Не тільки діти, але й дорослі люблять повітряні хрусткі кукурудзяні палички. Але мало хто знає, що з них ще можна зробити дуже смачний десерт. Як приготувати торт з кукурудзяних паличок, ми вам зараз розповімо. Нижче вас чекають кілька цікавих рецептів його приготування.
Рецепт торта з кукурудзяних паличок
Інгредієнти: кукурудзяні палички - 250 г; шоколадне масло - 200 г; цукерки «Іриска» - 250 г; мед - 2 ст. ложки. Приготування У велику каструлю кладемо шоколадне масло, порізане кубиками. Розтоплюємо його на повільному вогні і додаємо подрібнені іриски. Помішуючи, готуємо, поки іриски не розплавляться, потім додаємо мед і гарненько перемішуємо. Висипаємо в каструлю половину кукурудзяних паличок і акуратно «топимо» їх. Потрібно, щоб вони повністю були покриті шоколадною масою і при цьому залишилися цілими. Потім поступово висипаємо інші палички і проробляємо ті ж маніпуляції.
А тепер формуємо торт. Можна просто викласти масу гіркою, а зверху посипати кондитерської присипкою, тертим шоколадом або кокосовою стружкою. А можна солодку масу викласти на фольгу і згорнути у вигляді ковбаски. Вибирайте варіант, який вам більше до душі. У будь-якому випадку, прибираємо торт хоча б на годину в холодильник, а вже потім приступаємо до чаювання!
Торт «Мурашник» з кукурудзяних паличок
Інгредієнти: вершкове масло - 50 г; варена згущене молоко - 1 банка; волоські горіхи - 100 г; кукурудзяні палички - 1 пачка (200 г); цукрова пудра, какао - для присипки. Приготування Кукурудзяні палички розрізаємо навпіл, дрібно рубаємо горіхи. Варену згущенку збиваємо з вершковим маслом. З'єднуємо палички зі згущеним молоком і горіхами. Отриману масу щільно укладаємо в форму, утрамбовується і прибираємо в холодильник години на 3. А після цього перевертаємо наш тортик на плоске блюдо і прикрашаємо. Для прикраси можна використовувати цукрову пудру і какао, краще типу «Несквік», так як воно не гірчить і має приємний смак. Ну, ось і все торт «Мурашник» можна подавати до столу.
Кукурудзяний торт
Інгредієнти: кукурудзяні палички - 300 р. Крем №1:
яєчні білки - 3 шт.; мед - 100 г; горіхи волоські - 100 г; цукрова пудра - 150 г; ванільний цукор - 1 пакетик. Крем № 2:
яєчні жовтки - 3 шт.; червоне вино - 100 мл; мед - 3 ст. ложки. Приготування Готуємо білковий крем: рубані горіхи змішати з ванільним цукром і медом. Додаємо білки, збиті в піну з цукровою пудрою. Для другого крему розтираємо дочиста жовтки, по черзі додаємо вино і рідкий мед. Збиваємо масу до збільшення в об'ємі на водяній бані. На плоске блюдо наносимо шар білкового крему і зверху викладаємо шар паличок. Потім знову крем і палички. Таким чином формуємо торт, поки не закінчаться інгредієнти. Заливаємо торт гарячим кремом №2 а потім прибираємо в холодильник просочуватися.
Як приготувати торт з кукурудзяних паличок?
Інгредієнти: кукурудзяні палички - 150 г; вершкове масло - 150 г; варена згущене молоко - 1 банка; лікер - 1 ст. ложка; кокосова стружка - 120 р. Приготування Кукурудзяні палички за допомогою блендера перетворюємо в крихту. Варене згущене молоко збиваємо з розм'якшеним вершковим
маслом і лікером. 1/3 крему відбираємо і поки відставляємо в сторону. А залишився крем змішати з подрібненими кукурудзяними паличками.
Гарненько перемішуємо і формуємо кульки розміром приблизно з волоський горіх. Обвалюємо їх в кокосовій стружці. Викладаємо половину отриманих кульок щільно один до одного і зверху викладаємо крем. Зверху знову викладаємо залишилися кульки. А тепер руками формуємо одну конструкцію, притискаючи кульки щільно один до іншого. Прибираємо торт в холодильник, а можна навіть в морозилку на 1-2 години, а потім подаємо до столу.