаємо ром і збиваємо до отримання крему. Потім поступово вводимо яйця, додаємо борошно, подрібнені горіхи і розпушувач. Замішуємо однорідне тісто, викладаємо його у змащену маслом форму і випікаємо бісквітний корж 30 хвилин при 175 градусах. Після цього акуратно виймаємо його і залишаємо остигати на решітці.
    А цим часом поки готуємо начинку. Для цього змішуємо сир з сиром Маскарпоне , додаємо 100 г цукру і ретельно перемішуємо. Вершки, ванільний цукор і закріплювач сметани збиваємо міксером до стійких піків після чого акуратно з'єднуємо масу з сирною сумішшю і заважаємо в одному напрямку, щоб вершки не осіли. Далі поступово висипаємо і рівномірно розподіляємо сирно-малиновий крем на остиглий корж. Прибираємо десерт на 2 години в холодильник. Після цього прикрашаємо бісквітний торт малиною і ставимо ласощі на стіл.

    Торт з малиною і чорницею


    Інгредієнти:

  • шоколад - 300 г;

  • яйце - 7 шт;

  • розчинна кава - 1 ч. ложка;

  • вода - 5 ст. ложок;

  • вершки 33% - 200 мл;

  • чорниця - 300 г;

  • малина - 300 г;

  • пудра цукрова - 3 ст. ложки.


  • Приготування
    Шоколад ламаємо на шматочки, кладемо в глибоку миску, додаємо каву, воду і ставимо розплавлятися на водяній бані. Цим часом відокремлюємо в окремі миски білки від жовтків. Жовтки розтираємо до білого стану,
    Торт з малиною
    а потім виливаємо розтоплений шоколад. До білків додаємо дрібку солі, збиваємо до утворення піни і акуратно з'єднуємо з шоколадною масою.
    Готове тісто виливаємо на деко, змащене маслом, і випікаємо в духовці при температурі 180 градусів 8-10 хвилин. А цим часом готуємо начинку для торта: ягоди перебираємо і промиваємо. Вершки збиваємо з цукровою пудрою, збиваємо, кладемо трохи ягід і продовжуємо збивати. Готовий корж акуратно виймаємо з духовки, охолодити і рясно змащуємо вершками. Зверху прикрашаємо шоколадний торт малиною і чорницею і прибираємо ласощі на 2 години в холодильник.