Родзинки - частий супутник випічки. З ним готують не тільки булочки і паски. Ми підкажемо вам цікаві рецепти приготування торта з родзинками.
Рецепт торта з родзинками
Інгредієнти: борошно - 250 г; розпушувач для тіста - 3 ч. ложки; сметана - 200 г; яйця - 3 шт.; цукор - 200 г; мелені волоські горіхи - 05 склянки; мак - 05 склянки; родзинки - 05 склянки; вершкове масло - 300 г; згущене молоко - 1 банка. Приготування Яйця збиваємо з цукром, додаємо сметану, перемішуємо, потім потихеньку додаємо борошно, змішану з розпушувачем, і замішуємо тісто. Ділимо його на 3 частини. В одну додаємо горіхи, у другу - родзинки, а в третю - мак. Знову все добре перемішуємо.
Тепер виливаємо тісто у форму для випічки і випікаємо корж при температурі 180 градусів близько 20 хвилин. Так само чинимо і з рештою тестом. Поки печуться коржі, готуємо крем: розм'якшене вершкове масло збиваємо з вареним згущеним молоком .
Остиглі коржі змащуємо отриманим кремом і укладаємо один на інший. Верх торта можна прикрасити подрібненими горіхами, маком, родзинками або за своїм бажанням. Готовий торт з родзинками, горіхами та маком ставимо в прохолодне місце мінімум на 3 години.
Шоколадний торт з родзинками
Інгредієнти: шоколад - 120 г; вершки - 200 мл; вершкове масло - 70 г; печиво пісочне - 200 г; горіхи волоські - 100 г; родзинки - 150 г; курага - 100 г; зефір ванільний - 4 шт. Приготування Вершки виливаємо в каструльку, ставимо на вогонь, нагріваємо, опускаємо в них шматочки шоколаду, перемішуємо до утворення однорідної шоколадної маси. Додаємо вершкове масло. Волоські горіхи злегка обсмажуємо на сухій сковороді, потім подрібнюємо. Печиво перетворюємо в крихту, змішати з родзинками. Зефір нарізаємо кубиками.
З'єднуємо печиво з родзинками, курагою, горіхами, зефіром і заливаємо все це теплою шоколадною сумішшю. Відповідну форму застеляємо харчовою плівкою і викладаємо в неї отриману масу. Відправляємо в прохолодне місце на 1 годину. Потім перевертаємо форму на плоске блюдо і знімаємо плівку. Прикрашаємо торт з курагою, горіхами і родзинками за своїм бажанням.
Шоколадний торт з родзинками і горіхами
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 220 г; вершкове масло - 250 г; яйця - 3 шт.; пекарський порошок - 1 ч. ложка; какао - 30 г; цукор - 100 г; вершки - 120 р. Для начинки:
персики - 3 шт.; світлий родзинки - 50 г; темний родзинки - 50 г; горіхи волоські - 170 г; молоко - 50 мл; масло вершкове - 50 г; цукор - 4 ст. ложки. Приготування Розм'якшене вершкове масло збиваємо з цукром і збиваємо
по одному вводимо жовтки, додаємо какао і знову збиваємо. Вливаємо вершки, перемішуємо, додаємо борошно, попередньо змішану з пекарським порошком, родзинки і знову перемішуємо. Білки збиваємо в міцну піну і в 2 прийоми вводимо в тісто, акуратно перемішуючи.
Виливаємо тісто у форму, по колу вдавлюємо всередину половинки персика. Випікаємо 20 хвилин при 180 градусах. Готуємо горіхи: розтоплюємо на сковороді вершкове масло, додаємо цукор і молоко і на повільному вогні уварюють до золотистого кольору. Отриману масу змішати з горіхами і викладаємо зверху на торт. Знову відправляємо в духовку на 25 хвилин, щоб карамельна маса підсохла.