В осінній період одним з найулюбленіших десертів кожної сім'ї стають запечені запашні яблучка. Але сьогодні ми пропонуємо удосконалити ваш рецепт ласощів і приготувати в духовці запечені яблука в тісті.
Солодкий десерт з яблук, запечених в листковому тісті
Інгредієнти: готове листкове дріжджове тісто – 550 г; яблука – 8 шт.; жирний сир – 350 г; коричневий цукор – 3 десертні ложки; ядра волоських горіхів – 100 г; цукрова пудра – 80 р. Приготування Тісто викладаємо на стіл і даємо йому близько 20 хвилин для розморожування.
Жирний сир викладаємо в миску і, додавши до нього коричневий цукор, розтираємо їх разом за допомогою столової ложки. Ядра волоських горіхів максимально дрібно рубаємо ножем, а після вмішуємо їх в сир.
З яблучок невеликого розміру зрізаємо шкірку. Далі з допомогою маленького ножа вирізаємо серединку з насінням. Тепер все це простір заповнюємо чудовою начинкою з сиру з горішками.
Тісто дістаємо з пакувального матеріалу і, виклавши його на присипану звичайної борошном стіл, розкочуємо качалкою. Після нарізаємо його такими квадратами, щоб у них містилося яблуко. Викладаємо на кожен такий шматочок з тіста по одному фрукту і, піднімаючи його краю догори щільно защипуємо. Переміщаємо закутані яблука на застелений пергаментним папером пекарський лист, і відправляємо в центр прогрітій до 215 градусів духовки на 20 хвилин. Готовий десерт через ситечко притрушиваем цукровою пудрою.
Яблука «Трояндочки», запечені в листковому тісті
Інгредієнти: готове листкове тісто – 450 г; ароматні яблука – 6 шт.; дрібний цукор – 50 г; лимонна кислота – 1 /3 ч. ложки; вода – 350 мл; цукрова пудра – 3-4 ст. ложки. Приготування У цьому рецепті ми будемо використовувати листкове тісто без дріжджів, яке попередньо розморожуємо.
Шкірку з яблук ми не знімаємо, а просто розрізаємо їх максимально тонкими часточками. Викладаємо їх у маленький кухлик, заливаємо все чистою водою з розчиненим цукром і лимонною кислотою.
Як тільки вода в ковшике закипить, знімаємо його з плити і відкидаємо всі вміст на металеве сито, а потім розкладаємо яблучні дольки для їх просихання. Розкачуємо разморозившееся тісто і нарізаємо його на 3 сантиметрові стрічки, в довжину не більше 35 сантиметрів. На ці смужки вкладаємо просохлі м'які яблука і, згорнувши всі рулетиком, отримуємо трояндочки. Випікаємо їх на застеленому папером деко протягом 20 хвилин при температурі 180 градусів. Готову випічку притрушиваем цукровою пудрою.
Рецепт яблук, запечених в пісочному тісті в духовці
Інгредієнти: вершкове масло – 220 г; цукровий пісок – 120 г; пшеничне борошно – 280 м; велике куряче яйце – 1 шт.; стиглі яблука - 5 шт.; мед – 5 десертних ложок. Приготування Розм'якшене масло розтираємо з пшеничного борошном, а потім з'єднуємо цю крихту з збитими дочиста яйцями, цукровим піском і замішуємо щільне тісто, а потім відправляємо його на годинку в холодильник.
Із стиглих яблук вирізаємо (зверху) серединки, залишаючи дно недоторканим, і заповнюємо яблучні «чашечки» медом.
З прохолодного тіста розкачуємо «ковбаску» і ділимо її на кількість підготовлених фруктів. З кожного такого шматочка розкачуємо тоненький коржик, ставимо в її центр яблуко з медом і закриваємо його в пісочне тісто. Виставляємо всі на застелений пекарський лист і випікаємо цю незвичайну смакоту близько 30 хвилин при 185 градусах.