Вернуться назад Распечатать

Груші, запечені в духовці

Груші, запечені в духовці
Груші годяться не тільки для їжі в сирому вигляді або додавати у випічку, але і для приготування простих, але вишуканих десертів, наприклад груші запеченої в духовці.

Запечені груші в духовці – рецепт


В залежності від обраного сорту груш, ви можете варіювати смак обраного десерту на свій розсуд, роблячи його більш солодким або навпаки – кислуватим. В даному випадку ми вирішили зіграти на контрасті солодкої і м'якою груші з ягодами журавлини і хрусткими горіхами.
Інгредієнти:

  • м'які груші – 4 шт.;

  • жменя ягід журавлини;

  • жменя горіхів пекан;

  • по щіпці меленої кориці, мускату;

  • мед – 65 мл


  • Приготування
    Підготовка груш зводиться до парі найпростіших операцій: половинок плодів, з допомогою чайної ложки витягують частина серцевини. Підстава кожної з половин злегка підрізують, щоб груші не втрачали стійкості на деку. Наповніть кожну з порожнин груші сумішшю горіхів з журавлиною, а потім полийте все медом.
    Випікайте груші при 180 градусах близько півгодини, а потім подавайте просто так або з порцією йогурту.

    Груші в листковому тісті, запечені в духовці


    Щоб урізноманітнити текстуру і смак звичайних запечених груш, ви можете використовувати шматочки листкового тіста. Для нижченаведеного рецепта згодиться як дріжджовий, так і бездріжджовий варіант.
    Інгредієнти:

  • груші – 4 шт.;

  • лист листкового тіста;

  • вода – 930 мл;

  • цукор – 370 г;

  • мед – 190 мл;

  • половинка лимона;

  • стручок ванілі;

  • паличка кориці – 3 шт.;

  • гвоздика – 6 бутонів.


  • Приготування
    Для того, щоб груші пропеклися одночасно з тестом, їх необхідно буде попередньо ошпарити. Сироп, в якому будуть готуватися плоди, робиться елементарно просто, шляхом змішування води, меду і цукру. Коли суміш закипить, до неї кладуть корицю і гвоздику, видавлюють сік половинки лимона і закладають груші, попередньо вирізавши з останніх серцевину.
    Тісто розрізають на смужки і обертають кожну з них навколо цілого плоду, скріплюючи кінці з допомогою краплі води. Груші, запечені в духовці цілком, будуть готуватися при 200 градусах 15-20 хвилин.

    Як правильно запекти груші в духовці без цукру?


    Якщо ви не хочете використовувати в рецепті цукор, то його можна сміливо замінити медом, сиропом агави, або не використовувати зовсім. В останньому випадку вам необхідно буде пустити в хід м'які і солодкі груші.
    Інгредієнти:

  • груші – 3 шт.;

  • солодке біле вино – 115 мл;

  • вода – 115 мл;

  • зірочки анісу – 6 шт.;

  • паличка кориці;

  • гвоздика – 12 шт.;

  • мед – 65 мл


  • Приготування
    Половинки груш можна очистити від насіння, а можна залишити цілими. Розкладіть плоди на деку і залийте сумішшю вина з водою, прянощами і медом. Розмістіть груші в розігрітій до 180 градусів духовці 40 хвилин. Запечені груші найкраще подавати з контрастними за текстурою або температурі доповненнями, наприклад гранолой, горіхами або морозивом і йогуртом.

    Груші, запечені в духовці з медом і сиром


    Груші добре поєднуються з різноманітними наповнювачами, в числі останніх може бути свіжий сир, рікотта, збитий з яйцями йогурт або сметана. Ми вирішили зупинитися на першому варіанті, змішавши невелику кількість сиру з медом і присмачивши готовий десерт крихтою з хрусткого пісочного печива.
    Інгредієнти:

  • груші – 4 шт.;

  • сир – 115 г;

  • мед – 65 мл;

  • пісочне печиво – 6 шт.


  • Приготування
    Вимиті груші розділіть навпіл і видаліть серцевину з насінням з кожної з половинок. Порожнисті груші наповніть сумішшю сиру з половиною меду. Розташуйте грушеві половинки і запікайте в духовці при 190 градусах 10 хвилин. Готовий десерт посипте крихтою з пісочного печива і полийте залишилися медом.