Вернуться назад Распечатать

Торт з апельсинами

Торт з апельсинами
Якщо у вас намічається свято, то без оригінального десерту ніяк не обійтися. Тому пропонуємо вам кілька рецептів приготування торт з апельсинами, які здивують і порадують ваших гостей.

Бісквітний торт з апельсинами


Інгредієнти:
Для тіста:

  • яйце - 5 шт.;

  • цукор - 1 ст.;

  • борошно - 1 ст.;

  • ваніль.


  • Для крему:

  • жирна сметана - 1 кг;

  • цукор - 15 ст.;

  • загущувач для вершків.


  • Для начинки:

  • банани - 1 кг;

  • апельсини - 3 шт.


  • Приготування
    Яйця гарненько збиваємо в густу піну з цукром і ваніллю, поступово додаємо борошно і вимішуємо, щоб у тісті зовсім не залишилося грудочок. Форму для випічки застеляємо калькою, змащуємо маслом і виливаємо підготовлене тісто.
    Ставимо в розігріту духовку і випікаємо протягом 25-30 хвилин на середньому вогні, не відкриваючи дверцята, щоб тісто не осіло». Готовий бісквітний корж акуратно дістаємо, остуджуємо і ріжемо вздовж на дві половинки.
    Для приготування крему сметану збиваємо з цукром до загусання, кладемо загусник і перемішуємо. Тепер промазуємо нижній корж кремом і зверху укладаємо шматочки бананів. Потім знову покриваємо фрукти кремом, накриваємо другим коржем, промазуємо залишилися кремом, загладжуючи верх і боки. Апельсини нарізаємо тонкими півкільцями і викладаємо суцільним шаром так, щоб часточки трохи перекривали один одного. Ставимо торт з апельсинами і бананами на кілька годин в холодильник до повного застигання.

    Шоколадний торт з апельсинами


    Інгредієнти:
    Для коржів:

  • какао - 40 г;

  • борошно - 300 г;

  • цукор - 350 г;

  • вершкове масло - 350 г;

  • розпушувач - 3 ч. ложки;

  • яйце - 6 шт.


  • Для апельсинового крему:

  • апельсин - 4 шт.;

  • кукурудзяний крохмаль - 1 ст. ложка;

  • цукор - 150 г;

  • вершкове масло - 150 г;

  • яйце - 6 шт.


  • Приготування
    Торт з апельсинами
    Яйця збиваємо з цукром до легкої піни, додаємо масло і продовжуємо збивати на невеликих обертах до отримання однорідної маси. Потім всипаємо борошно, розпушувач, какао і перемішуємо вручну. Потім трохи отриманого тіста кладемо у форму і випікаємо корж 25 хвилин при 180 градусів. В результаті у вас повинно вийти 3 шоколадних коржа.
    Не втрачаючи часу дарма, давайте приготуємо крем. Апельсинову цедру натираємо на терочке, віджимаємо сік і виливаємо його в невелику каструльку, яку ставимо на водяну баню. Далі всипаємо цукор, даємо йому повністю розчинитися і додаємо масло. Окремо збиваємо яйця і виливаємо їх в апельсинову суміш. Помішуючи, доводимо крем до густого стану і знімаємо з плити.
    Потім прикрашаємо торт апельсинами. Перший корж просочуємо апельсиновим соком , зверху викладаємо остиглий крем і повторюємо все з іншими коржами. Готовий торт посипаємо зверху порошком какао і прикрашаємо тертої апельсиновою цедрою.