Десерт - це завжди маленьке свято душі! Рецепт торта на йогурті не виняток, він виходить дуже легким на смак і освіжаючим особливо в літню пору.
Торт з йогурту без випічки
Інгредієнти: йогурт - 500 мл; швидкорозчинний желатин - 25 г; цукор - 4 ст. ложки; вода - 100 мл; свіжі фрукти і ягоди - 300 р. Приготування Желатин висипаємо в невелику кількість гарячої води і залишаємо розбухати. Йогурт з'єднуємо з цукровим піском і гарненько збиваємо міксером. Тим часом готуємо поки свіжі фрукти і ягоди: промиваємо їх гарненько і подрібнюємо кубиками. Остиглу желатинову масу акуратно виливаємо в йогурт і знову перемішуємо до однорідного стану. Після цього додаємо до йогуртовій основі фрукти і ягоди, виливаємо суміш у підготовлену форму і ставимо в холодильник приблизно на 3 години. Потім виймаємо готовий торт з йогуртом і желатином з форми, прикрашаємо свіжими фруктами і подаємо на стіл.
Торт з йогурту і печива
Інгредієнти: Для коржа: масло вершкове - 3 ст. ложки; пісочне печиво - 200 р. Для начинки:
банани - 2 шт.; кип'ячена вода - 05 склянки; желатин - 4 ч. ложки; натуральний йогурт - 500 мл; ківі - 4 шт.; цукор - 70 г; сік лимонний - 1 ст. ложка. Для прикраси:
ківі - 2 шт.; мигдальні пелюстки - 40 р. Приготування Пісочне печиво подрібнюємо в дрібну крихту і додаємо м'яке вершкове масло. Якщо воно у вас тверде, то попередньо подтапливаем його на водяній бані. Потім перемішуємо все в однорідну масу і відставляємо в сторону. Тепер беремо зручну роз'ємну форму, застеляємо папером і викладаємо акуратно вершкову масу, рівномірно розподіляючи її по дну.
Відправляємо заготовку на 30 хвилин у холодильник, а самі переходимо до приготування начинки. Для цього сухий желатин висипаємо в миску, заливаємо кип'яченою водою і залишаємо його розбухати на 30 хвилин. Ківі очистити, нарізати кубиками, поливаємо лимонним соком і посипаємо цукром. Прогріваємо фруктову масу на середньому вогні кілька хвилин, щоб з ківі виділився весь сік, а потім охолоджуємо. В отриманий сироп поступово вливаємо набряклий желатин і йогурт. Гарненько все перемішуємо.
Тепер викладаємо на корж порізаний скибочками банан, заливаємо йогуртовій масою і прибираємо десерт застигати в морозильну камеру на 45 хвилин, а потім переставляємо в холодильник до повного застигання. Готовий торт з йогуртом і фруктами акуратно виймаємо з форми і акуратно видаляємо пергамент. Прикрашаємо ласощі скибочками ківі і мигдалевими пелюстками.
Торт «Бите скло» з йогуртом
Інгредієнти: йогурт питний - 450 мл; сир - 200 г; полуничне желе - 1 пакетик; желе апельсинове - 1 пакетик; виноградне желе - 1 пакетик; цукор - 2 ст. ложки; желатин - 25 р. Приготування Спочатку висипаємо в окремі миски фруктове желе , заливаємо водою, згідно інструкції, і прибираємо для застигання у холодильник. Потім готове желе ріжемо невеликими кубиками. Желатин замочуємо в половині склянки кип'яченої холодної води і залишаємо його приблизно на 30 хвилин. Коли желатин набубнявіє, ставимо посуд
на повільний вогник і прогріваємо, постійно помішуючи, до повного розчинення. Потім знімаємо ковшечек з плити і даємо трохи охолонути.
Сир перекладаємо в чашу блендера, виливаємо йогурт і насипаємо цукровий пісок. Збиваємо масу до однорідності і тонкою цівкою вливаємо желатин. Форму для торта застеляємо харчовою плівкою. Фруктове желе, порізане ромбиками, акуратно перемішуємо між собою і викладаємо у форму. Рівномірно виливаємо зверху приготовану йогуртову суміш і прибираємо тортик на кілька годин в холодильник.