Поряд з шарлотками і запеканками, кількість смачних десертів можна поповнити запеченими яблуками. Якщо у плодах відсутня природна солодкість, то можна компенсувати це доданням підсолоджувача. Про те, як запекти яблука в духовці з цукром ми розповімо в наступних рецептах.
Яблука, запечені в духовці з цукром – рецепт
Для запікання цілком краще вибирати досить щільні, не надто цукристі або переспілі яблука. Також, перед запіканням, переконайтеся, що на плодах немає слідів від механічних пошкоджень.
У цьому рецепті ми використовуємо коричневий цукор, що володіє більш вираженим карамельним смаком, але ви можете замінити його звичайним білим.
Інгредієнти: яблука великі – 4 шт.; цукор коричневий – 45 г; кориця – 1 ч. ложка; жменя горіхів; жменю родзинок або сушеної журавлини; вершкове масло – 10 г; вода – 160 мл Приготування Перед початком запікання вам належить впоратися з найскладнішим етапом приготування – очищенням яблук від серцевини. Для вичищення серцевини можна орудувати спеціальним ножем для яблук або звичайних кухонним ножем самого маленького розміру. Якщо вибрати останній варіант, то надлишки м'якоті можна буде також легко підчепити ложкою.
Підготувавши яблука, з'єднайте цукор з корицею, рубаними горіхами і сушеної журавлиною. Розподіліть суміш в отриманих порожнинах і виставте яблука на деко. Поверх начинки в яблуках покладіть по шматочку вершкового масла. Вилийте у форму з плодами воду і відправте все в духовку на 40 хвилин при 190 градусах. Печені яблука в духовці з цукром можна подавати відразу по завершенні приготування самостійно або з кулькою морозива.
Рецепт печених яблук в духовці з цукром
Яблука прямо з духовки можуть стати приємним, корисним і ситним сніданком, який можна заготовити з вечора і поставити в духовку з пробудження. Щоб почуття голоду не давало про себе знати як можна довше, ми використовуємо суміш вівсянки і цукру в якості наповнювача в яблуках.
Інгредієнти: великі яблука – 4 шт.; цукор – 45 г; вівсяні пластівці – 65 г; по щіпці кориці і мускатного горіха ; вершкове масло – 20 г; вода – 230 мл Приготування Видаліть серцевину з яблук, намагаючись не пошкодити дно і прилеглу до шкірці м'якоть. Змішайте вівсяні пластівці з прянощами, цукром і розтопленим маслом. Наповніть порожнини в яблуках вівсяною сумішшю і виставте яблука на деко для випікання. В сам деко влийте воду, щоб яблука пропікалися за рахунок пари і не пригорали до дна посуду.
Готуйте ласощі при 190 градусах близько півгодини.
Яблука в духовці з цукром можна урізноманітнити, додавши до складу начинки ароматизатори начебто ванілі або рому, цитрусову цедру, шоколадну пасту або арахісове масло.
Рецепт яблук з цукром часточками в духовці
Якщо у вас немає бажання і часу возитися з довгим витягом серцевини з яблук, спробуйте нарізати фрукти шматочками. Така страва може стати приємним самостійним ласощами або топпінгом для морозива і ранкової вівсянки.
Інгредієнти: вершкове масло – 10 г; цукор – 55 г; пакетик ванільного цукру; кориця мелена – 5 г; Приготування Розділіть яблука на часточки середньої товщини і видаліть насіння з кожної. Змішайте яблука разом зі звичайним і ванільним цукром (або парою крапель ванільної есенції), після чого посипте все корицею і залиште запікати в розігрітій до 180 градусів духовці 15 хвилин. Час приготування може залежати від сорту яблук і їх щільності.