Вернуться назад Распечатать

Пиріг-крихта з сиром

Пиріг-крихта з сиром
Щоб зробити десерти більш різноманітними по своїй текстурі ми не рідко використовуємо контрастні поєднання, одним із яскравих прикладів яких є поєднання пісочного тіста з сиром. Щільна і ніжна текстура сиру сусідить з хрусткою основою з пісочного тіста в самому знаменитому американському десерті – чізкейк, але зараз мова піде не про нього, а про куди більш зручному і звичному для нас пирозі-крихті з сиром. Про найбільш популярних і смачних варіаціях цього ласощі – в рецептах далі.

Рецепт пирога з сиром з крихти


Що може бути краще сирних десерт ів? Сирні десерти з шоколадом і хрусткою пісочної крихтою!
Інгредієнти:
Для тіста:

  • борошно – 295 г;

  • цукор – 115 г;

  • яйце – 1 шт.;

  • розпушувач – 1 ч. ложка;

  • вершкове масло – 150 р.


  • Для начинки:

  • сир – 550 г;

  • шоколад – 95 г;

  • цукор – 75 р.


  • Приготування
    Перед початком приготування дістаньте масло з холодильника і дайте йому дійти до кімнатної температури. Змішайте борошно разом з цукром і розпушувачем, після чого додайте суху суміш інгредієнтів до м'якого олії. Розітріть все руками до формування сухуватою крихти, а потім з'єднайте її з одним яйцем і добре перемішайте.
    Близько 2/3 тіста викладіть у форму для випікання, покриваючи дно і стінки. Решту третину залиште раскрошенной, вона послужить топпінгом для нашого торта.
    Для начинки сир перетріть і збийте його з цукром. Шоколад наріжте кубиками і додайте до сирної маси. Розподіліть сирну начинку поверх десерту, а зверху доповніть її підготовленої крихтою.
    Випікайте пиріг з сиром і сухарями з борошна протягом 25 хвилин при 200 градусах.

    Пиріг з сиром і пісочної крихтою


    Доповнити і без того смачний десерт можна добавками у вигляді сезонних фруктів і ягід. У цьому рецепті з цією метою ми будемо використовувати персики.
    Інгредієнти:

  • сметана – 25 г;

  • сода – 1 ч. ложка;

  • борошно – 310 г;

  • цукор – 210 г;

  • вершкове масло – 155 г;

  • мелений мигдаль – 30 г;

  • цедра 2 лаймів;

  • стручок ванілі – 1 шт.;

  • яйця – 2 шт.;

  • персики – 3 шт.;

  • сир – 230 р.


  • Приготування
    Сметану з'єднайте разом з содою і залиште суміш прореагувати в сторонці. Поки сметанна суміш піниться, займіться сухими інгредієнтами. Змішайте цукор разом з борошном, маслом, вмістом ванільного стручка і цедрою пари лаймів. Збивши крихту разом, відкладіть приблизно третину в бік, а решту масу з'єднайте з яйцями і сметаною. Отримане тісто розкласти у формі для випікання, покриваючи не тільки її дно, але і стінки. Розподіліть сир і шматочки персиків зверху, а потім присипте все відкладеної раніше крихтою. Пиріг з сиром і тестом-крихтою запікається при 180 градусах приблизно годину.

    Пиріг з сиром і пісочним тістом-крихтою


    При бажанні, сформувати крихту можна без використання масла. Приготування пирога-крихта з сиром і маргарином дозволить помітно знизити витрати на десерт, при цьому забезпечивши приголомшливий результат.
    Інгредієнти:

  • борошно – 175 г;

  • цукор – 115 г;

  • вершкове масло – 135 г;

  • яєчний жовток – 1 шт.;

  • какао-порошок – 25 г;

  • сир – 540 г;

  • цукрова пудра – 85 м;

  • екстракт ванілі – 1 ч. ложка;

  • сушена журавлина – 65 р.


  • Приготування
    Почніть приготування тіста зі змішування сухих інгредієнтів. З'єднайте какао разом з борошном, попередньо просіяне обидва інгредієнта. Додайте цукор і масло. Розітріть всі складові разом до утворення крихти, після чого збийте яєчний жовток і повторіть перемішування.
    Сир збийте з ваніллю і цукровою пудрою. Переконайтеся в однорідності начинки, після чого змішайте її з журавлиною.
    Близько 2/3 тіста розподіліть у формі, зверху викладіть сирну начинку і потім присипте все крихтою. Запікайте все при 160 градусах 40-45 хвилин.