Щоб зробити десерти більш різноманітними по своїй текстурі ми не рідко використовуємо контрастні поєднання, одним із яскравих прикладів яких є поєднання пісочного тіста з сиром. Щільна і ніжна текстура сиру сусідить з хрусткою основою з пісочного тіста в самому знаменитому американському десерті – чізкейк, але зараз мова піде не про нього, а про куди більш зручному і звичному для нас пирозі-крихті з сиром. Про найбільш популярних і смачних варіаціях цього ласощі – в рецептах далі.
Рецепт пирога з сиром з крихти
Що може бути краще сирних десерт ів? Сирні десерти з шоколадом і хрусткою пісочної крихтою!
Інгредієнти: Для тіста:
борошно – 295 г; цукор – 115 г; яйце – 1 шт.; розпушувач – 1 ч. ложка; вершкове масло – 150 р. Для начинки:
сир – 550 г; шоколад – 95 г; цукор – 75 р. Приготування Перед початком приготування дістаньте масло з холодильника і дайте йому дійти до кімнатної температури. Змішайте борошно разом з цукром і розпушувачем, після чого додайте суху суміш інгредієнтів до м'якого олії. Розітріть все руками до формування сухуватою крихти, а потім з'єднайте її з одним яйцем і добре перемішайте.
Близько 2/3 тіста викладіть у форму для випікання, покриваючи дно і стінки. Решту третину залиште раскрошенной, вона послужить топпінгом для нашого торта.
Для начинки сир перетріть і збийте його з цукром. Шоколад наріжте кубиками і додайте до сирної маси. Розподіліть сирну начинку поверх десерту, а зверху доповніть її підготовленої крихтою.
Випікайте пиріг з сиром і сухарями з борошна протягом 25 хвилин при 200 градусах.
Пиріг з сиром і пісочної крихтою
Доповнити і без того смачний десерт можна добавками у вигляді сезонних фруктів і ягід. У цьому рецепті з цією метою ми будемо використовувати персики.
Інгредієнти: сметана – 25 г; сода – 1 ч. ложка; борошно – 310 г; цукор – 210 г; вершкове масло – 155 г; мелений мигдаль – 30 г; цедра 2 лаймів; стручок ванілі – 1 шт.; яйця – 2 шт.; персики – 3 шт.; сир – 230 р. Приготування Сметану з'єднайте разом з содою і залиште суміш прореагувати в сторонці. Поки сметанна суміш піниться, займіться сухими інгредієнтами. Змішайте цукор разом з борошном, маслом, вмістом ванільного стручка і цедрою пари лаймів. Збивши крихту разом, відкладіть приблизно третину в бік, а решту масу з'єднайте з яйцями і сметаною. Отримане тісто розкласти у формі для випікання, покриваючи не тільки її дно, але і стінки. Розподіліть сир і шматочки персиків зверху, а потім присипте все відкладеної раніше крихтою. Пиріг з сиром і тестом-крихтою запікається при 180 градусах приблизно годину.
Пиріг з сиром і пісочним тістом-крихтою
При бажанні, сформувати крихту можна без використання масла. Приготування пирога-крихта з сиром і маргарином дозволить помітно знизити витрати на десерт, при цьому забезпечивши приголомшливий результат.
Інгредієнти: борошно – 175 г; цукор – 115 г; вершкове масло – 135 г; яєчний жовток – 1 шт.; какао-порошок – 25 г; сир – 540 г; цукрова пудра – 85 м; екстракт ванілі – 1 ч. ложка; сушена журавлина – 65 р. Приготування Почніть приготування тіста зі змішування сухих інгредієнтів. З'єднайте какао разом з борошном, попередньо просіяне обидва інгредієнта. Додайте цукор і масло. Розітріть всі складові разом до утворення крихти, після чого збийте яєчний жовток і повторіть перемішування.
Сир збийте з ваніллю і цукровою пудрою. Переконайтеся в однорідності начинки, після чого змішайте її з журавлиною.
Близько 2/3 тіста розподіліть у формі, зверху викладіть сирну начинку і потім присипте все крихтою. Запікайте все при 160 градусах 40-45 хвилин.