Диня смачна не тільки у свіжому вигляді, випічка з нею виходить просто чудовою. Що можна спекти з динею, читайте нижче.
Пиріг з динею в мультиварці
Інгредієнти: солодка диня – 1 кг; просеянная пшеничне борошно вищого сорту – 180 г; розпушувач – 10 г; курячі яйця – 4 шт.; пісок цукровий – 220 г; олія рафінована рослинна – 20 мл Приготування Спочатку гарненько збиваємо яйця з додаванням цукру до щільної білої піни. Невеликими порціями підсипаємо просіяне заздалегідь борошно з розпушувачем і продовжуємо збивати на малій швидкості. Має вийти тісто, схоже на густу сметану. Далі чистимо диню від насіння і шкірки і подрібнюємо її невеликими шматочками. Змащуємо маслом мультиварочную чашу. Шматочки дині викладаємо на дно мультиварочной чаші, зверху виливаємо тісто і в режимі «Випічка» залишаємо на 45 хвилин. Готовий пиріг з динею в мультиварці остуджуємо в чаші, а потім акуратно витягаємо.
Пиріжки з динею
Інгредієнти: Для тіста:
яйце – 1 шт.; цукор – 80 г; сухі дріжджі – 15 г; молоко – 320 мл; борошно просеянная вищого сорту – 4 склянки; олія рослинна рафінована – 60 мл; сіль. Для начинки:
диня-500 г; цукор. Для змащування верху:
яйце -1 шт. Приготування Підігріваємо Молоко приблизно до температури 35 градусів, всипаємо в нього сухі дріжджі, попередньо просіяне борошно, вводимо збите з цукром яйце, вливаємо олію, підсолюємо і замішуємо м'яке тісто. Ставимо його в тепло підходити. Готуємо начинку з дині для пиріжків. Для цього нарізаємо його невеликими кубиками. Коли тісто підійде, відщипуємо шматочок, формуємо коржик, в центр якої кладемо диню, присипаємо цукром і защипуємо краю. Готові пиріжки змащуємо збитим яйцем. Даємо їм постояти на деку хвилин 20 а потім прибираємо в духовку і при помірній температурі печемо до рум'яності.
Сирний пиріг з динею
Інгредієнти: свіжа диня – 500 г; пшеничне борошно вищого сорту – 2 склянки; сир – 300 г; куряче яйце – 4 шт.; цукровий пісок – 200 р. Приготування Спочатку готуємо начинку: сир розтираємо з жовтком, додаємо 100 г цукру. Диню миємо, чистимо від кісточок і шкірки. Нарізаємо її кубиками і додаємо в сир.
Тепер готуємо тісто: жовтки яєць розтираємо з рештою цукром. Охолоджені білки збиваємо в густу піну з додаванням цукру. Додаємо жовтки, поступово всипаємо борошно, ретельно вимішуючи. Форму змащуємо маслом. Викладаємо в неї половину тіста, зверху розміщуємо начинку, трохи не доходячи до країв. Зверху поміщаємо інше тісто і при помірній температурі випікаємо близько півгодини.