Дуже часто початківці кулінари замислюються, що можна приготувати з дині, і кілька цікавих ідей опишемо далі в нашій статті.
Маринована диня
Інгредієнти: оцет 6% - 200 мл; диня – 500 г; гвоздика – 1 бутон; вода – 200 мл; мед – 30 г; сіль – 10 г; кориця – за смаком. Приготування У воду покладіть мед, посоліть і додайте корицю з гвоздикою, поставте на плиту і почекайте закипання. Потім долийте оцет, вимкніть і залиште маринад остигати. Відокремте від досить стиглої дині м'якоть і наріжте маленькими кубиками, які слід помістити в скляні банки і залити холодним маринадом. Накрийте банки нещільно кришками і помістіть в ємність для стерилізації, в яку наливають стільки води, щоб вона покривала дві третини висоти банок. Прокип'ятіть диню протягом приблизно 40 хвилин, а потім загорніть.
Пиріг з динею в мультиварці
Інгредієнти: диня – 05 шт. середнього розміру; ванілін – за смаком; курячі жовтки – 2 шт.; цукор – 075 склянки; вершкове масло – 40 г; борошно – 2 склянки. Приготування Видаляємо з насіння дині, однак шкірку залишаємо, після чого нарізаємо його невеликими кубиками і натираємо, використовуючи середню терку. Можна також використовувати блендер, але тоді фрукт необхідно попередньо очистити. Розтоплюємо масло і поділяємо білки і жовтки в яйцях. Додаємо до дині ванілін, жовтки, цукор і масло і ретельно збиваємо масу міксером. Висипаємо борошно і збиваємо все ще раз. Антипригарну ємність мультиварки можна не змащувати, сталеву ж краще трохи натерти олією. Виливаємо тісто в чашу і виставляємо режим «Випічка» на 45 хвилин з одного боку і додатково на 20 хвилин, щоб пиріг добре пропікся і з іншого боку. Після охолодження присипаємо виріб цукровою пудрою.
Простий рецепт варення з дині
Інгредієнти: м'якоть дині – 1 кг; цукор – 725 г; лимон – 1 шт. Приготування З вимитої лимона зріжте цедру і наріжте тоненькими смужками. Покладіть її в каструлю, додайте цукор і видавіть туди ж сік цілого лимона. Залийте 50 мл добре підігрітої води. Проваріть сироп на маленькому вогні, дочекавшись повного розчинення цукру. Почистіть диню, наріжте її кубиками, додайте в сироп і ще раз доведіть суміш до кипіння. Після цього відставте варення з плити і поставте приблизно на 10-12 годин настоюватися. Знову закип'ятіть масу і залиште охолоджуватися. Після повторення цієї процедури в третій раз готове варення наливають в простерилізовані банки і закривають.
Оригінальний рецепт компоту з дині
Інгредієнти: виноградне вино – 2 ст. ложки; диня – 250 г; лимонна кислота – 1 щіпка; сливи – 8 шт.; цукор – 075 склянки; вода – 3 склянки. Приготування Висипте у воду цукор, поставте на плиту і зваріть сироп. Після закипання його слід кип'ятити близько 4-5 хвилин. Розріжте сливи навпіл, вийміть кісточки і киньте їх в сироп. Почекайте його закипання, трохи остудіть, після чого додайте вино і покладіть м'якоть дині, порізану невеликими шматочками. Додайте трохи лимонної кислоти, розлийте компот з попередньо простерилизованным скляним банкам і закатайте.
Пиріжки з динею і персиками
Інгредієнти: цукор – 1 ст. ложка; сіль – 1 ч. ложка; молоко – 15 склянки; дріжджі – 35 г; яйця – 1 шт.; борошно – 5 склянок; вершкове масло – 40 р. для начинки: м'якоть дині – 300 г; апельсин – 1 шт.; цукор – 15 склянки; фейхоа – 300 г; персик (без кісточок) – 300 р. Приготування В молоко покладіть розтоплене масло, дріжджі, попередньо розмочені в невеликій кількості гарячої води, цукор, сіль і розбийте яйце. Після цього поступово всипайте борошно і замішують тісто середньої густоти. Коли воно перестане приставати до рук, залиште його в теплому місці приблизно на пару годин.
З персика вийміть кісточки, а з дині і фейхоа зніміть шкірку. Диню і персик наріжте невеликими шматками і змішайте з фейхоа, пропущеним через м'ясорубку. Добре перемішайте, засипте цукор і цедру апельсина, яку попередньо натирають за допомогою середньої терки. Покладіть начинку приблизно на 2-3 години в холодне місце.
Тісто розділіть на квадратики розміром 3х3 см, добре розкачайте їх і в середину помістіть фруктову начинку. З'єднайте краю коржі і ретельно защипайте їх. Змастіть деко маслом, посипте борошном і викладіть на нього пиріжки. Їх випікають приблизно півгодини (температура духовки повинна становити 180 градусів).