Вернуться назад Распечатать

Торт з родзинками

Торт з родзинками
Родзинки - частий супутник випічки. З ним готують не тільки булочки і паски. Ми підкажемо вам цікаві рецепти приготування торта з родзинками.

Рецепт торта з родзинками


Інгредієнти:

  • борошно - 250 г;

  • розпушувач для тіста - 3 ч. ложки;

  • сметана - 200 г;

  • яйця - 3 шт.;

  • цукор - 200 г;

  • мелені волоські горіхи - 05 склянки;

  • мак - 05 склянки;

  • родзинки - 05 склянки;

  • вершкове масло - 300 г;

  • згущене молоко - 1 банка.


  • Приготування
    Яйця збиваємо з цукром, додаємо сметану, перемішуємо, потім потихеньку додаємо борошно, змішану з розпушувачем, і замішуємо тісто. Ділимо його на 3 частини. В одну додаємо горіхи, у другу - родзинки, а в третю - мак. Знову все добре перемішуємо.
    Тепер виливаємо тісто у форму для випічки і випікаємо корж при температурі 180 градусів близько 20 хвилин. Так само чинимо і з рештою тестом. Поки печуться коржі, готуємо крем: розм'якшене вершкове масло збиваємо з вареним згущеним молоком .
    Остиглі коржі змащуємо отриманим кремом і укладаємо один на інший. Верх торта можна прикрасити подрібненими горіхами, маком, родзинками або за своїм бажанням. Готовий торт з родзинками, горіхами та маком ставимо в прохолодне місце мінімум на 3 години.

    Шоколадний торт з родзинками


    Інгредієнти:

  • шоколад - 120 г;

  • вершки - 200 мл;

  • вершкове масло - 70 г;

  • печиво пісочне - 200 г;

  • горіхи волоські - 100 г;

  • родзинки - 150 г;

  • курага - 100 г;

  • зефір ванільний - 4 шт.


  • Приготування
    Вершки виливаємо в каструльку, ставимо на вогонь, нагріваємо, опускаємо в них шматочки шоколаду, перемішуємо до утворення однорідної шоколадної маси. Додаємо вершкове масло. Волоські горіхи злегка обсмажуємо на сухій сковороді, потім подрібнюємо. Печиво перетворюємо в крихту, змішати з родзинками. Зефір нарізаємо кубиками.
    З'єднуємо печиво з родзинками, курагою, горіхами, зефіром і заливаємо все це теплою шоколадною сумішшю. Відповідну форму застеляємо харчовою плівкою і викладаємо в неї отриману масу. Відправляємо в прохолодне місце на 1 годину. Потім перевертаємо форму на плоске блюдо і знімаємо плівку. Прикрашаємо торт з курагою, горіхами і родзинками за своїм бажанням.

    Шоколадний торт з родзинками і горіхами


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • борошно - 220 г;

  • вершкове масло - 250 г;

  • яйця - 3 шт.;

  • пекарський порошок - 1 ч. ложка;

  • какао - 30 г;

  • цукор - 100 г;

  • вершки - 120 р.


  • Для начинки:

  • персики - 3 шт.;

  • світлий родзинки - 50 г;

  • темний родзинки - 50 г;

  • горіхи волоські - 170 г;

  • молоко - 50 мл;

  • масло вершкове - 50 г;

  • цукор - 4 ст. ложки.


  • Приготування
    Розм'якшене вершкове масло збиваємо з цукром і збиваємо
    Торт з родзинками
    по одному вводимо жовтки, додаємо какао і знову збиваємо. Вливаємо вершки, перемішуємо, додаємо борошно, попередньо змішану з пекарським порошком, родзинки і знову перемішуємо. Білки збиваємо в міцну піну і в 2 прийоми вводимо в тісто, акуратно перемішуючи.
    Виливаємо тісто у форму, по колу вдавлюємо всередину половинки персика. Випікаємо 20 хвилин при 180 градусах. Готуємо горіхи: розтоплюємо на сковороді вершкове масло, додаємо цукор і молоко і на повільному вогні уварюють до золотистого кольору. Отриману масу змішати з горіхами і викладаємо зверху на торт. Знову відправляємо в духовку на 25 хвилин, щоб карамельна маса підсохла.