Пропонуємо вам спекти незрівнянний сирний пиріг «Сльози ангела», а як його правильно приготувати докладно розповімо нижче.
Рецепт сирного пирога «Сльози ангела» в духовці
Інгредієнти: Для тіста:
пшеничне борошно – 280 м; масло вершкове (825%) – 90 г; цукровий пісок – 25 ст. ложки; яйце – 1 шт.; розпушувач – 15 ч. ложки. Для начинки:
жирний сир – 550 г; сметана – 120 г; яєчні жовтки – 3 шт.; цукровий пісок – 120 г; манна крупа – 15 десертної ложки. Для суфле:
яєчні білки – 3 шт.; цукрова пудра – 35 ст. ложки. Приготування Пшеничне борошно з розпушувачем просіваємо в миску з нарізаною на кубики охолодженим маслом. Рубаємо ножем масло з борошном до однорідної маси, переміщаємо в підходящу ємність Вводимо сюди збиті з цукром яйця і замішуємо щільне тісто. Закутуємо його в харчову плівку і кладемо на полицю холодильника на 30 хвилин.
В іншу миску викладаємо жирний сир, сметану, жовтки, манку і цукровий пісок. Гарненько перемішуємо ложкою всю масу, занурюємо блендер і 2-3 хвилинки, все збиваємо.
Тісто гарненько розгортаємо в сантиметровий шар і викладаємо його у високу форму, так щоб краї лягли на її боковини. Рівномірно заповнюємо ніжною начинкою і виставляємо всі по центру, прогрітій до 185 градусів духовки, на 25 хвилин. Потім витягуємо пиріг і викладаємо на нього повітряне суфле, попередньо збите з свіжих охолоджених білків і просіяного цукрової пудри. Допікаємо пиріг в духовці ще близько 15 хвилин, а потім, при охолодженні спостерігаємо, як, на його запеченої поверхні виступають ніжні крапельки, що підтверджують суть назви цієї випічки – «Сльози ангела».
Рецепт пирога з сиром «Сльози ангела» в мультиварці
Інгредієнти: Для тіста:
високоякісна борошно – 260 г; розпушувач – 1 ч. ложка; хороше вершкове масло – 80 г; дрібний цукор – 3 ст. ложки; сметана – 1 ст. ложка; яєчний жовток – 1 шт. Для начинки:
домашній сир – 520 г; сметана – 3 ст. ложки; яєчні жовтки – 2 шт.; дрібний цукор – 90 р. Для суфле:
яєчні білки – 3 шт.; дрібний цукор – 90 р. Приготування Всипаємо цукор в розтоплене в мікрохвильовій печі масло, додаємо густу сметану і збиваємо інгредієнти ложкою. Слідом вводимо в цю масу розпушувач, високої якості борошно і замішуємо руками однорідне тісто. Покриваємо його відрізу харчової плівки і викладаємо хвилин на 20 в холод.
У чашу блендера поміщаємо необхідну кількість інгредієнтів для приготування сирної начинки і близько 3 хвилин збиваємо їх.
У ємність мультиварки викладаємо тонко розкатане прохолодне тісто, краї якого укладаємо вгору по стінках чаші. По ньому рівномірно розподіляємо повітряну начинку і в режимі «Випічка» готуємо ніжний пиріг протягом 45 хвилин. Потім відкриваємо кришку і викладаємо на сирну поверхню тільки що збите з холодних білків і дрібного цукру суфле. Встановлюємо таймер ще на 10 хвилин і допікаємо пиріг.