Це улюблена глазур багатьох кондитерів, оскільки завдяки лимонному соку зберігається баланс між солодким і кислим, і цукрова глазур виходить не надто нудною. Та й готувати її простіше простого!
Простий рецепт лимонної глазурі
Інгредієнти: пудра цукрова - 100 г; сік лимона - 3 ч. ложки. Приготування Цукрову пудру просіваємо через ситечко і вливаємо до неї лимонний сік. Енергійно розмішуємо, поки не отримаємо однорідну масу. Якщо вона не досить рідка, можна поступово - по пів чайної ложечки, доливати лимонний сік або воду. Такий покривають глазур'ю печиво або пряники. Занурюємо печиво в глазур і після викладаємо їх на решітку, щоб стекли надлишки. А за пряникам пройдемося кондитерської пензликом, змоченої в глазурі.
Лимонна глазур для кексу
Інгредієнти: пудра цукрова - 2 ст.; сік лимона - 2 ст. ложки; окріп - 1 ст. ложка. Приготування Просіяне цукрову пудру змішати з лимонним соком і окропом. Заливаємо, поки не застигла, готовий кекс і посипаємо кондитерської присипкою.
Лимонна глазур для печива
Інгредієнти: лимон - 1 шт.; пудра цукрова - 80 р. Приготування Дуже тонко, знімаючи тільки жовту частину, натираємо на тертці цедру лимона. Змішуємо її з цукровою пудрою, вливаємо лимонний сік і збиваємо все міксером до однорідності.
Лимонна глазур для торта
Інгредієнти: пудра цукрова - 3 ст.; сік лимона - 2 ст. ложки; масло вершкове - 100 г. Приготування Розм'якшене вершкове масло збиваємо міксером в густу білу піну. Додаємо цукрову пудру і лимонний сік, вимішуємо все до однорідності.
Наносити таку глазур на торт краще з допомогою шпателя - якщо немає спеціального кондитерського, скористаємося звичайним будівельним, з нержавійки. Встановлюємо торт на круглу підставку, наносимо глазур і шпателем регулюємо товщину шару. При певній вправності можна отримати абсолютно гладку поверхню.
Цукрова глазур з лимонним соком
Інгредієнти: білки яєчні - 2 шт.; пудра цукрова - 200 г; лимон - 05 шт. Приготування Яєчні білки збиваємо до міцних піків. Поступово вводимо до них цукрову пудру і додаємо свіжовичавлений сік половини лимона. Отриману масу можна наносити на готові паски і кекси.
Як приготувати лимонну глазур з медом?
Інгредієнти: пудра цукрова - 250 г; сік лимона - 2 ст. ложки; мед - 1 ст. ложка; окріп - 2 ст. ложки. Приготування Мед розвести гарячою водою і розмішуємо до однорідності. Вливаємо в цукрову пудру, додаємо лимонний сік і ще раз все вимішуємо.