Вернуться назад Распечатать

Що можна приготувати з дині?

Дуже часто початківці кулінари замислюються, що можна приготувати з дині, і кілька цікавих ідей опишемо далі в нашій статті.
Маринована диня
Що можна приготувати з дині?

Інгредієнти:

  • оцет 6% - 200 мл;

  • диня – 500 г;

  • гвоздика – 1 бутон;

  • вода – 200 мл;

  • мед – 30 г;

  • сіль – 10 г;

  • кориця – за смаком.


  • Приготування
    У воду покладіть мед, посоліть і додайте корицю з гвоздикою, поставте на плиту і почекайте закипання. Потім долийте оцет, вимкніть і залиште маринад остигати. Відокремте від досить стиглої дині м'якоть і наріжте маленькими кубиками, які слід помістити в скляні банки і залити холодним маринадом. Накрийте банки нещільно кришками і помістіть в ємність для стерилізації, в яку наливають стільки води, щоб вона покривала дві третини висоти банок. Прокип'ятіть диню протягом приблизно 40 хвилин, а потім загорніть.
    Пиріг з динею в мультиварці
    Що можна приготувати з дині?

    Інгредієнти:

  • диня – 05 шт. середнього розміру;

  • ванілін – за смаком;

  • курячі жовтки – 2 шт.;

  • цукор – 075 склянки;

  • вершкове масло – 40 г;

  • борошно – 2 склянки.


  • Приготування
    Видаляємо з насіння дині, однак шкірку залишаємо, після чого нарізаємо його невеликими кубиками і натираємо, використовуючи середню терку. Можна також використовувати блендер, але тоді фрукт необхідно попередньо очистити. Розтоплюємо масло і поділяємо білки і жовтки в яйцях. Додаємо до дині ванілін, жовтки, цукор і масло і ретельно збиваємо масу міксером. Висипаємо борошно і збиваємо все ще раз. Антипригарну ємність мультиварки можна не змащувати, сталеву ж краще трохи натерти олією. Виливаємо тісто в чашу і виставляємо режим «Випічка» на 45 хвилин з одного боку і додатково на 20 хвилин, щоб пиріг добре пропікся і з іншого боку. Після охолодження присипаємо виріб цукровою пудрою.
    Простий рецепт варення з дині
    Що можна приготувати з дині?

    Інгредієнти:

  • м'якоть дині – 1 кг;

  • цукор – 725 г;

  • лимон – 1 шт.


  • Приготування
    З вимитої лимона зріжте цедру і наріжте тоненькими смужками. Покладіть її в каструлю, додайте цукор і видавіть туди ж сік цілого лимона. Залийте 50 мл добре підігрітої води. Проваріть сироп на маленькому вогні, дочекавшись повного розчинення цукру. Почистіть диню, наріжте її кубиками, додайте в сироп і ще раз доведіть суміш до кипіння. Після цього відставте варення з плити і поставте приблизно на 10-12 годин настоюватися. Знову закип'ятіть масу і залиште охолоджуватися. Після повторення цієї процедури в третій раз готове варення наливають в простерилізовані банки і закривають.
    Оригінальний рецепт компоту з дині
    Що можна приготувати з дині?

    Інгредієнти:

  • виноградне вино – 2 ст. ложки;

  • диня – 250 г;

  • лимонна кислота – 1 щіпка;

  • сливи – 8 шт.;

  • цукор – 075 склянки;

  • вода – 3 склянки.


  • Приготування
    Висипте у воду цукор, поставте на плиту і зваріть сироп. Після закипання його слід кип'ятити близько 4-5 хвилин. Розріжте сливи навпіл, вийміть кісточки і киньте їх в сироп. Почекайте його закипання, трохи остудіть, після чого додайте вино і покладіть м'якоть дині, порізану невеликими шматочками. Додайте трохи лимонної кислоти, розлийте компот з попередньо простерилизованным скляним банкам і закатайте.
    Пиріжки з динею і персиками
    Що можна приготувати з дині?

    Інгредієнти:

  • цукор – 1 ст. ложка;

  • сіль – 1 ч. ложка;

  • молоко – 15 склянки;

  • дріжджі – 35 г;

  • яйця – 1 шт.;

  • борошно – 5 склянок;

  • вершкове масло – 40 р.

  • для начинки:

  • м'якоть дині – 300 г;

  • апельсин – 1 шт.;

  • цукор – 15 склянки;

  • фейхоа – 300 г;

  • персик (без кісточок) – 300 р.


  • Приготування
    В молоко покладіть розтоплене масло, дріжджі, попередньо розмочені в невеликій кількості гарячої води, цукор, сіль і розбийте яйце. Після цього поступово всипайте борошно і замішують тісто середньої густоти. Коли воно перестане приставати до рук, залиште його в теплому місці приблизно на пару годин.
    З персика вийміть кісточки, а з дині і фейхоа зніміть шкірку. Диню і персик наріжте невеликими шматками і змішайте з фейхоа, пропущеним через м'ясорубку. Добре перемішайте, засипте цукор і цедру апельсина, яку попередньо натирають за допомогою середньої терки. Покладіть начинку приблизно на 2-3 години в холодне місце.
    Тісто розділіть на квадратики розміром 3х3 см, добре розкачайте їх і в середину помістіть фруктову начинку. З'єднайте краю коржі і ретельно защипайте їх. Змастіть деко маслом, посипте борошном і викладіть на нього пиріжки. Їх випікають приблизно півгодини (температура духовки повинна становити 180 градусів).