Груші годяться не тільки для їжі в сирому вигляді або додавати у випічку, але і для приготування простих, але вишуканих десертів, наприклад груші запеченої в духовці.
Запечені груші в духовці – рецепт
В залежності від обраного сорту груш, ви можете варіювати смак обраного десерту на свій розсуд, роблячи його більш солодким або навпаки – кислуватим. В даному випадку ми вирішили зіграти на контрасті солодкої і м'якою груші з ягодами журавлини і хрусткими горіхами.
Інгредієнти: м'які груші – 4 шт.; жменя ягід журавлини; жменя горіхів пекан; по щіпці меленої кориці, мускату; мед – 65 мл Приготування Підготовка груш зводиться до парі найпростіших операцій: половинок плодів, з допомогою чайної ложки витягують частина серцевини. Підстава кожної з половин злегка підрізують, щоб груші не втрачали стійкості на деку. Наповніть кожну з порожнин груші сумішшю горіхів з журавлиною, а потім полийте все медом.
Випікайте груші при 180 градусах близько півгодини, а потім подавайте просто так або з порцією йогурту.
Груші в листковому тісті, запечені в духовці
Щоб урізноманітнити текстуру і смак звичайних запечених груш, ви можете використовувати шматочки листкового тіста. Для нижченаведеного рецепта згодиться як дріжджовий, так і бездріжджовий варіант.
Інгредієнти: груші – 4 шт.; лист листкового тіста; вода – 930 мл; цукор – 370 г; мед – 190 мл; половинка лимона; стручок ванілі; паличка кориці – 3 шт.; гвоздика – 6 бутонів. Приготування Для того, щоб груші пропеклися одночасно з тестом, їх необхідно буде попередньо ошпарити. Сироп, в якому будуть готуватися плоди, робиться елементарно просто, шляхом змішування води, меду і цукру. Коли суміш закипить, до неї кладуть корицю і гвоздику, видавлюють сік половинки лимона і закладають груші, попередньо вирізавши з останніх серцевину.
Тісто розрізають на смужки і обертають кожну з них навколо цілого плоду, скріплюючи кінці з допомогою краплі води. Груші, запечені в духовці цілком, будуть готуватися при 200 градусах 15-20 хвилин.
Як правильно запекти груші в духовці без цукру?
Якщо ви не хочете використовувати в рецепті цукор, то його можна сміливо замінити медом, сиропом агави, або не використовувати зовсім. В останньому випадку вам необхідно буде пустити в хід м'які і солодкі груші.
Інгредієнти: груші – 3 шт.; солодке біле вино – 115 мл; вода – 115 мл; зірочки анісу – 6 шт.; паличка кориці; гвоздика – 12 шт.; мед – 65 мл Приготування Половинки груш можна очистити від насіння, а можна залишити цілими. Розкладіть плоди на деку і залийте сумішшю вина з водою, прянощами і медом. Розмістіть груші в розігрітій до 180 градусів духовці 40 хвилин. Запечені груші найкраще подавати з контрастними за текстурою або температурі доповненнями, наприклад гранолой, горіхами або морозивом і йогуртом.
Груші, запечені в духовці з медом і сиром
Груші добре поєднуються з різноманітними наповнювачами, в числі останніх може бути свіжий сир, рікотта, збитий з яйцями йогурт або сметана. Ми вирішили зупинитися на першому варіанті, змішавши невелику кількість сиру з медом і присмачивши готовий десерт крихтою з хрусткого пісочного печива.
Інгредієнти: груші – 4 шт.; сир – 115 г; мед – 65 мл; пісочне печиво – 6 шт. Приготування Вимиті груші розділіть навпіл і видаліть серцевину з насінням з кожної з половинок. Порожнисті груші наповніть сумішшю сиру з половиною меду. Розташуйте грушеві половинки і запікайте в духовці при 190 градусах 10 хвилин. Готовий десерт посипте крихтою з пісочного печива і полийте залишилися медом.