Крім смаку і ситності, варто зазначити і відмінну сполучуваність сиру з широким розмаїттям інгредієнтів. Головні фрукти сезону – яблука – не є винятком, і довести це беремося кількома смачними варіаціями пирогів з сиру і яблук в духовці.
Листковий пиріг з сиром і яблуками – простий рецепт
Найпростіший спосіб приготування будь-якого виду випічки – використання вже готового тіста, тому якщо ваші відносини з тестом не склалися або з'явилася необхідність приготувати щось до столу в найкоротші терміни – це рецепт стане вашим порятунком.
Інгредієнти: упаковка листкового тіста (бездріжджового); борошно – 45 г; цукор – 260 г; вівсяні пластівці – 45 г; вершкове масло – 60 г; яблука – 840 г; щіпка кориці; сир – 270 г; яйце – 1 шт. Приготування Розкачати листкове тісто, виріжте з нього коло діаметром близько 27 див. Яйця збийте разом з сиром і половиною цукру, розподіліть начинку в центрі кола, не доходячи до краю приблизно 5 див. Викладіть тонкі скибочки яблук поверх сирної начинки і посипте їх корицею. Інший цукор змішайте з борошном і вівсянкою, а потім розітріть в крихту з вершковим маслом. Підігніть краю тесту так, щоб вони на пару сантиметрів покривали яблучну начинку, а потім присипте все топпінгом з вівсянки з борошном. Залиште пиріг в духовці 40 хвилин при 190 градусах.
Смачний пиріг «Ніжність» з яблуками і сиром
Інгредієнти: борошно – 235 г; вершкове масло – 175 г; цукор – 175 г; яйця – 4 шт.; сир – 280 м; яблуко – 1 шт.; лимон – 1 шт. Приготування Борошно, масло і половину цукру розітріть в крихту, зберіть її в кому і охолодіть, після чого розкачайте тісто і викладіть в основу форми. Залишки цукру збийте з сиром і яйцями. Викладіть сирну начинку поверх основи з тіста. Часточки яблук збризніть соком лимона і прикрасьте ними поверхню пирога. Залиште страву в духовці при 180 градусах на 40 хвилин.
Насипний пиріг з яблуками і сиром
Інгредієнти: яблука – 440 г; пісочне печиво – 260 г; вершкове масло – 125 г; сир – 480 м; цукор – 155 г; яйця – 3 шт.; кориця – 1 ч. ложка; борошно – 75 г; масло – 50 г; цукрова пудра – 30 р. Приготування Крихту пісочного печива змішайте з розтопленим маслом і утрамбуйте на дно форми, покриваючи її стінки. Заморозьте основу.
Збийте сир з яйцями і цукром, додайте корицю, шматочки яблук і розподіліть сирну начинку поверх замороженого коржа основи. Зверху посипте пиріг крихтою з розтертого з борошном і цукровою пудрою олії. Запікайте пиріг при 160 градусах 40 хвилин.