Різні кондитерські вироби, звичайно, смачні і самі по собі, а якщо в них ще додані фрукти, то це просто смакота. Зараз ми вам підкажемо декілька цікавих рецептів приготування тортів з ківі.
Рецепт торта з ківі «Черепаха»
Інгредієнти: борошно - 2 склянки; цукор - 15 склянки; яйця - 6 шт.; подрібнені волоські горіхи - 4 ст. ложки; чорнослив без кісточок - 6 шт.; сода - 1 ст. ложка; ківі - 3 шт.; какао - 1 ст. ложка; сметана - 600 г; масло вершкове - 100 г; цукор - 1 склянка; ванільний цукор. Приготування Яйця ретельно збиваємо з цукром. Окремо просіваємо борошно і какао, додаємо ванільний цукор на кінчику ножа. З'єднуємо яєчно-цукрову суміш з борошном і какао і гарненько перемішуємо. Гасимо оцтом Соду і виливаємо тісто, знову добре перемішуємо. Деко застеляємо папером для випічки і на неї ложкою викладаємо тісто на деякій відстані один від одного («крапельки» не повинні торкатися). При температурі 180 градусів і випікаємо 10 хвилин, потім виймаємо й даємо охолонути.
Для крему вершкове масло розтоплюємо і коли воно охолоне, змішуємо з цукром і сметаною. Кожен коржик макаємо в крем і викладаємо на блюдо гіркою. Кожен шар посипаємо подрібненими горіхами і нарізаною смужками чорносливом . Коли торт буде повністю сформований, обливаємо його залишками крему. Ківі нарізаємо кружечками і викладаємо по всій поверхні торта. Також формуємо лапи і голову черепахи. Готовий торт з ківі «Черепаха» прибираємо на холод просочуватися.
Торт з ківі і бананом
Інгредієнти: Для тіста:
мука - 4 ст. ложки; цукор - 4 ст. ложки; білки - 8 шт.; жовтки - 6 шт. Для крему:
сметана - 600 г; цукор - 1 склянка; ківі - 4 шт.; банан - 6 шт. Приготування Жовтки розтираємо з цукром і гарненько збиваємо, поки маса не збільшиться в 2 рази. В окремій ємності збиваємо білки, поки вони не збільшаться в об'ємі в кілька разів. Змішуємо жовтки і половину білків, акуратно перемішуємо, всипаємо борошно і знову вимішуємо. Потім знову вводимо білки і вимішуємо тісто до однорідності. Випікаємо 2 коржа, коли вони охолонуть, кожен з них розрізаємо упоперек.
Збиваємо сметану з цукром, банани і ківі нарізаємо кружечками. Перший корж змащуємо кремом, викладаємо шар бананів, другий корж промазуємо кремом і прослаиваем ківі, на третій корж знову викладемо банани. Верхній корж і боки торта змащуємо кремом і викладаємо кружечками ківі. Відправляємо бісквітний торт з ківі і бананами в холодильник просочуватися.
Сирний торт з ківі
Інгредієнти: пісочне печиво - 200 г; м'який сир - 05 кг; вершкове масло - 100 г; цукор - 250 г; вершки 33%-ї жирності - 200 г; ківі - 7 шт.; желатин - 50 р. Приготування В одну ємність висипаємо 40 г желатину і вливаємо 150 г води, в другу ємність насипаємо 10 г желатину і заливаємо 100 г води. Залишаємо желатин набухати (час вказано на упаковці).
Печиво ламаємо на довільні шматочки, які складаємо в чашу блендера і перетворюємо їх у крихту. Розтоплюємо вершкове масло і змішуємо його з крихтою.
На дно рознімної форми кладемо папір, зверху отриману суміш, розрівнюємо і утрамбовуємо її, а потім прибираємо в холодильник хвилин на 30. Очищені ківі (5 шт.) нарізаємо кубиками, укладаємо в каструлю, додаємо 200 г цукру, перемішуємо, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння, проварюємо хвилини 2 і знімаємо з плити. У гарячу отриману масу додаємо желатин (велику
частина) і вимішуємо до його повного розчинення. Сир збиваємо міксером і викладаємо його в суміш ківі з цукром і желатином і перемішуємо. Туди ж вводимо збиті в міцну піну вершки.
Отриману масу викладаємо на шар печива і прибираємо на холод застигати. В другу ємність з желатином додаємо цукор, що залишився і підігріваємо в мікрохвильовці до розчинення желатину. На застиглу сирну масу викладаємо скибочки ківі і заливаємо отриманим желе. Знову ставимо торт в холодильник і витримуємо, поки желе повністю не застигне. Торт без випічки з ківі виходить дуже смачним і виглядає просто чудово.