Вернуться назад Распечатать

Торт з пряників з бананами

Торт з пряників з бананами
При відсутності часу на випікання складних і хитромудрих десертів на виручку приходять прості рецепти виробів без випічки. Такими є варіанти приготування торта з пряників зі сметаною і бананами. Незважаючи на швидке оформлення ласощі, і, здавалося б, примітивний набір компонентів десерт завжди вдається на славу і виходить просто божественно смачним.

Торт з шоколадних пряників з бананами і сметаною без випічки


Інгредієнти:

  • пряники шоколадні – 990 м;

  • банани великі стиглі – 4 шт.;

  • сметана середньої жирності – 950 г;

  • подрібнені волоські горіхи – жменя;

  • цукрова пудра – стакан;

  • порошок какао та шоколадна стружка для декору.


  • Приготування

  • Для приготування торта розрізаємо кожен пряник вздовж на дві половинки, а очищені банани шаткуємо гуртками.

  • Сметану збиваємо з цукровою пудрою.

  • Підходить за розміром миску вистилаємо харчовою плівкою так, щоб краї звисали вниз.

  • Тепер потім скибочки пряників в сметані і викладаємо на дно миски, заповнюючи при цьому порожнечі пряниковими уламками і запиваючи невеликою кількістю сметани.

  • Зверху викладаємо шар з бананових кружечків, які знову покриваємо половинками пряників в сметані.

  • Чергуємо шари, поки не закінчаться банани, і завершуємо пряниками.

  • Останній банановий шар притрушиваем подрібненими горішками.

  • Прикриваємо поверхню торта в мисці звисаючими краями плівки і ставимо на ніч просочуватися на полицю холодильника.

  • Перед подачею перевертаємо тортик на широке плоске блюдо, знімаємо плівку і декоруємо шоколадною стружкою і какао.


  • Торт з вівсяних пряників з бананами і ківі


    Інгредієнти:

  • пряники вівсяні – 990 м;

  • банани великі стиглі – 4 шт.;

  • ківі стиглі – 3 шт.;

  • сметана середньої жирності – 950 г;

  • цукрова пудра – стакан.


  • Приготування

  • Замість шоколадних пряників ми будемо використовувати вівсяні. В даному випадку залишимо їх цілком, а разрежем гуртками тільки очищені стиглі банани і ківі.

  • Вмочуємо вівсяні пряники в суміші цукрової пудри і сметани і маємо суцільним шаром на дні застелене харчовою плівкою миски.

  • Зверху розподіляємо спочатку бананові гуртки, а потім скибочки ківі.

  • Чергуємо шари, поки не закінчаться компоненти, після чого прикриваємо поверхню тортика краями плівки, а зверху кладемо легкий вантаж.

  • Через кілька годин просочування в холодильнику тортик перевертаємо на блюдо, позбавляє від плівки і можемо знімати пробу.


  • Торт з пряників і бананів зі згущеним молоком


    Інгредієнти:

  • пряники – 990 м;

  • банани великі стиглі – 4 шт.;

  • сметана середньої жирності – 750 г;

  • варене згущене молоко – 320 г;

  • подрібнені волоські горіхи – 130 р.


  • Приготування

  • В даному випадку в якості крему для просочення пряників ми будемо використовувати крем зі сметани і вареного згущеного молока.

  • Для цього просто компоненти змішаємо в мисці. Якщо пряники недостатньо солодкі або ж солодкість отриманого крему для вас недостатня, то можна додати в нього трохи цукрової пудри або ж сиропу з варення.

  • Пряники нарізаємо кубиками або пластинами, а очищені банани шаткуємо гуртками.

  • Оформляючи торт, також як і в попередніх рецептах викладаємо в застелену миску плівкою почергово шари змочених у кремі пряників і бананів.

  • Завершуємо формування торта шаром пряників, після чого прикриваємо виріб краями плівки і відправляємо на кілька годин на полицю холодильника.

  • По готовності перевертаємо тортик на блюдо, знімаємо плівку і притрушиваем поверхню виробу подрібненими волоськими горіхами.