Вернуться назад Распечатать

Випічка з динею

Випічка з динею
Диня смачна не тільки у свіжому вигляді, випічка з нею виходить просто чудовою. Що можна спекти з динею, читайте нижче.

Пиріг з динею в мультиварці


Інгредієнти:

  • солодка диня – 1 кг;

  • просеянная пшеничне борошно вищого сорту – 180 г;

  • розпушувач – 10 г;

  • курячі яйця – 4 шт.;

  • пісок цукровий – 220 г;

  • олія рафінована рослинна – 20 мл


  • Приготування
    Спочатку гарненько збиваємо яйця з додаванням цукру до щільної білої піни. Невеликими порціями підсипаємо просіяне заздалегідь борошно з розпушувачем і продовжуємо збивати на малій швидкості. Має вийти тісто, схоже на густу сметану. Далі чистимо диню від насіння і шкірки і подрібнюємо її невеликими шматочками. Змащуємо маслом мультиварочную чашу. Шматочки дині викладаємо на дно мультиварочной чаші, зверху виливаємо тісто і в режимі «Випічка» залишаємо на 45 хвилин. Готовий пиріг з динею в мультиварці остуджуємо в чаші, а потім акуратно витягаємо.

    Пиріжки з динею


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • яйце – 1 шт.;

  • цукор – 80 г;

  • сухі дріжджі – 15 г;

  • молоко – 320 мл;

  • борошно просеянная вищого сорту – 4 склянки;

  • олія рослинна рафінована – 60 мл;

  • сіль.


  • Для начинки:

  • диня-500 г;

  • цукор.


  • Для змащування верху:

  • яйце -1 шт.


  • Приготування
    Підігріваємо Молоко приблизно до температури 35 градусів, всипаємо в нього сухі дріжджі, попередньо просіяне борошно, вводимо збите з цукром яйце, вливаємо олію, підсолюємо і замішуємо м'яке тісто. Ставимо його в тепло підходити. Готуємо начинку з дині для пиріжків. Для цього нарізаємо його невеликими кубиками. Коли тісто підійде, відщипуємо шматочок, формуємо коржик, в центр якої кладемо диню, присипаємо цукром і защипуємо краю. Готові пиріжки змащуємо збитим яйцем. Даємо їм постояти на деку хвилин 20 а потім прибираємо в духовку і при помірній температурі печемо до рум'яності.

    Сирний пиріг з динею


    Інгредієнти:

  • свіжа диня – 500 г;

  • пшеничне борошно вищого сорту – 2 склянки;

  • сир – 300 г;

  • куряче яйце – 4 шт.;

  • цукровий пісок – 200 р.


  • Приготування
    Спочатку готуємо начинку: сир розтираємо з жовтком, додаємо 100 г цукру. Диню миємо, чистимо від кісточок і шкірки. Нарізаємо її кубиками і додаємо в сир.
    Тепер готуємо тісто: жовтки яєць розтираємо з рештою цукром. Охолоджені білки збиваємо в густу піну з додаванням цукру. Додаємо жовтки, поступово всипаємо борошно, ретельно вимішуючи. Форму змащуємо маслом. Викладаємо в неї половину тіста, зверху розміщуємо начинку, трохи не доходячи до країв. Зверху поміщаємо інше тісто і при помірній температурі випікаємо близько півгодини.