За такою загадковою назвою криється самий звичайний кавун, покритий кремом і декорований свіжими ягодами, горіхами та фруктами.
Кавуновий торт – рецепт
Якщо ви хочете приготувати тропічний кавуновий торт, то замість звичайного вершкового крему використовуйте крем на основі кокосових вершків.
Інгредієнти: кавун – 1 шт.; кокосові вершки – 740 мл; мигдальні пелюстки – 1/4 ст.; полуниця, мед – для декору. Приготування Перед тим, як зробити кавуновий торт, зчистите з кавуна всі кірки, зріжте верхню і нижню частину, а боки підрівняйте, надаючи м'якоті бажану форму.
Збийте кокосові вершки до стійких піків і покрийте ними поверхню підготовленого кавунового торта. Бока десерту обсипте мигдалевими пелюстками, а верхівку прикрасьте ягодами і полийте медом.
Кавуновий торт з вершками
Кавун для торта краще всього вибирати без кісточок, а надавши м'якоті бажану форму, поділити його на коржі. Таким чином, десерт зручніше буде подавати і є.
Обрізавши очищену кавунову м'якоть у формі циліндра, розділіть його на коржі. Кожен з коржів промажте збитими вершками. Верхівку і боки кавуна також покрийте вершками і декорують на свій смак. У хід можуть йти фрукти, ягоди, насіння, горіхи, шоколад або глазур.
Торт «Кавунова часточка»
Для тих, кого спека не здатна захиститися від порції улюбленого десерту, пропонуємо приготувати повноцінний торт у формі кавунової часточки.
Технологія приготування цього десерту неймовірно проста: достатньо змішати готове пісочне печиво з заварним кремом (можна купити брикет готового і розвести молоком), залишити охолонути і сформовать.
Інгредієнти: пісочне печиво – 540 г; шоколадний крем заварний – 320 г; згущене молоко – 70 мл; вершкове масло – 180 г; зелений виноград, смородина (червона, чорна) – для декору. Приготування Розламайте печиво і змішайте його з заварним кремом щоб отримати пластичну масу. Остудіть суміш протягом всієї ночі, а вранці сформуйте з нього саму кавунову часточку. М'яке масло збийте, поступово додаючи до нього згущене молоко. Розподіліть готовий крем на основі торта. Прикрасьте «Кавунову часточку» ягодами: кірку зробіть з половинок винограду, а м'якоть і кісточки – з червоної і чорної смородини.