Рецепт торта з волоськими горіхами досить простий, але зате результат виходить чудовий. Такий десерт не соромно подати до святкового столу, а також просто урізноманітнити дружнє чаювання!
Шоколадний торт з волоськими горіхами
Інгредієнти: борошно - 1 ст.; цукор - 05 склянки; яйце - 3 шт.; какао - 2 ст. ложки; порошок пекарський - 1 пакетик; горіхи волоські - 1 ст. Для крему:
згущене молоко - 05 банки; вершки - 1 ст.; гіркий шоколад - 1 плитка. Приготування Духовку заздалегідь запалюємо і розігріваємо приблизно до 220 градусів. Тепер беремо форму для випічки, застеляємо її пекарської папером і змащуємо бортики рослинним маслом. Волоські горіхи подрібнюємо і переходимо до приготування тіста.
Для цього розбиваємо в миску курячі яйця, висипаємо цукор і все збиваємо до отримання густої маси міксером. Потім додаємо просіяне, змішану з какао і розпушувачем борошно і акуратно все вимішуємо. Після цього виливаємо тісто у форму і відправляємо хвилин на 30-40 в духовку. Далі готовий бісквіт остуджуємо, розрізаємо вздовж на три тонких коржа і збираємо торт, промазуючи всі коржі, верх і боки десерту приготованим кремом.
Для крему збиваємо згущене молоко з натертим в стружку шоколадом і вершками, а потім уварюють до потрібної густоти на повільному вогні. Залишаємо тортик години на чотири просякати, а потім подаємо до столу.
Бісквітний торт з волоськими горіхами
Інгредієнти: яйце - 6 шт.; цукор - 200 г; борошно 130 г; горіхи волоські - 250 г; мед - 2 ст. ложки; згущене молоко - 300 мл Приготування Білки відділяємо від жовтків. Переливаємо білки в чисту, суху миску і збиваємо міксером спочатку на мінімальній швидкості. Як тільки з'явиться невелика рівномірна піна, збільшуємо швидкість і збиваємо її до загустіння і міцних піків. Потім, продовжуючи збивати, додаємо до білків потроху цукру. До жовтків додаємо цукор, що залишився і перемішуємо вінчиком до збільшення маси в об'ємі в
кілька разів і побіліти. Борошно гарненько просіваємо.
До жовтків додаємо трохи збитих білків і перемішуємо, щоб маса не втратила свою пишність. Потім всипаємо борошно, кладемо мед, білки, що залишилися, і замішуємо однорідне тісто.
Тепер беремо роз'ємну форму для випічки, застеляємо боки і дно папером для випічки і виливаємо приготовану масу, рівномірно розподіляючи. Ставимо на 35 хвилин у розігріту до 180 градусів духовку. Готовність коржа перевіряємо сірником або шпажкою. Далі бісквіт розрізаємо на 3 однакові частини. Волоські горіхи подрібнюємо до отримання крихти. Згущене молоко перемішуємо з горішками і промазуємо торт цим кремом. Ось і все, медовий торт з волоськими горіхами готовий.