При відсутності часу на випікання складних і хитромудрих десертів на виручку приходять прості рецепти виробів без випічки. Такими є варіанти приготування торта з пряників зі сметаною і бананами. Незважаючи на швидке оформлення ласощі, і, здавалося б, примітивний набір компонентів десерт завжди вдається на славу і виходить просто божественно смачним.
Торт з шоколадних пряників з бананами і сметаною без випічки
Інгредієнти: пряники шоколадні – 990 м; банани великі стиглі – 4 шт.; сметана середньої жирності – 950 г; подрібнені волоські горіхи – жменя; цукрова пудра – стакан; порошок какао та шоколадна стружка для декору. Приготування Для приготування торта розрізаємо кожен пряник вздовж на дві половинки, а очищені банани шаткуємо гуртками. Сметану збиваємо з цукровою пудрою. Підходить за розміром миску вистилаємо харчовою плівкою так, щоб краї звисали вниз. Тепер потім скибочки пряників в сметані і викладаємо на дно миски, заповнюючи при цьому порожнечі пряниковими уламками і запиваючи невеликою кількістю сметани. Зверху викладаємо шар з бананових кружечків, які знову покриваємо половинками пряників в сметані. Чергуємо шари, поки не закінчаться банани, і завершуємо пряниками. Останній банановий шар притрушиваем подрібненими горішками. Прикриваємо поверхню торта в мисці звисаючими краями плівки і ставимо на ніч просочуватися на полицю холодильника. Перед подачею перевертаємо тортик на широке плоске блюдо, знімаємо плівку і декоруємо шоколадною стружкою і какао. Торт з вівсяних пряників з бананами і ківі
Інгредієнти: пряники вівсяні – 990 м; банани великі стиглі – 4 шт.; ківі стиглі – 3 шт.; сметана середньої жирності – 950 г; цукрова пудра – стакан. Приготування Замість шоколадних пряників ми будемо використовувати вівсяні. В даному випадку залишимо їх цілком, а разрежем гуртками тільки очищені стиглі банани і ківі. Вмочуємо вівсяні пряники в суміші цукрової пудри і сметани і маємо суцільним шаром на дні застелене харчовою плівкою миски. Зверху розподіляємо спочатку бананові гуртки, а потім скибочки ківі. Чергуємо шари, поки не закінчаться компоненти, після чого прикриваємо поверхню тортика краями плівки, а зверху кладемо легкий вантаж. Через кілька годин просочування в холодильнику тортик перевертаємо на блюдо, позбавляє від плівки і можемо знімати пробу. Торт з пряників і бананів зі згущеним молоком
Інгредієнти: пряники – 990 м; банани великі стиглі – 4 шт.; сметана середньої жирності – 750 г; варене згущене молоко – 320 г; подрібнені волоські горіхи – 130 р. Приготування В даному випадку в якості крему для просочення пряників ми будемо використовувати крем зі сметани і вареного згущеного молока. Для цього просто компоненти змішаємо в мисці. Якщо пряники недостатньо солодкі або ж солодкість отриманого крему для вас недостатня, то можна додати в нього трохи цукрової пудри або ж сиропу з варення. Пряники нарізаємо кубиками або пластинами, а очищені банани шаткуємо гуртками. Оформляючи торт, також як і в попередніх рецептах викладаємо в застелену миску плівкою почергово шари змочених у кремі пряників і бананів. Завершуємо формування торта шаром пряників, після чого прикриваємо виріб краями плівки і відправляємо на кілька годин на полицю холодильника. По готовності перевертаємо тортик на блюдо, знімаємо плівку і притрушиваем поверхню виробу подрібненими волоськими горіхами.