У даній статті ми розповімо, що можна спекти з бананами і запропонуємо кілька простих і доступних рецептів випічки, реалізувати які зможуть навіть початківці господині.
Вівсяне печиво з бананом – рецепт
Інгредієнти: банани великі стиглі – 2 шт.; пластівці вівсяні – 170 г; подрібнені волоські горіхи – велика жменя; мед або цукор-пісок – за смаком. Приготування Щоб приготувати бананове печиво за даним рецептом, очищаємо і подрібнюємо стиглі або навіть перестиглі банани до отримання пюре. Тепер всипаємо в пюре вівсяні пластівці і подрібнені горішки і перемішуємо. Ласунам можна додати за смаком ще трохи цукру або меду, а не фанатам солодкого буде достатньо і солодощі від бананів. Деко вистилаємо листом пергаментного паперу і на нього викладаємо невеликими порціями бананове тісто. Духовку для випікання виробів необхідно обов'язково розігріти заздалегідь. Оптимальна температура для їх приготування – 180 градусів, а час випічки – 20 хвилин. Таке печиво виходить низькокалорійне, дієтичне і підійде для вегетаріанців. Пиріг «Шарлотка» з сиром і бананом
Інгредієнти: курячі відбірні яйця – 2 шт.; цукор-пісок – 120 г; борошно пшеничне – 220 г; розпушувач для тіста – 10 г; вершкове масло – 1/2 стандартної пачки; сир – 320 г; банани середнього розміру стиглі – 2 шт.; не йодована велика сіль – щіпка. Приготування Першим ділом перетираємо через сито сир і розминаємо виделкою очищені стиглі банани. Тепер додаємо в сирно-бананову масу три столові ложки цукрового піску і збиваємо компоненти міксером до однорідності і легкості. В окрему посудину вбиваємо яйця, додаємо залишився цукровий пісок, щіпку солі і обробляємо компоненти за допомогою міксера протягом десяти хвилин або до збільшення в об'ємі вдвічі. Не припиняючи процесу збивання яєчної маси, всипаємо в неї розпушувач і борошно просіяне і досягаємо повного розчинення грудочок. Завершуючи підготовку тесту, змішуємо сирно-бананову суміш і яєчну, вливаємо розтоплене і остигле масло і збиваємо міксером ще пару хвилин. Викладаємо тісто у промаслений ємність для випічки і відправляємо для подальшого приготування в прогріту до 185 градусів духовку хвилин на тридцять. Як спекти смачний бісквітний торт з бананами?
Інгредієнти: Для тіста:
курячі відбірні яйця – 3 шт.; цукор-пісок – 180 г; борошно пшеничне – 170 г; Для крему:
незбиране молоко – 520 мл; борошно пшеничне – 90 г; цукровий пісок – 190 г; курячі відбірні яйця – 3 шт.; Для оформлення торта:
банани великі стиглі – 2 шт.; шоколад темний чи молочний на вибір – 100 р. Приготування Дуже простий, але разом з тим дуже смачний тортик з бананом і заварним кремом можна приготувати за цим рецептом. Спочатку для приготування тіста для бісквіта обробляємо міксером до густої і щільної піни курячі яйця. Домігшись збільшення маси в обсязі як мінімум удвічі, починаємо потроху всипати цукровий пісок, продовжуючи при цьому роботу міксера. Тепер акуратно вмішуємо потроху в збиту солодку яєчну масу борошно просіяне, домагаючись повного розчинення грудочок. Випікаємо з отриманої маси бісквіт, помістивши її в застелену пергаментом форму і відправивши в прогріту до 175 градусів духовку хвилин на п'ятнадцять-двадцять. Остуджуємо корж і розрізаємо вздовж навпіл. Поки випікається і остигає бісквіт, готуємо крем. Для цього спочатку збиваємо до пишної піни курячі яйця з цукром, після чого додаємо молоко і знову обробляємо суміш міксером. Вводимо в отриману суміш борошно, ще раз збиваємо, а потім прогріваємо основу крему при безперервному помішуванні до загусання. Тепер, оформляючи торт, змащуємо нижній корж щедро кремом і викладаємо зверху нарізані кружками банани. Прикриваємо всі другим коржем, обмазуємо верх і боки вироби залишилися кремом і обсипаємо перетертим на тертці шоколадом.