Пропонуємо приготувати вам дивовижно смачний і дуже ніжний домашній яблучно-грушевий пиріг.
Рецепт яблучно-грушевого пирога без яєць в мультиварці
Інгредієнти: пшеничне борошно – 550 г; будь фруктовий сік – 120 мл; цукровий пісок – 160 г; соняшникова олія – 130 мл; розпушувач – 1 пакет; ванілін – 1 пакет; ароматні яблука і груші – 2 шт. Приготування Всі фрукти очистити від серцевини і шкірки, а саму м'якоть подрібнюємо кубиками.
У високу миску вливаємо будь, але бажано світлий фруктовий сік і додаємо до нього цукровий пісок з соняшниковою олією, а також ваніллю. З допомогою звичайного міксера збиваємо все і вводимо в цю солодку масу борошно з розпушувачем для тесту, просіваючи їх в миску через сито. Беремо силіконову лопатку і вимішуємо нею наше чудове тісто до зникнення всіх грудок. У промаслений соняшниковою олією чашу мультиварки викладаємо все тісто. Розподіляємо по його поверхні фрукти, які за допомогою тієї ж силіконової лопаточки притискаємо вглиб. В режимі «Випічка» готуємо пишний пиріг 45 хвилин.
Яблучно-грушевий пиріг з дріжджового тіста в духовці
Інгредієнти: жирне молоко – 370 мл; борошно – 630 г; вершкове масло (825%) – 125 г; дрібний цукор – 4 ст. ложки; великі яйця – 2 шт.; сухі дріжджі – 1 десертна ложка; груші, яблука – по 15 шт.; картопляний крохмаль – 1 ст. ложка. Приготування До теплого стану прогріваємо на плиті домашнє молоко. Вводимо в нього свіжі, сухі дріжджі і ставимо їх в сторону, поки не утвориться дріжджова шапочка. Потім в цю миску всипаємо 3 ложки дрібного цукру, вбиваємо одне велике куряче яйце і вливаємо розтоплене в мікрохвильовці масло. Збовтуємо масу віночком і, не припиняючи процесу, поступово вводимо всю муку. Домішують тісто руками, накриваємо миску вафельним рушником і ставимо все на 45-50 хвилин у тепле місце.
Третину тесту відкладаємо вбік. Більшу частину розподіляємо по промасленим будь-яким жиром формі. Всю відкриту поверхню викладеного тесту притрушиваем картопляним крохмалем, а на нього розкладаємо тоненькі часточки ароматних груш і яблук. Присипаємо їх залишилася ложкою дрібного цукру і прикрашаємо за бажанням і фантазії пиріг, відкладеним шматочком тесту. Змащуємо його яйцем і ставимо форму по центру прогрітого до 185 градусної температури духової шафи. Через півгодини можна буде насолодитися свіжоспеченим пирогом.