Щоб ваш кондитерський шедевр вийшов ідеальним, пропонуємо кілька рецептів приготування сиропів, які ви зможете використовувати для просочення бісквітів і отримати незрівнянний торт, а як їх правильно зробити, ми детально розповімо нижче.
Кавовий сироп для просочення бісквіта
Інгредієнти: мелена кава – 4 ч. ложки; чиста вода – 220 мл; дрібний цукор – 4 ст. ложки. Приготування У кухлик насипаємо ароматний, тільки що змелена кава і заливаємо його гарячою, кип'яченою водою. Виставляємо всі на конфорку газової плити і варимо каву, після початку його кипіння протягом 2-3 хвилин. Відставляємо ківш з вогню і герметично накриваємо його підходящої кришкою. Через півгодини, коли кава вже ледве теплим, проціджуємо його через втричі складений відріз марлі. В цей кавовий настій всипаємо потрібну кількість дрібного цукру і ставимо ємність з ним назад на плиту. При появі ознак закипання вимикаємо газ і перед тим як застосувати сироп, даємо йому максимально охолонути при кімнатній температурі.
Лимонний сироп для просочення бісквіта
Інгредієнти: великий лимон – 1/2 шт.; дрібний білий цукор – 80 г; питна вода – 240 мл Приготування Половину великого лимона разом з шкіркою нарізаємо довільними шматочками, які викладаємо в каструльку з товстим дном. Вливаємо сюди крутий окріп і через 5 хвилин ставимо каструлю на полум'я середнього вогню. Коли вода разом з цитрусом закипить, не вимикаючи конфорки, вводимо в цю ємність дрібний цукор і близько 4 хвилин варимо лимонний сироп. Вимикаємо газ, а сироп накриваємо на 20 хвилин кришкою. Проціджуємо вміст каструлі через дрібне металеве сито і просочуємо цим сиропом тільки спечені бісквітні коржі.
Цукровий сироп для просочення бісквіта
Інгредієнти: коричневий цукор – 90 г; вода – 150 мл; ванілін – 05 ч. ложки. Приготування Оскільки цукор коричневого кольору володіє чудовим карамельним присмаком, для приготування цукрового сиропу за цим рецептом, ми візьмемо саме його.
Висипаємо цукор в металеву, невелику ємність і заливаємо холодною водою. Ставимо сироп на конфорку, включаємо газ на середній режим і при нагріванні регулярно помішуємо його. Коли сироп почне закипати, на його поверхні стане утворюватися прозора піна, яку ми обов'язково знімаємо, для того щоб вона після не взялася кришталиками. Через пару хвилин піна перестане підніматися, і тоді ми додаємо ваніль. Тримаємо просочення ще 15 хвилини на плиті, а потім відразу забирає її в прохолодне місце. Після закінчення півгодини сироп повинен охолонути і тоді ви можете використовувати його за призначенням.
Коньячний сироп в домашніх умовах для просочення бісквіта
Інгредієнти: хороший коньяк – 60 мл; питна вода – 160 мл; цукровий пісок – 100 г; паличка кориці – 1 шт. Приготування Кладемо В каструльку паличку ароматною кориці і разом з нею висипаємо в ємність цукровий пісок. Заливаємо все тільки закипілої питною водою і ставимо каструлю на конфорку. Оскільки вода вже гаряча вона швидко закипить і після початку цього процесу тримаємо сироп на вогні 2 максимум 3 хвилини. Відставляємо, накриваємо і, звичайно ж, охолодити його. Коли температура ароматного сиропу буде ближче до кімнатної, витягаємо з нього корицю і вливаємо коньяк. Сироп Для просочення використовуємо акуратно, щоб не переборщити, так як він має досить виражений пряний аромат.