Якщо у вас намічається свято, то без оригінального десерту ніяк не обійтися. Тому пропонуємо вам кілька рецептів приготування торт з апельсинами, які здивують і порадують ваших гостей.
Бісквітний торт з апельсинами
Інгредієнти: Для тіста:
яйце - 5 шт.; цукор - 1 ст.; борошно - 1 ст.; ваніль. Для крему:
жирна сметана - 1 кг; цукор - 15 ст.; загущувач для вершків. Для начинки:
банани - 1 кг; апельсини - 3 шт. Приготування Яйця гарненько збиваємо в густу піну з цукром і ваніллю, поступово додаємо борошно і вимішуємо, щоб у тісті зовсім не залишилося грудочок. Форму для випічки застеляємо калькою, змащуємо маслом і виливаємо підготовлене тісто.
Ставимо в розігріту духовку і випікаємо протягом 25-30 хвилин на середньому вогні, не відкриваючи дверцята, щоб тісто не осіло». Готовий бісквітний корж акуратно дістаємо, остуджуємо і ріжемо вздовж на дві половинки.
Для приготування крему сметану збиваємо з цукром до загусання, кладемо загусник і перемішуємо. Тепер промазуємо нижній корж кремом і зверху укладаємо шматочки бананів. Потім знову покриваємо фрукти кремом, накриваємо другим коржем, промазуємо залишилися кремом, загладжуючи верх і боки. Апельсини нарізаємо тонкими півкільцями і викладаємо суцільним шаром так, щоб часточки трохи перекривали один одного. Ставимо торт з апельсинами і бананами на кілька годин в холодильник до повного застигання.
Шоколадний торт з апельсинами
Інгредієнти: Для коржів:
какао - 40 г; борошно - 300 г; цукор - 350 г; вершкове масло - 350 г; розпушувач - 3 ч. ложки; яйце - 6 шт. Для апельсинового крему:
апельсин - 4 шт.; кукурудзяний крохмаль - 1 ст. ложка; цукор - 150 г; вершкове масло - 150 г; яйце - 6 шт. Приготування Яйця збиваємо з цукром до легкої піни, додаємо масло і продовжуємо збивати на невеликих обертах до отримання однорідної маси. Потім всипаємо борошно, розпушувач, какао і перемішуємо вручну. Потім трохи отриманого тіста кладемо у форму і випікаємо корж 25 хвилин при 180 градусів. В результаті у вас повинно вийти 3 шоколадних коржа.
Не втрачаючи часу дарма, давайте приготуємо крем. Апельсинову цедру натираємо на терочке, віджимаємо сік і виливаємо його в невелику каструльку, яку ставимо на водяну баню. Далі всипаємо цукор, даємо йому повністю розчинитися і додаємо масло. Окремо збиваємо яйця і виливаємо їх в апельсинову суміш. Помішуючи, доводимо крем до густого стану і знімаємо з плити.
Потім прикрашаємо торт апельсинами. Перший корж просочуємо апельсиновим соком , зверху викладаємо остиглий крем і повторюємо все з іншими коржами. Готовий торт посипаємо зверху порошком какао і прикрашаємо тертої апельсиновою цедрою.