Вернуться назад Распечатать

Пиріг з сиром «Сльози ангела»

Пиріг з сиром «Сльози ангела»
Пропонуємо вам спекти незрівнянний сирний пиріг «Сльози ангела», а як його правильно приготувати докладно розповімо нижче.

Рецепт сирного пирога «Сльози ангела» в духовці


Інгредієнти:
Для тіста:

  • пшеничне борошно – 280 м;

  • масло вершкове (825%) – 90 г;

  • цукровий пісок – 25 ст. ложки;

  • яйце – 1 шт.;

  • розпушувач – 15 ч. ложки.


  • Для начинки:

  • жирний сир – 550 г;

  • сметана – 120 г;

  • яєчні жовтки – 3 шт.;

  • цукровий пісок – 120 г;

  • манна крупа – 15 десертної ложки.


  • Для суфле:

  • яєчні білки – 3 шт.;

  • цукрова пудра – 35 ст. ложки.


  • Приготування
    Пшеничне борошно з розпушувачем просіваємо в миску з нарізаною на кубики охолодженим маслом. Рубаємо ножем масло з борошном до однорідної маси, переміщаємо в підходящу ємність Вводимо сюди збиті з цукром яйця і замішуємо щільне тісто. Закутуємо його в харчову плівку і кладемо на полицю холодильника на 30 хвилин.
    В іншу миску викладаємо жирний сир, сметану, жовтки, манку і цукровий пісок. Гарненько перемішуємо ложкою всю масу, занурюємо блендер і 2-3 хвилинки, все збиваємо.
    Тісто гарненько розгортаємо в сантиметровий шар і викладаємо його у високу форму, так щоб краї лягли на її боковини. Рівномірно заповнюємо ніжною начинкою і виставляємо всі по центру, прогрітій до 185 градусів духовки, на 25 хвилин. Потім витягуємо пиріг і викладаємо на нього повітряне суфле, попередньо збите з свіжих охолоджених білків і просіяного цукрової пудри. Допікаємо пиріг в духовці ще близько 15 хвилин, а потім, при охолодженні спостерігаємо, як, на його запеченої поверхні виступають ніжні крапельки, що підтверджують суть назви цієї випічки – «Сльози ангела».

    Рецепт пирога з сиром «Сльози ангела» в мультиварці


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • високоякісна борошно – 260 г;

  • розпушувач – 1 ч. ложка;

  • хороше вершкове масло – 80 г;

  • дрібний цукор – 3 ст. ложки;

  • сметана – 1 ст. ложка;

  • яєчний жовток – 1 шт.


  • Для начинки:

  • домашній сир – 520 г;

  • сметана – 3 ст. ложки;

  • яєчні жовтки – 2 шт.;

  • дрібний цукор – 90 р.


  • Для суфле:

  • яєчні білки – 3 шт.;

  • дрібний цукор – 90 р.


  • Приготування
    Всипаємо цукор в розтоплене в мікрохвильовій печі масло, додаємо густу сметану і збиваємо інгредієнти ложкою. Слідом вводимо в цю масу розпушувач, високої якості борошно і замішуємо руками однорідне тісто. Покриваємо його відрізу харчової плівки і викладаємо хвилин на 20 в холод.
    У чашу блендера поміщаємо необхідну кількість інгредієнтів для приготування сирної начинки і близько 3 хвилин збиваємо їх.
    У ємність мультиварки викладаємо тонко розкатане прохолодне тісто, краї якого укладаємо вгору по стінках чаші. По ньому рівномірно розподіляємо повітряну начинку і в режимі «Випічка» готуємо ніжний пиріг протягом 45 хвилин. Потім відкриваємо кришку і викладаємо на сирну поверхню тільки що збите з холодних білків і дрібного цукру суфле. Встановлюємо таймер ще на 10 хвилин і допікаємо пиріг.