Карамельний сироп найчастіше використовується для просочення коржів або ж для додавання в коктейлі, лікери та інші алкогольні, так і безалкогольні напої. Його приготування не займає багато часу. Головне дотримати при цьому правильні пропорції цукрового піску і рідини.
Солодкий смак карамельного сиропу можна зробити більш збалансованим, додавши при його приготуванні лимонний сік або ж ароматизувати продукт додаванням ванільного цукру або просто ваніліну.
Далі ми запропонуємо два варіанти приготування карамельного сиропу в домашніх умовах. Дотримуючись простих рекомендацій у вас неодмінно вийде необхідний смак, аромат і текстура продукту.
Як зробити карамельний сироп в домашніх умовах – рецепт
Інгредієнти: цукор-пісок – 150 г; вода фільтрована – 150 мл; лимонний сік – 15-20 мл Приготування Щоб приготувати карамельний сироп, в сотейник з товстим дном насипаємо цукровий пісок і вливаємо сік лимона. Прогріваємо масу до повного розплавлення цукрових кристалів і проварюємо отриману карамель не більше хвилини. Знімаємо ємність з вогню і вливаємо підігріту до кипіння воду, інтенсивно розмішуючи масу при цьому. Повертаємо ємність на конфорки плити, налаштовану на помірний вогонь, і проварюємо вміст при безперервному помішуванні до отримання однорідної текстури сиропу карамельного кольору. Як зварити карамельний сироп – рецепт з ваніллю
Інгредієнти: цукор-пісок – 150 г; вода фільтрована – 150 і 25 мл; ванільний цукор – 10 р. Приготування В даному випадку початковий етап приготування карамельного сиропу відрізняється від попереднього рецепта тим, що замість лимонного соку ми будемо додавати до цукрового піску 25 мл води. Далі точно також нагріваємо цукрову масу, змішану з водою, в толстодонной каструлі або сотейнику до розчинення всіх солодких кристалів і придбання сумішшю карамельного кольору. Тепер потроху вливаємо решту підігріту до кипіння фільтровану воду і додаємо ванільний цукор. Останній можна при необхідності замінити щіпка ваніліну. Не забуваємо весь час перемішувати компоненти під час варіння. Витримуємо субстанцію на вогні до набуття нею однорідної текстури і бажаної насиченості карамельного кольору. Для просочення шкірою карамельний сироп можна зробити більш рідким, додавши ще трохи киплячої води або фруктового соку і проваріть його до отримання однорідної консистенції карамельної рідини.