Молочна глазур чудово прикрасить вашу домашню випічку і додасть їй незвичайний смак, оригінальність і естетичний зовнішній вигляд.
Рецепт молочної глазурі
Інгредієнти: масло вершкове - 50 г; пудра цукрова - 3 ст. ложки; какао - 2 ст. ложки; молоко - 2 ст. ложки. Приготування Зараз розберемося, як зробити молочну глазур. Отже, беремо злегка розтоплене вершкове масло, викладаємо його у ковшичек, ставимо на самий слабенький вогонь і розтоплюємо. Потім знімаємо з плити, трохи охолоджуємо, додаємо цукрову пудру і злегка збиваємо.
Далі акуратно вливаємо тепле молоко, знову добре збиваємо. Після цього кладемо трохи какао і перемішуємо масу до однорідного стану.
Ну, ось і все, молочна глазур готова. Її можна використовувати в якості прикраси для тортів і різних тістечок. Так само її можна просто намазати на м'яку здобну булочку, білий хліб або батон та подати на сніданок до гарячого несладкому чаю або міцному кава .
Молочна глазур
Ця молочна глазур відмінно підійде для домашнього печива або різних солодких пирогів. Вона виходить досить солодкою, з ніжним ароматом ванілі і мигдальним присмаком. Спробуйте приготувати цю солодкість за описаним нижче рецептом.
Інгредієнти: екстракт ванілі - 2 ч. ложки; молоко - 200 мл; мигдальний екстракт - 1 ч. ложка; масло вершкове - 100 г; пудра цукрова - 400 р. Приготування Вершкове масло збиваємо з молоком, ставимо на невеликий вогонь і підігріваємо, але не доводимо до кипіння. Потім знімаємо посуд з плити, додаємо ванільний і мигдальний екстракт, додаємо цукрову пудру і ретельно перемішуємо все, злегка збиваючи вінчиком. Готову глазур відразу ж наносимо на виріб і прибираємо для застигання у холодильник.
Молочна глазур для торта
Глазур, приготовлена з молочного шоколаду, чудово підійде не тільки для прикраси тортів, але також і для кексів і тістечок. Вона виходить дуже смачною, солодкою, з насиченим шоколадним ароматом і присмаком. Приготувати таку глазур досить легко, а результат вам обов'язково дуже сподобається.
Інгредієнти: шоколад молочний - 180 г; вершки нежирні - 150 мл. Приготування Отже, для приготування цієї глазурі, беремо плитку молочного шоколаду, розламуємо її на маленькі часточки, викладаємо їх в каструльку і заливаємо вершками. Ставимо ковшичек на слабенький вогонь і нагріваємо, постійно помішуючи, до повного розчинення. Потім знімаємо готову молочно - шоколадну глазур з вогню, охолодити і пензликом наносимо на кондитерський виріб.